Mongoose: Încă de la început

Mongoose: Încă de la început

Autor: Alin (Toxicopat) Pascariu | 10 februarie 2012

Sunt sigur de faptul că toți ne-am gândit la un moment dat cum era datul cu bicicleta când totul a început și din ce se trag toate tehnologiile și invențiile care ne fac astăzi datul mai ușor.

Nu e nevoie să spun că și Mongoose are un cuvânt de zis în ce privește datul cu bicicletă așa cum îl vedem noi azi, dar sunt sigur că mulți dintre noi (inclusiv eu) au nevoie de un scurt reminder, fie el din nostalgie sau pură curiozitate. Bineînțeles, preferăm lucrurile noi, ușoare, care-și fac treaba mai bine și nu se rup când ne e lumea mai dragă, însă cred că fiecare dintre noi, maniacii pe două roți, ar trebui să știe de la ce a pornit totul și când să-și dea pălăria jos în semn de respect.

Ca să spun câte ceva, e bine de știut că Mongoose fost pus pe picioare de către Skip Hess în 1974 în garajul lui din Simi Valley, undeva în California, unde pentru început a produs doar faimoasele roți Motomag din magneziu. Un an mai târziu, în '75 a pus în producție primul bmx complet care a înlocuit Schwinn Stingray-ul ce nu satisfăcea copiii din acea vreme. Hess a ales apoi o echipă bună să reprezinte noile biciclete și a adus inovații care au făcut datul mai ușor. Nu vreau să vă spun prea multe, vreau să vă alocați 30 de minute din weekendul vostru, la o cană de ceai sau vin fiert unui clip pe care orice BMX-er și nu numai ar trebui să îl vadă.

Enjoy!

Know Your Roots: The History of Mongoose from Mongoose Bicycles on Vimeo.

Raporteaza

9 Comentarii

Alexandru - Razvan (Migo) Micsoni
11 februarie 2012 la 14:11
mega!
0
0
Codrin Michnea
12 februarie 2012 la 00:08
frumos in sfarsit aflu mai multe despre rezistenta mongoose,imi iubesc bike-ul:x
0
0
Teodor Mihail
14 februarie 2012 la 23:39
frumoasa lectie de istorie
0
0
Sorin Mihai Rotaru
16 februarie 2012 la 18:48
hehe hciar sunt curios cati au avut mongoose si lea-u dat .. eu am avut un mishelf 2007 -sau 2006 .. acum cativa ani buni .. era grea dar avea unghiuri spectaculoase.. imi sbura de sub picioare :) primul 180" primul 360" sunt datorita acestei companii :))
0
0
Andrei Illichmann
13 aprilie 2012 la 17:34
genial post toxi . cheers!.
0
0

Scrie un comentariu

Alin (Toxicopat) Pascariu
Membru din: 31 decembrie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads