Se apropie Velopower Road Race 2013

Se apropie Velopower Road Race 2013

Autor: Dan Mazilu | 9 septembrie 2013

Deşi cu mult mai puţine la număr faţă de cursele de mtb (cross country şi maraton) cursele de şosea încearcă să ţină „flacăra aprinsă” celor pasionaţi de cursele pe asfalt. Un ultim astfel de eveniment este cel care va avea loc la Panciu, pe 28 septembrie. Este vorba de Velopower Road Race şi se întâmplă în aceeaşi zi cu evenimentul Zilele Oraşului Panciu, un lucru bun întrucât concurenţii şi însoţitorii vor găsi un oraş îmbrăcat în haine de sărbătoare. Dar când un concurs este şi pus la cale de nişte oameni pasionaţi de ceea ce fac atunci categoric şansele ca totul să iasă aproape perfect sunt mult mai mari.

Se apropie Velopower Road Race 2013
Velopower Road Race 2013


La rugăminţile noastre am primit de la organizatori „mai multe detalii” despre cursă în aşa fel încât să fim şi noi în măsura de a-l promova mai bine. Am fost plăcut surprins să primesc de la Mihai Popescu, reprezentat al asociaţiei Velopower, o descriere cât se poate de detaliată a traseului şi o descriere la fel de frumoasă a zonei Panciu. Particip la concursuri de mtb de multă vreme, iar de şosea nu pot spune că sunt pasionat neavând nici măcar cursieră. Însă în urma mesajului lui Mihai am simţit o nevoie ciudată de participare la o astfel de cursa ocazie cu care aş avea şi prilejul să-mi „pierd virginitatea” la şosea. Merită să dai o fugă până la Panciu nu doar pentru eveniment ci şi pentru frumuseţea locurilor şi evident pentru… licoarea magică, mai ales că va fi vremea culesului viilor.

Mai jos regăsiţi descrierea trimisă de Mihai privind traseul concursului, zona unde se desfăşoară şi oraşul Panciu. Le urăm organizatorilor spor la treabă şi cu siguranţă va ieşi ceva foarte frumos. Pana la concurs mai sunt inca 19 zile asa ca timp pentru inscriere mai este.

Dacă aveţi nelămuriri despre eveniment puteţi adresa întrebări organizatorului pe forumul deschis pentru această cursă.

---

Concursul nostru va avea startul într-o atmosferă de sărbătoare. Pe data de 28 septembrie debutează evenimentul intitulat „Zilele Oraşului Panciu” care va avea o durată de 2 zile, respectiv sâmbătă şi duminică. Cum concurenţii noştri vor lua startul la ora 10, ce coincide cu debutul organizatoric al evenimentului, am hotărât de comun acord cu primarul oraşului Panciu să realizăm un dublu start, respectiv startul concursului şi startul evenimentului.

Vom beneficia de toată logistica evenimentului, inclusiv scenă, locuri de amplasare a eventualelor corturi pentru sponsori şi altele. Şedinţa tehnică o vom face direct de pe scena evenimentului, ce va fi amplasată lângă punctul comun de start / finiş şi este programată pentru orele 9:15 – 9:30.

După startul nostru concurenţii vor auzi în drumul lor şi sunetele debutului Zilelor Oraşului Panciu, în ritm de fanfară. De altfel, fanfara ne va ajuta să ne şi încălzim puţin înainte de start.

Descrierea traseului

Cursa va începe în coborâre ce va dura în jur de 5 km până în localitatea Satu Nou, după care traseul va începe să urce. Prima urcare se situează la intrarea în comuna Tifeşti, are 500 de metri şi un maxim de 13 grade, după care vom urca în fals plat de 2 grade până când traseul va vira brusc dreapta către localitatea Sârbi. Acest punct coincide cu startul tehnic al competiţiei, acolo unde maşina tehnică va accelera în funcţie de viteza primului concurent.

Se apropie Velopower Road Race 2013
Velopower Road Race 2013


Tot traseul până în localitatea Vidra este valonat cu urcări de 3-4 grade, până la 10 grade şi coborâri de acelaşi grad. Pe stânga concurenţii vor fi însoţiţi de priveliştea unui deal renumit pentru înălţimea şi bogăţiile sale - Măgura Odobeşti cu o altitudine de 996 metri. Această privelişte îi va însoţi pe concurenţi 20 de km până în Vidra, unde vor vira spre localitatea Câmpuri, ce serveşte ca şi poartă a Carpaţilor de curbură. Pe Măgura se poate ajunge pe mai multe trasee de MTB foarte provocatoare din punct de vedere tehnic.

Din Vidra până în Câmpuri urcările devin mai lungi, dar şi coborârile, profilul rămânând unul valonat. Pe acest segment de traseu avem 2 urcări mai grele ca şi puncte de reper, ce apar una după intrarea în Vidra şi una înainte de localitatea Câmpuri, deci practic la începutul si sfârşitul segmentului. Ambele măsoară în jur de 1, 5 km şi au o medie de 8 cu înclinaţie maximă de 10\%. Segmentul de traseu este împânzit cu alei de nuci şi castani. Traseul este presărat cu dealuri de un verde crud, căpiţe de fân şi mirosuri autentice care vin din gospodăriile oamenilor.

După prima urcare urmează un segment de 300 de metri neasfaltat, ce va fi semnalizat corespunzător, unde vom amplasa şi un prim punct de hidratare, cu toate cele necesare unui concurent însetat şi înfometat, selecţionate chibzuit pentru a asigura o hidratare corespunzătoare şi un aport caloric bun.

Se apropie Velopower Road Race 2013
Profil traseu Velopower Road Race 2013


Cum ştim că după cei 20 de km concurenţii vor simţi nevoia unui nou punct de hidratare, îl vom amplasa în localitatea Câmpuri, unde traseul va vira dreapta spre finiş. De aici concurenţii mai au de parcurs încă 36 de km până la final. Primii 19 din cei 36 de km sunt de plat. După aceştia urmează urcarea regină a traseului de la Valea Câmpului, ce măsoară 3,5 km, altimetrul rămânând fixat pe toată lungimea ei la 9-10 grade înclinaţie. Primul care va ajunge în vârf va urca pe podium în calitate de King of the mountain, fiind şi premiat pentru izbândă.

După urcare concurenţii vor observa pe stânga monumentul Ecaterinei Teodoroiu, după care vor coborî în mare viteză către linia de finiş amenajată la Panciu. 13 km de coborâre pură, unde se poate merge cu medie de 41 foarte susţinut. La finiş îi aşteaptă pasta party şi premii.

Traseul poate fi studiat si aici http://connect.garmin.com/course/4355869

Premii şi categorii de vârstă

Vor fi premii pentru toate categoriile. La general masculin premiul cel mare va primi 600 de lei, iar pe categorii câte 200 lei. Categoriile de vârsta sunt: 14-19, 19-29, 30-39, 40-49 şi 50+. Categoria Feminin este open.

Taxa înscriere, pachetul de înscriere, cazare

Taxa de înscriere este de 50 lei şi 35 lei pentru grupuri. Înscriere se face exclusiv pe www.velopower.ro. Nu se fac înscrieri şi plaţi în ziua concursului.

Pachetul de înscriere va conţine număr, tricou de start, baton proteic, gel şi o cola.

Cazarea în apropiere se poate găsi în zona Focşani,Panciu, Odobeşti, Boloteşti sau chiar Lepşa pentru cei care vor să petreacă 2 zile la munte.

Despre Panciu

La noi când spui Panciu, spui vin şi şampanie. Băutura din urmă şi reţeta deţinută de cei de la Veritas Panciu este de notorietate globală, aşezându-se fără probleme între cele mai gustoase sortimente de şampanie din lume. Panciu este plin cu deluşoare, ce mustesc de struguri din toate categoriile, majoritatea populaţiei fiind angrenată în domeniul vinului.

La Panciu se află hrubele lui Stefan cel Mare, descoperite abia în anul 1949. Cronicele spun că domnitorul le-a vizitat de două ori în timpul domniei sale. Hrubele se ramifică într-un număr de 36 de galerii laterale, ce măsoară aproximativ 3 km care pot fi vizitate.

Tot la capitolul Panciu, trebuie spus că perioada organizării concursului coincide cu terminarea campaniei de toamnă în viticultură, ceea ce presupune că toţi concurenţii vor putea degusta must proaspăt, struguri şi vin din toate soiurile.
Raporteaza

3 Comentarii

Cezar Jipa
17 septembrie 2013 la 21:00
pai nu pot fi in doua locuri in acelasi tim,rm valcea si panciu si ambele au +50...
0
0
Henry Stephane
21 septembrie 2013 la 01:49
Castigatorul la general va lua cei 600 lei respectiv 200 lei pentru categoria de varsta ?
0
0
Henry Stephane
21 septembrie 2013 la 01:49
Nu cred ca sunt pante de 13 grade mai degraba 13 \%...Nu confundati
1 Severian Sendroiu
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads