Road Grand Prix, etapa Râmnicu Vâlcea

Road Grand Prix, etapa Râmnicu Vâlcea

Autor: Dan Mazilu | 7 octombrie 2013

Comunicat de presă

Septembrie a fost una dintre cele mai aglomerate luni ale sezonului velo 2014. Alex Ciocan, unul din organizatorii seriei de concursuri de şosea Road Grand Prix, ne-a trimis un comunicat de presă legat de ultima etapă a seriei, cea desfăşurată în ultimul week-end al lunii trecute la Râmnicu Vâlcea. Este drept că a trecut ceva vreme de atunci însă mai bine mai târziu decât niciodată. În plus este bine să fim la curent cu toate evenimentele cicliste din ţara noastră. în ultimii 5 ani s-au înmulţit, este drept, însă tot extrem de puţine sunt în comparaţie cu vestul Europei pe care încercăm să-l imităm.

Alex Ciocan este unul din cei mai cunoscuţi rutieri ai României. Aflat de peste 20 de ani în ciclismul de şosea de performanţă, putem spune că şi-a cam petrecut întreaga viaţă pe bicicletă.

Iată câteva concluzii ale acestei serii de curse de şosea, prima de acest gen din ţara noastră. Potrivit organizatorilor a ieşit bine şi suntem pe direcţia bună.

---

Road Grand Prix, etapa Râmnicu Vâlcea
Road Grand Prix Râmnicu Vâlcea 2013 - Foto: Liana Toma


În data de 28 septembrie 2013 a avut loc la Râmnicu Vâlcea cea de-a cincea etapă şi ultima din acest an a Road Grand Prix, un concurs de ciclism de şosea, pe etape, aflat la prima sa ediţie.

Etapa de la Râmnicu Vâlcea a fost o etapă de fond, prima de acest gen din cadrul RGP, şi a avut o lungime de 74 de kilometri. La start s-au adunat 150 ciclişti amatori şi profesionişti, cu vârste cuprinse între 15 şi 68 de ani.

Cursa a fost câştigată de către Gabriel Ţintea, legitimat la CS Petrolul Ploieşti, urmat de către coechipierul său, Daniel Crista şi de către Alexandru Stancu. La feminin s-a impus Beata Piringer, urmată de Irina Dumitru şi Roxana Vatrici.

“Am iniţiat acest turneu de concursuri de ciclism pe şosea pentru că îmi doresc să relansăm ciclismul de şosea în România. Vreau să încurajez participarea a cât mai multor ciclişti, amatori sau profesionişti, de toate vârstele şi cu toate tipurile de biciclete” a declarat Alexandru Ciocan, unul dintre organizatorii acestui circuit de concursuri.

Organizatorii doresc pe această cale să mulţumească autorităţilor locale din Râmnicu Vâlcea fără al căror ajutor acest concurs nu s-ar fi putut desfăşura în condiţii de siguranţă şi la standarde înalte şi în aceeaşi măsură partenerilor de la Pro Motor, reprezentaţi de domnul Mugurel Pirscoveanu.

Cele 5 etape ale Road Grand Prix de anul acesta (Iaşi, Cluj, Ploieşti de 2 ori şi Râmnicu Vâlcea) au strâns peste 3.000 de spectatori şi au adunat la start peste 1.000 de rutieri, atât amatori cât şi profesionişti.

“Acesta a fost doar începutul. Sperăm ca la anul să reuşim să facem mai multe etape în cadrul Road Grand Prix şi să ajungem în mai multe oraşe pentru a putea atinge cât mai mulţi oameni cu acest microb frumos care este ciclismul”, a declarat Alexandru Ciocan.
Raporteaza

1 Comentarii

Cezar Jipa
9 octombrie 2013 la 19:31
de povestit nepotilor ce "viteaz"am fost.
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads