Spectacol de pumptrack în seră

Spectacol de pumptrack în seră

Autor: Dan Mazilu | 25 ianuarie 2013

Comunicat de presa


Pe la mijlocul lui ianuarie, în jur de 30 de pro rideri s-au întâlnit în Bern, Elveţia, pentru a concura la evenimentul Bergamont Greenhouse Urban Mountain Bike Race. Concursul a avut pumptrack indoor şi întrecere pe rulou. Echipa Onza Tires a fost reprezentată de David Graf şi René Wildhaber.

Spectacol de pumptrack în seră
Viraj la 180 in seră


Pentru această a doua ediţie a concursului zona de concurs a fost bine dezvoltată. Astfel pumptrack-ul a fost extins trecând acum prin două sere şi un foarte mare cort outdoor. Câţiva dintre cei mai cunoscuţi rideri pe plan internaţional au dat o fuga pana în Elveţia: Cedric Gracia, Michal Prokop, Joost Wichman şi Brendan Fairclough. Dacă adaugi încă doi campioni mondiali elveţieni ca ar fi Ralph Näf şi Roger Rinderknecht, îţi dai seama ce super spectacol a ieşit.

David Graf a venit şi el să-şi apere titlul pentru cursa de pumptrack. Totuşi nu a putut concura datorită unei operaţii la umăr pe care a avut-o cu 7 săptămâni în urmă, fiind încă în perioada de recuperare. Totuşi bicicleta sa a fost chinuită de campionul Elveţiei la downhill under17, Mike Schär, care a folosit-o pe traseu. Schär este ultimul rider care s-a alăturat echipei Gates Nicolai pentru 2013 şi, astfel, se va da pentru Onza Tires. Apoi René Wildhaber a fost de treabă şi a luat o zi de pauză de la sesiunea lui de schi, pentru a participa la eveniment.

Spectacol de pumptrack în seră
Publicul numeros şi entuziast a creat atmosfera necesară pentru race


Mike Schär a fost eliminat în prima rundă de sâmbătă însă René Wildhaber a reuşit să se califice în primii 16. Însă mai mult de atât nu a reuşit terminând la final pe locul 12. „Sincer nu am venit aici să câştig”, spune el. „Pur şi simplu sunt prea mulţi rideri profi de BMX şi 4X care se dau azi. Însă cursa este incredibilă. Oferă şansa riderilor să se întâlnească, să socializeze şi să concureze între sezoane”. În finala pentru cursa de pumptrack Roger Rinderknecht l-a învins la limită pe Noel Niederberger.

După care a urmat Goldsprint-ul pe rulouri. Aici a participat şi David Graf care a spus zâmbind: „După operaţia asta nu am voie să mă urc pe bicicletă încă vreo două săptămâni. Însă să pedalez pe rulou nu ar trebui să fie o problemă. Până la urmă o bicicletă de şosea fixată pe un rulou nu e chiar o bicicletă, nu?”

Spectacol de pumptrack în seră
Si bicicleta statică poate fi un foarte bun subiect de concurs


Graf a demonstrat încă odată că sprinturile explozive sunt „chestia” lui reuşind să ajungă fără nicio problemă în semifinale. A fost însă eliminat de Michal Prokop. Cu toate astea nu a avut timp să-şi tragă sufletul pentru că a trebuit să intre în finala mică pierzând aici la limită în faţa lui Lutz Weber şi terminând la final pe 4.

Spectacol de pumptrack în seră
La final premianţii au fost plantaţi în ghivece!


Foto: David Schultheiß
Via: onzatires.com

Reprezentant Onza în România – BikeDistrict
Raporteaza

3 Comentarii

Luka Lehel-György
25 ianuarie 2013 la 23:49
Au stil elvetienii astia :) Foarte fain evenimentul! Multumim pentru articol!
0
0
Peter Laszlo
26 ianuarie 2013 la 10:45
nice bike event interesting bike race
0
0
Adrian Iriciuc
27 ianuarie 2013 la 19:59
super
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads