Lucruri bune pe malul Dunării

Lucruri bune pe malul Dunării

Autor: Alexandru Pufan | 20 august 2012

Într-o perioadă care abundă în concursuri de downhill (şi nu numai), naşterea traseelor de dat la vale, peste noapte, în diferite colţuri ale ţării, reprezintă desfăşurarea firească a lucrurilor; fapt ce nu poate decât să ne bucure, de altfel.

Aşa s-a întâmplat şi la Severin, unde, înarmaţi cu lopeţi şi voie bună, şi fără prea mult tam-tam, doi dintre riderii locali au pus-o de un traseu, nici lung, nici scurt, nici greu, dar nici prea uşor, şi care (cel mai important aspect), te lasă cu zâmbetul pe buze la fiecare coborâre .

Pe Eugen, iniţiatorul acestui traseu, îl cunosc de vreo şase ani, cam de când ne-am apucat amândoi să ne dăm, într-o vreme în care ne făceam veacul cu nişte biciclete vechi de cross-country, ziua pe dealuri şi seara în oraş. Între timp am apucat-o pe căi diferite (el cu datu' la vale şi dirt jumping-ul, eu cu XC-ul şi o vreme cu BMX-ul), însă adesea mai facem câte o tură împreună. După ce şi-a făcut lecţiile timp de doi ani, ca shaper la Drop 'n' Roll, Eugen a decis că, în sfârşit a sosit vremea să apară o coborâre mai serioasă şi la noi în judeţ. Împreună cu Luci, one of the good guys, un tip care s-a apucat recent de mountain-bike, dar care progresează vizibil de la o zi la alta, şi păstrează mereu o aură pozitivă în jurul său (big up pentru tura de ieri), au pus bazele acestui traseu, care s-a conturat cât ai zice "blitzkrieg".

În prezent, traseul consistă dintr-o porţiune "twisty", un carusel, în partea superioară, trece peste un drum de car, bineînţeles cu un road gap, continuă cu o porţiune de viteză, în care pierzi numărul kickerelor, pentru ca în final să devină abrupt si să se încheie cu un kicker mai înalt decât road-gap-ul, cu o aterizare destul de sketchy. Toate acestea pe fondul unui peisaj mediteranean, cu ierburi înalte (ce aduc aminte de o secţiune din Life Cycles), cu câţiva pini, crescuţi ici-colo, şi cu o vedere faină spre Dunăre. Vorbind de Dunăre, traseul se termină chiar pe malul fluviului, la câţiva zeci de metri de plajă (clever, eh?). Băieţii promit că o să aducă constant îmbunătăţiri traseului, şi din ceea ce spun se pare într-adevăr că au nenumărate idei bune.

În cinstea lor, l-am luat pe prietenul meu Paparazzi la un photo-shooting, într-o seară plăcută de weekend. Ce a rezultat, împărtăşesc cu voi.

Cu dragoste, de pe malul Dunării!

Lucruri bune pe malul Dunării
Luci's got style.


Lucruri bune pe malul Dunării
Vorbeam de ierburi înalte.


Lucruri bune pe malul Dunării
Îmi văd apartamentul, de aici de sus.


Lucruri bune pe malul Dunării
Pedal at will!


Lucruri bune pe malul Dunării
Road-gap, XC-style.


Lucruri bune pe malul Dunării
Eugen făcând ce ştie mai bine.


Lucruri bune pe malul Dunării
Luci şi Commencal-ul său aduc un plus de culoare însoritelor noastre meleaguri.


Lucruri bune pe malul Dunării
Behind that full-face helmet lies a full-mouth smile.
Raporteaza

4 Comentarii

Teodor Mihail
20 august 2012 la 18:01
Foarte frumos. Poate reusiti sa reveniti cu mai multe poze, chiar sunt curios cum arata si restul traseului.
0
0
Maximilian Munteanu
20 august 2012 la 18:05
Foarte foarte fain! Bravo!
1 Andrei Barbosu
0
Vasile Gabriel
20 august 2012 la 22:11
spor la dat in continuare si sa faceti din traseul ala unu cat mai fain
0
0
Ciprian Burca
21 august 2012 la 01:58
o bicicleta scumpa si frumoasa,commencal cu fox 40 pe ea,bestie ce sa mai,felicitari pentru coborarea facuta si lucrata temeinic.
0
0

Scrie un comentariu

Alexandru Pufan
Membru din: 6 mai 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads