Până aici! S-a terminat cu bicicletele "dă pă Norvegia" din bazar!
Până aici! S-a terminat cu bicicletele "dă pă Norvegia" din bazar!
Autor:Maximilian Munteanu | 9 octombrie 2013
Ulciorul merge el la apă. Şi tot merge. Pâna la un moment dat.
Am decis să anunţăm astăzi ceea ce am început să punem în practică încă de acum câteva săptămâni în spatele cortinelor, când am început să ştergem anumite biciclete din bazar şi să explicăm user-ilor în particular ce şi cum. În primă fază, am vrut să vedem reacţiile. Acum vă spunem, deci, deschis că de acum încolo ştergem toate anunţurile care conţin biciclete de provenienţă norvegiană din bazar. Decizie fermă şi care nu se negociază. Aviz amatorilor.
Înainte de a sări de cur în sus şi de a spune că acest gest este "abuziv", "nedemocratic", "discriminatoriu" sau orice altceva, citiţi rândurile următoare, pentru a ne înţelege gestul:
1. Norvegia este una dintre cele mai populare surse pentru biciclete second hand furate care ajung să fie vândute în România. Ne-am documentat în acest sens, au spus-o şi hoţii, au confirmat-o şi sursele noastre din Norvegia. Se pare că bicicletele furate acolo sunt într-o bună parte asigurate, deci nu există prea mare interes în a le recupera, iar, pe de altă parte, veniturile norvegienilor sunt sensibil mai mari decât cele ale oamenilor de aici, deci a înlocui un bun furat nu reprezintă acelaşi efort material. În acelaşi timp, sursele noastre din Norvegia spun că cetăţenii de acolo sunt mult mai puţin suspicioşi în privinţa eventualelor furturi şi îşi lasă relaxaţi bicicletele nelegate. Precizăm tot aici că atunci când spunem "biciclete norvegiene", ne referim într-o bună măsură la cam toate mărcile tipice pentru Scandinavia şi care ies cu uşurinţă în evidenţă la noi. O listă veţi găsi mai jos.
2. Comercializarea de biciclete provenite din surse ilicite afectează pe toată lumea. Afectează industria, ne afectează pe noi, media, mijlocitorii, şi vă afectează şi pe voi, publicul, consumatorii finali, deşi sunteţi tentaţi să vedeţi doar jumătatea plină a paharului, care nici măcar nu e plină, ci doar o iluzie.
Cum afectează industria? Simplu! Dacă se vând din surse private o grămadă de hardtail-uri cu XT de 10 rânduri şi cu Reba la 3000 RON, înseamnă că au rămas în magazine tot atâtea biciclete cu Deore şi Tora (exemplele sunt orientative). Pentru bicicletele ălea din magazine cineva şi-a planificat un an de business, a făcut precomenzi, a împrumutat probabil bani din bancă şi îi ţine blocaţi până când produsele se vând, până când vor face o nouă precomandă, astfel încât voi, consumatorii, să aveţi în martie în magazine gamele noi de biciclete. "Băieţii" doar cumpără la preţ de nimic biciclete bune vrac şi au profituri de până la 1000\% (o mie la sută). Nu plătesc nici apă, nici gaz, nici chirie şi nici măcar impozit la stat, ca orice om onorabil, ca orice business decent. E o luptă inegală în care cei corecţi vor pierde întotdeauna. Dacă industria scade pe zi ce trece, sportul nu se mai dezvoltă. Pentru că cei care bagă cei mai mulţi bani în sport sunt importatorii şi magazinele. Fără ei nu avem concursuri şi nu avem rideri. Nu avem dezvoltare şi nu avem nimic. De aceea e bine să-i susţineţi cumpărând de la ei. Şi un fir de aţă. Şi dacă nu vă mulţumesc serviciile lor, să le spuneţi. Ca să înveţe. Educaţi-i, dacă vreţi să fiţi clienţi în adevăratul sens al cuvântului! Au mult teren de recuperat faţă de cei de afară şi piaţa asta e sălbatică, dar dacă nu sunteţi însă în stare să daţi feedback pentru produsele şi serviciile pe care aţi dat banii voştri munciţi de voi, atunci nu vă mai plângeţi. Pe bune.
Cum ne afectează pe noi? Simplu! Industria, aşa anemică şi cu bani puţini cum e, ne plăteşte puţinele reclame de pe site. Reclamele înseamnă bani pentru hosting şi pentru întreţinerea site-urilor, în cazurile fericite înseamnă bani pentru fotografi şi redactori, deşi acelea sunt rare. Dacă nu o să mai avem reclame pe site, mai devreme sau mai târziu va trebui să-l închidem pentru că nu vom mai putea veni tot timpul cu bani de acasă pentru a plăti hosting-ul. Puteţi să o luaţi şi aşa: dacă nu mai ai job, cu ce plăteşti gazul, apa şi curentul? Cu ce mai cumperi pâine?
Cum vă afectează pe voi? Simplu! Deşi probabil că în primă fază oamenii sunt ademeniţi de mirajul de a cumpăra ceva mai bun şi mai bine echipat în aceeaşi sumă cu ceva sensibil mai slab, nu e deloc aşa. E o capcană! Cei care vă vând nu sunt obligaţi, în primul rând, să vă ofere servicii post vânzare şi nu au nici o motivaţie să o facă. Nu vă taie chitanţă şi când întrebaţi de unde vine produsul o să vă spună o minciună pe care o puteţi hali sau nu, sau adevărul gol-goluţ, cu care puteţi trăi sau nu. Ştim la fel de bine că mulţi concetăţeni caută produsele furate pentru că se simt mai deştepţi decât noi restul când iau ceva la o jumătate, o treime sau un sfert din preţul de raft. Dar vine şi ziua când tu, cetăţean onorabil, client corect, cu bicicleta cumpărată în magazin, vrei să o vinzi la un preţ decent, preţul logic al pieţei. Şi atunci te loveşti de aceeaşi concurenţă nedreaptă ca şi magazinele faţă de care de cele mai multe ori eşti cinic. Poate că vrei să-ţi iei altă bicicletă sau poate că ai nevoie urgentă de bani. Îţi aduc aminte, consumatorule final, că "băieţii" au adaos de 1000\% şi-i doare la başcheţi de nevoile tale. Am spus o mie la sută. O mie! Tu mai laşi 100 RON, el mai lasă 300. Pentru că poate. Pentru că are nevoie de mărunţiş pentru următorul transport. Şi atunci, tu, consumatorul final, suferi. Poate voiai să vinzi chiar o bicicletă luată "dă la băieţi", dar acum e mai greu să scapi de ea. Cineva ne spunea de curând că în "triunghiul bermudelor" al bicicletelor aduse "pe naşpa", adică zona Târgu Jiu - Timişoara - Reşiţa, nu mai poţi vinde ca om normal nici o bicicletă, pentru că orice ai vinde sunt "băieţi" care cu câte 10-20 de biciclete mai bune ca a ta, dosite printr-o dubă. Nu v-aţi întrebat niciodată de unde au oamenii ăştia ce au? Sau e mai frumos să ne minţim singuri??? Pe scurt, cumpărând "dă la băieţi" vă tăiaţi singuri craca, şi chiar dacă zborul în picaj e dulce, contactul cu solul e cam amar. Pe termen lung pierdem toţi, indiscutabil.
3. Da, e o decizie discriminatorie. Discriminatorie pentru cei care vând obiecte dubioase. Pe ăia îi vom discrimina de nu se văd şi până le iese pe nas! Suntem convinşi că sunt prinşi la mijloc o serie de oameni de bună credinţă care nu au ştiut ce cumpără şi acum vor să revândă. Ne pare rău pentru ei, dar ne asumăm victimele colaterale. Vă aducem aminte că DirtBike.ro este un site particular. Nu mama, nu tata şi în nici un caz statul care vă e dator cu egalitarism şi non-discriminare, prin definiţie. Suntem prieteni cu toţi userii de bun simţ şi suntem convinşi că majoritatea userilor sunt de bun simţ. Cea mai bună dovadă este site-ul, existenţa lui şi evoluţia lui. Aşa se traduce respectul nostru faţă de voi. Am luat această decizie pentru că socotim că este cea mai bună pentru toată lumea, nu pentru a discrimina pe cineva. Un motiv pentru care sunt toţi interesaţi să vândă la noi în bazar e modul de organizare al bazarului şi faptul că în ţinem cât de curat putem.
4. Cei care vând produse dubioase au un tipar comportamental specific pe care l-am mirosit de ani buni şi pe care îl recunoaştem deja din faşă. Nu are sens să dăm detalii, dar nu sunt userii de bună credinţă cu care ne socotim prieteni. N-au decât să vândă oriunde altundeva! Şi cine vrea să cumpere de la ei de oriunde altundeva, să-şi asume consecinţele, fix după cum arătam ceva mai sus!
5. Fără doar şi poate vor exista victime colaterale. Oameni care au cumpărat bicicletele pentru uz propriu şi nu pentru bişniţă, oameni care nu ştiau ce cumpără. Ne cerem scuze acestora, nu avem nimic cu ei, dar trebuie să existe fermitate. Firul logic e simplu: dacă bicicletele nu se vor mai putea vinde în cel mai mare bazar de profil din ţară, ele automat se vor vinde mai greu în general. Dacă se vând mai greu, apetitul pentru mărcile ăstea va scădea şi el în timp. Tot în timp, numărul de furturi va scădea, pentru că produsele vor fi mai greu de vândut şi poate nu mai merită bătaia de cap, dacă profitul nu este atât de fulminant ca până acum. Totul se leagă.
6. Singurul mod în care bicicletele "norvegiene" vor putea fi vândute în bazarul DirtBike va fi cu documente clare de provenienţă trimise prin e-mail în prealabil şi puse şi în galeria de imagini a bicicletei. Când aţi cumpărat ultima oară o bicicletă la mâna a doua cu acte de provenienţă? Exact!
7. Am stabilit deja contacte în industrie pentru a lua mai multe măsuri împotriva celor care vând produse din surse ilicite şi care intră în vizorul organelor de anchetă pentru evaziunea fiscală pe care o practică. Suntem la început de drum, dar încetul cu încetul strângem rândurile. Ne aşteptăm ca şi alte site-uri de profil să facă acelaşi pas ca şi noi în viitorul apropiat. Vă vom ţine la curent cu noutăţile. În caz că aţi uitat, ne-am situat de ceva vreme în avangarda luptei împotriva furturilor de biciclete şi ne-am documentat activitatea în acest sens, fie că a fost vorba de flagranturi sau de demascat reţele cu legături în afară ţării (oameni nu tare inteligenţi, ce-i drept). Avem şi acum arhivate IP-uri şi mesaje de la membrii dubioşi prezenţi aici de-a lungul vremii, pe care le vom la dispoziţia organelor abilitate, la nevoie.
L.E. Încă două lucruri:
I. Avem în vizor bicicletele norvegiene pentru că momentan sunt foarte simplu de dibuit şi bat la ochi, dar ne rezervăm dreptul să cerem acte de provenienţă oricărui user, iar dacă se dovedeşte a fi neconvingător, atunci e posibil să rămână fără anunţuri şi fără cont. La fel, îi ţinem sub observaţie şi pe cei care vând alte mărci pe lângă cele norvegiene, nu de alta, dar de acolo de unde furi un Hard Rocx posibil să poţi fura şi un Scott de lângă, iar Scott-urile sunt destul de populare în Norvegia. O să vedem cum reacţionează lumea la această măsură...
II. Nu o să cerem acte de provenienţă pe FIECARE bicicletă, dar pentru mărcile de aici sigur, sau pentru orice altceva ce pare dubios. O să trecem şi în regulamentul bazarul faptul că ne rezervăm acest drept de a cere socoteală în ceea ce priveşte originea bicicletelor.
Acestea fiind spuse, avem în vizor în principal următoarele mărci norvegiene/scandinave:
Hard Rocx
Gekko
Diamant
Bros
DBS
Everest
Air
Xeed
White
Merida Birkebeiner
Crescent
(lista este deschisă)
Dacă le observaţi în bazar, le puteţi reclama şi voi şi vor fi făcute invizibile. Ne bazăm pe contribuţia voastră!
Iată şi o listă cu minuni la superpreţ, dibuite azi pe Mercador şi Tocmai; exact genul de oferte care put de la o poştă:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Să fie clar: furturile de biciclete vor exista întotdeauna, dar comercializarea de biciclete furate poate fi diminuată şi trebuie să înceapă de undeva. La noi începe de aici. Punct.
Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!
Mx
Am decis să anunţăm astăzi ceea ce am început să punem în practică încă de acum câteva săptămâni în spatele cortinelor, când am început să ştergem anumite biciclete din bazar şi să explicăm user-ilor în particular ce şi cum. În primă fază, am vrut să vedem reacţiile. Acum vă spunem, deci, deschis că de acum încolo ştergem toate anunţurile care conţin biciclete de provenienţă norvegiană din bazar. Decizie fermă şi care nu se negociază. Aviz amatorilor.
Înainte de a sări de cur în sus şi de a spune că acest gest este "abuziv", "nedemocratic", "discriminatoriu" sau orice altceva, citiţi rândurile următoare, pentru a ne înţelege gestul:
1. Norvegia este una dintre cele mai populare surse pentru biciclete second hand furate care ajung să fie vândute în România. Ne-am documentat în acest sens, au spus-o şi hoţii, au confirmat-o şi sursele noastre din Norvegia. Se pare că bicicletele furate acolo sunt într-o bună parte asigurate, deci nu există prea mare interes în a le recupera, iar, pe de altă parte, veniturile norvegienilor sunt sensibil mai mari decât cele ale oamenilor de aici, deci a înlocui un bun furat nu reprezintă acelaşi efort material. În acelaşi timp, sursele noastre din Norvegia spun că cetăţenii de acolo sunt mult mai puţin suspicioşi în privinţa eventualelor furturi şi îşi lasă relaxaţi bicicletele nelegate. Precizăm tot aici că atunci când spunem "biciclete norvegiene", ne referim într-o bună măsură la cam toate mărcile tipice pentru Scandinavia şi care ies cu uşurinţă în evidenţă la noi. O listă veţi găsi mai jos.
2. Comercializarea de biciclete provenite din surse ilicite afectează pe toată lumea. Afectează industria, ne afectează pe noi, media, mijlocitorii, şi vă afectează şi pe voi, publicul, consumatorii finali, deşi sunteţi tentaţi să vedeţi doar jumătatea plină a paharului, care nici măcar nu e plină, ci doar o iluzie.
Cum afectează industria? Simplu! Dacă se vând din surse private o grămadă de hardtail-uri cu XT de 10 rânduri şi cu Reba la 3000 RON, înseamnă că au rămas în magazine tot atâtea biciclete cu Deore şi Tora (exemplele sunt orientative). Pentru bicicletele ălea din magazine cineva şi-a planificat un an de business, a făcut precomenzi, a împrumutat probabil bani din bancă şi îi ţine blocaţi până când produsele se vând, până când vor face o nouă precomandă, astfel încât voi, consumatorii, să aveţi în martie în magazine gamele noi de biciclete. "Băieţii" doar cumpără la preţ de nimic biciclete bune vrac şi au profituri de până la 1000\% (o mie la sută). Nu plătesc nici apă, nici gaz, nici chirie şi nici măcar impozit la stat, ca orice om onorabil, ca orice business decent. E o luptă inegală în care cei corecţi vor pierde întotdeauna. Dacă industria scade pe zi ce trece, sportul nu se mai dezvoltă. Pentru că cei care bagă cei mai mulţi bani în sport sunt importatorii şi magazinele. Fără ei nu avem concursuri şi nu avem rideri. Nu avem dezvoltare şi nu avem nimic. De aceea e bine să-i susţineţi cumpărând de la ei. Şi un fir de aţă. Şi dacă nu vă mulţumesc serviciile lor, să le spuneţi. Ca să înveţe. Educaţi-i, dacă vreţi să fiţi clienţi în adevăratul sens al cuvântului! Au mult teren de recuperat faţă de cei de afară şi piaţa asta e sălbatică, dar dacă nu sunteţi însă în stare să daţi feedback pentru produsele şi serviciile pe care aţi dat banii voştri munciţi de voi, atunci nu vă mai plângeţi. Pe bune.
Cum ne afectează pe noi? Simplu! Industria, aşa anemică şi cu bani puţini cum e, ne plăteşte puţinele reclame de pe site. Reclamele înseamnă bani pentru hosting şi pentru întreţinerea site-urilor, în cazurile fericite înseamnă bani pentru fotografi şi redactori, deşi acelea sunt rare. Dacă nu o să mai avem reclame pe site, mai devreme sau mai târziu va trebui să-l închidem pentru că nu vom mai putea veni tot timpul cu bani de acasă pentru a plăti hosting-ul. Puteţi să o luaţi şi aşa: dacă nu mai ai job, cu ce plăteşti gazul, apa şi curentul? Cu ce mai cumperi pâine?
Cum vă afectează pe voi? Simplu! Deşi probabil că în primă fază oamenii sunt ademeniţi de mirajul de a cumpăra ceva mai bun şi mai bine echipat în aceeaşi sumă cu ceva sensibil mai slab, nu e deloc aşa. E o capcană! Cei care vă vând nu sunt obligaţi, în primul rând, să vă ofere servicii post vânzare şi nu au nici o motivaţie să o facă. Nu vă taie chitanţă şi când întrebaţi de unde vine produsul o să vă spună o minciună pe care o puteţi hali sau nu, sau adevărul gol-goluţ, cu care puteţi trăi sau nu. Ştim la fel de bine că mulţi concetăţeni caută produsele furate pentru că se simt mai deştepţi decât noi restul când iau ceva la o jumătate, o treime sau un sfert din preţul de raft. Dar vine şi ziua când tu, cetăţean onorabil, client corect, cu bicicleta cumpărată în magazin, vrei să o vinzi la un preţ decent, preţul logic al pieţei. Şi atunci te loveşti de aceeaşi concurenţă nedreaptă ca şi magazinele faţă de care de cele mai multe ori eşti cinic. Poate că vrei să-ţi iei altă bicicletă sau poate că ai nevoie urgentă de bani. Îţi aduc aminte, consumatorule final, că "băieţii" au adaos de 1000\% şi-i doare la başcheţi de nevoile tale. Am spus o mie la sută. O mie! Tu mai laşi 100 RON, el mai lasă 300. Pentru că poate. Pentru că are nevoie de mărunţiş pentru următorul transport. Şi atunci, tu, consumatorul final, suferi. Poate voiai să vinzi chiar o bicicletă luată "dă la băieţi", dar acum e mai greu să scapi de ea. Cineva ne spunea de curând că în "triunghiul bermudelor" al bicicletelor aduse "pe naşpa", adică zona Târgu Jiu - Timişoara - Reşiţa, nu mai poţi vinde ca om normal nici o bicicletă, pentru că orice ai vinde sunt "băieţi" care cu câte 10-20 de biciclete mai bune ca a ta, dosite printr-o dubă. Nu v-aţi întrebat niciodată de unde au oamenii ăştia ce au? Sau e mai frumos să ne minţim singuri??? Pe scurt, cumpărând "dă la băieţi" vă tăiaţi singuri craca, şi chiar dacă zborul în picaj e dulce, contactul cu solul e cam amar. Pe termen lung pierdem toţi, indiscutabil.
3. Da, e o decizie discriminatorie. Discriminatorie pentru cei care vând obiecte dubioase. Pe ăia îi vom discrimina de nu se văd şi până le iese pe nas! Suntem convinşi că sunt prinşi la mijloc o serie de oameni de bună credinţă care nu au ştiut ce cumpără şi acum vor să revândă. Ne pare rău pentru ei, dar ne asumăm victimele colaterale. Vă aducem aminte că DirtBike.ro este un site particular. Nu mama, nu tata şi în nici un caz statul care vă e dator cu egalitarism şi non-discriminare, prin definiţie. Suntem prieteni cu toţi userii de bun simţ şi suntem convinşi că majoritatea userilor sunt de bun simţ. Cea mai bună dovadă este site-ul, existenţa lui şi evoluţia lui. Aşa se traduce respectul nostru faţă de voi. Am luat această decizie pentru că socotim că este cea mai bună pentru toată lumea, nu pentru a discrimina pe cineva. Un motiv pentru care sunt toţi interesaţi să vândă la noi în bazar e modul de organizare al bazarului şi faptul că în ţinem cât de curat putem.
4. Cei care vând produse dubioase au un tipar comportamental specific pe care l-am mirosit de ani buni şi pe care îl recunoaştem deja din faşă. Nu are sens să dăm detalii, dar nu sunt userii de bună credinţă cu care ne socotim prieteni. N-au decât să vândă oriunde altundeva! Şi cine vrea să cumpere de la ei de oriunde altundeva, să-şi asume consecinţele, fix după cum arătam ceva mai sus!
5. Fără doar şi poate vor exista victime colaterale. Oameni care au cumpărat bicicletele pentru uz propriu şi nu pentru bişniţă, oameni care nu ştiau ce cumpără. Ne cerem scuze acestora, nu avem nimic cu ei, dar trebuie să existe fermitate. Firul logic e simplu: dacă bicicletele nu se vor mai putea vinde în cel mai mare bazar de profil din ţară, ele automat se vor vinde mai greu în general. Dacă se vând mai greu, apetitul pentru mărcile ăstea va scădea şi el în timp. Tot în timp, numărul de furturi va scădea, pentru că produsele vor fi mai greu de vândut şi poate nu mai merită bătaia de cap, dacă profitul nu este atât de fulminant ca până acum. Totul se leagă.
6. Singurul mod în care bicicletele "norvegiene" vor putea fi vândute în bazarul DirtBike va fi cu documente clare de provenienţă trimise prin e-mail în prealabil şi puse şi în galeria de imagini a bicicletei. Când aţi cumpărat ultima oară o bicicletă la mâna a doua cu acte de provenienţă? Exact!
7. Am stabilit deja contacte în industrie pentru a lua mai multe măsuri împotriva celor care vând produse din surse ilicite şi care intră în vizorul organelor de anchetă pentru evaziunea fiscală pe care o practică. Suntem la început de drum, dar încetul cu încetul strângem rândurile. Ne aşteptăm ca şi alte site-uri de profil să facă acelaşi pas ca şi noi în viitorul apropiat. Vă vom ţine la curent cu noutăţile. În caz că aţi uitat, ne-am situat de ceva vreme în avangarda luptei împotriva furturilor de biciclete şi ne-am documentat activitatea în acest sens, fie că a fost vorba de flagranturi sau de demascat reţele cu legături în afară ţării (oameni nu tare inteligenţi, ce-i drept). Avem şi acum arhivate IP-uri şi mesaje de la membrii dubioşi prezenţi aici de-a lungul vremii, pe care le vom la dispoziţia organelor abilitate, la nevoie.
L.E. Încă două lucruri:
I. Avem în vizor bicicletele norvegiene pentru că momentan sunt foarte simplu de dibuit şi bat la ochi, dar ne rezervăm dreptul să cerem acte de provenienţă oricărui user, iar dacă se dovedeşte a fi neconvingător, atunci e posibil să rămână fără anunţuri şi fără cont. La fel, îi ţinem sub observaţie şi pe cei care vând alte mărci pe lângă cele norvegiene, nu de alta, dar de acolo de unde furi un Hard Rocx posibil să poţi fura şi un Scott de lângă, iar Scott-urile sunt destul de populare în Norvegia. O să vedem cum reacţionează lumea la această măsură...
II. Nu o să cerem acte de provenienţă pe FIECARE bicicletă, dar pentru mărcile de aici sigur, sau pentru orice altceva ce pare dubios. O să trecem şi în regulamentul bazarul faptul că ne rezervăm acest drept de a cere socoteală în ceea ce priveşte originea bicicletelor.
Acestea fiind spuse, avem în vizor în principal următoarele mărci norvegiene/scandinave:
Hard Rocx
Gekko
Diamant
Bros
DBS
Everest
Air
Xeed
White
Merida Birkebeiner
Crescent
(lista este deschisă)
Dacă le observaţi în bazar, le puteţi reclama şi voi şi vor fi făcute invizibile. Ne bazăm pe contribuţia voastră!
Iată şi o listă cu minuni la superpreţ, dibuite azi pe Mercador şi Tocmai; exact genul de oferte care put de la o poştă:
Prototipul bicicletei norvegiene "pe naşpa": Reba, XT, Mavic, Ritchey şi alte acareturi la superpreţ. 2400 de lei, în Bucale. |
DBS nouţ cu piese XT, SLX, KCNC şi o Tora. Aproape decent la 2290 de lei! |
Carbon la 25 de milioane! Şi cu XT! Şi cu Recon! Şi din Târgu Jiu! Nimic dubios, parol! |
Dacă ştii unde să te uiţi, 999 de lei îţi aduc o bicicletă de aluminiu nouă, cu frâne pe disc. Evident, din paradisul velo Târgu Jiu! |
Nu contează că vânzătorul nu ştie să citească ce scrie pe furcă. Important e că la 1400 de lei găseşti bicicletă cu un cadru superlite şi Deore plus frâne hidraulice! La Piteşti. |
1200 de lei, frâne hidraulice, piese "SCHIMANO" şi un cric de toată frumuseţea. Pare rider vânzătorul ăsta din Focşani! |
Craiova, fly ova! 29er la 2200 de lei, cu SLX şi frâne hidraulice. Pare nou, deci sigur e de la un om de încredere! |
Hard Rocx din aluminiu, cu discuri hidraulice şi mix de SLX la 1200 de lei, aproape nou! Eheeei... Petroşaniul e aproape de Târgu Jiu! ;) |
Gekko din aluminiu, nouţ, cu hidraulice, la 1400 de lei. Afaceri de Târgu Jiu! |
Rupem tiparul cu un Fuji cu SID şi X.0 la 1800 de lei. Cum unde? La Târgu Jiu, ej' neb00n? |
După cele de mai sus, Air-ul ăsta full XT de 30 de viteze, cu Recon, la 2600 de lei, aproape că mi se pare scump! Nu-i bai, că şi Poarta Sărutului e la Târgu Jiu! |
Diamantele cu XT la 1800 de lei sunt cele mai bune prietene ale băieţilor. Ale băieţilor din Târgu Jiu, fireşte! |
Alt White cusut cu aţă albă: XT, furcă bună şi până şi gume Conti făcute în Germa. În reşedinţa de judeţ a Gorjului, fireşte. |
999 de lei pentru acest minunat DBS de la Petrila, aproape nou, cu frâne hidraulice. Păi nu e Valea Jiului ceva mai jos? |
Gekko-ul ăsta din carbon, cu Tora, XT şi Juicy i-ar fi plăcut şi lui Brâncuşi. Pentru că şi el e din Târgu Jiu şi sigur se ştie cu băieţii. |
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Karma's a bitch... foto: Christian Rakosy |
Să fie clar: furturile de biciclete vor exista întotdeauna, dar comercializarea de biciclete furate poate fi diminuată şi trebuie să înceapă de undeva. La noi începe de aici. Punct.
Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!
Mx
Raporteaza
114 Comentarii
29 septembrie 2014 la 14:33
Ehe, unii au impresia că dacă ocolesc să scrie numele bicicletei în anunț, nimeni nu se prinde că sunt ”dă pă norvegia”!!
0
0
29 aprilie 2015 la 16:22
Salut, ce spuneti de bicicleta asta? http://www.dirtbike.ro/bazar/biciclete/mtb-cross-country/mtbcheyeene-fs6000-ca-nou-gencube-merida-trek-237436 e suspecta sau nu?
0
0
8 februarie 2017 la 18:22
Originali, ca de obicei! :)
0
0
2 martie 2017 la 08:36
de pa norvegia?...da ce nu de pa oriunde! ...viziune limitata ...ca de obicei!
0
1 Maximilian Munteanu
2 martie 2017 la 12:09
Pentru că ăsta e articol de acum 4 ani și aia era o problemă foarte actuală și foarte limpede ATUNCI. Lipsit de inteligență, ca de obicei? ;)
0
0
Scrie un comentariu
Promovează-ți afacerea aici !
Promovează-ți afacerea aici !