Refresh! Calendarul CND și CNE 2017 plus alte aspecte utile pentru rideri

Refresh! Calendarul CND și CNE 2017 plus alte aspecte utile pentru rideri

Autor:Maximilian Munteanu | 6 aprilie 2017
Sezonul competițional pentru scena de gravity începe în acest weekend, la Bistrița, cu Bistritz Funduro, un eveniment care se anunță promițător, în primul rând datorită oamenilor care sfințesc locurile, după cum bine se știe. Totuși, acesta este doar vârful aisbergului pentru un sezon care se anunță cel puțin la fel de bogat în evenimente ca și cel precedent. Nu demult am stat de vorbă cu Tudor de la ADMR despre experiența primului sezon al Cupelor Naționale și despre perspectivele de viitor, și fiindcă ne-a fost promis un comunicat privind calendarul competițional 2017, promisiunea ne-a fost îndeplinită de simpatica Alexandra, o tânără fotografă cu ochi bun (dovezi mai jos) și noua coordonatoare a media house-ului ADMR. Iată, deci, mersul lucrurilor pe scena gravity în 2017:

Harta competițiilor din Cupele Naționale de Downhill și Enduro 2017
Harta competițiilor din Cupele Naționale de Downhill și Enduro 2017


Motivația este primul element cronologic al oricărei activități, cauza ei internă. În cazul de față, lipsa unui context în care mountain biking-ul gravitațional să crească, a fost elementul declanșator ce a stat la baza demersului ADMR. Pe lista lucrurilor pe care le-am găsit necesare de bifat pentru a ajunge acolo au fost, în capul de listă, uniformizarea evenimentelor, intensificarea eforturilor depuse în sensul siguranței participanților și crearea unor serii de evenimente vizibile și de o atractivitate crescută.

Miza nu a fost să creem două cupe ci să găsim un numitor comun și lucrând într-o manieră colaborativă să organizăm pe viitor evenimente mai faine. Schimbul de know-how, stabilirea unor repere-etalon în organizarea evenimentelor, atenția sporită la tot ceea ce privește siguranța participanților etc. sunt pași care ne aduc mai aproape de scopul demersul nostru.
În 2015 am început pregătirile pentru primele Cupe Naționale la Downhill și Enduro, iar în 2016 lucrurile au luat-o din loc. Multe lucruri din cele propuse s-au întâmplat, dar în același timp au existat multe probleme pe care nu le-am putut anticipa și care au necesitat soluții gândite “din mers”.

foto: Mx
foto: Mx


În 2017 cele două cupe rămân proiecte departe de a fi ajuns la maturitate, dar care au căpătat o forma clară și, foarte important, care acum au un context favorabil în care să se dezvolte mai departe.

În 2016 CND a strâns 78 de participanți, iar procentul de sportivi licențiați, raportat de cei care au concurat la clasa „Hobby”, la evenimentele din cupă a fost aproape de 70\%, cu o participare medie de aproape 70 oameni/eveniment.

Calendarul CNE prevedea în 2015 o serie de evenimente în 5 locuri din țară, în care urmau să se desfășoare 6 etape. Și pentru că nu tot timpul socotelile din casă sunt la fel cu cele din pădure, în 2016 aveau să rămână doar 5 etape în 4 localități. Iar din cauza unor factori externi care au distrus 2 dintre speciale, Harghita Enduro a ajuns să fie și el anulat, reducând numărul de evenimente din serie la 4. În realitate am avut 3 locuri de desfășurare, fiindcă la Băișoara au fost organizate 2 etape consecutive. Numărul de participanți în CNE a fost în 2016 de 40, procentul de rideri licențiați fiind unul în jurul cifrei de 35\%, cu o medie de aproape 70 oameni/eveniment.

foto: Alexandra Ghiță
foto: Alexandra Ghiță


În sezonul 2017 am căutat, în primul rând, să aducem îmbunătățiri următoarelor 4 puncte:

• Creșterea atenției la nevoile participanților, stabilirea unui canal de comunicare care să permită organizatorilor acces facil la feedback-ul venit din partea participanților și creșterea vitezei de reacție față de acesta
• O structură internă care să permită lucrul cu un număr mai mare de colaboratori și voluntari
• Maximizarea vizibilității evenimentelor și seriilor
• Un calendar mai bogat la Enduro

foto: Alexandra Ghiță
foto: Alexandra Ghiță


Lista noutăților include:

• Anul acesta avem 12 evenimente organizate sub egida ADMR; Cupa Națională de Downhill respectiv cea de Enduro bifează fiecare câte 5 etape și la acestea se adaugă Campionatul Național de Downhill și cel de Enduro; am făcut o separare clară între Cupe și Campionate
• CNE are 3 etape noi: Harghita-Mădăraș, Bistrița/Bistritz Funduro și Oradea/Thermal Enduro
• Avem Campionate Naționale la Enduro desfășurate în Poiana Brașov și la Downhill în Sinaia
• Categoria “OPEN” a fost înlocuită de “HOBBY”; s-au păstrat aceleași caracteristici, participare în baza asigurării de accidente și a adeverinței medicale, lipsa segmentării pe vârste sau sexe
• Pentru o mai bună segmentare a concurenților, la Enduro a fost introdusă categoria “Masters 30+”
• Pentru o mai bună organizare internă, avem acum câte un coordonator responsabil de fiecare cupă. Acesta lucrează îndeaproape cu organizatorii și vine în ajutorul acestora în diferite chestiuni de organizare internă; în felul acesta urmărim să creștem nivelul de omogenitate a evenimentelor și gradul de anticipare a problemelor ce apar pe parcurs
• Evenimentele se desfășoară cu precădere sâmbătă-duminică, față de vechiul format, vineri-sâmbătă; această decizie vine ca urmare a feedback-ului pe care l-am primit de la concurenți și are ca scop să facă evenimentele mai accesibile
[email protected] este adresa la care ne poți da oricând feedback și sugestii
• Pentru a crește nivelul de vizibilitate al evenimentelor dar și al cupei per total, am decis să înființăm o entitate care să se ocupe de componenta de imagine; Gravity Media House este un proiect pilot ce demarează în 2017 și urmărește maximizarea vizibilității pe care o au cele 12 evenimente pe toate canalele media; Media house-ul ADMR are în componență o echipă de fotografi, una de filmeri, designeri, oameni pe social media, marketing și un director care planifică și supervizează activitatea internă în concordanță cu calendarul competițional; pentru o mai bună comunicare, coordonatorul media house-ului lucrează direct cu coordonatorii CND/CNE și funcționează ca o interfață între asociație, media house și organizatorii de evenimente
• Dorim implicarea a cât mai multor fete în evenimentele noastre, în 2017 în etapele din CNE și CND, respectiv în Campionatele Naționale, participarea acestora se face fără nicio taxă de înscriere.

foto: Mx
foto: Mx


Calendar 2017:

CNE:

Bistrița/Bistritz Funduro: 8-9 aprilie
Oradea/Thermal Enduro: 29-30 aprilie
Brașov/Ciucaș Enduro: 7-9 iulie
Mădăraș/Harghita Enduro: 9-10 septembrie
Reșița/Metal Enduro: 14-15 octombrie
Campionatul Național de Enduro: Poiana Brașov, 29 septembrie - 1 octombrie

CND:

Brașov/Cheile Grădiștei: 3-4 iunie
Vatra Dornei/Dorna X-trem: 1-2 iulie
Cluj/Buscat Air DH: 29-30 iulie
Baia Mare/Mogosa Downhill Challenge: 12-13 august
Mădăraș/Harghita Downhill: 26-27 august
Campionatul Național de Downhill: Sinaia, 2-3 septembrie

foto: Alexandra Ghiță
foto: Alexandra Ghiță


Condiții de participare și aspecte importante:

1. Participarea la orice categorie, mai puțin “Hobby”, necesită obținerea unei licențe de la FRC.
2. Participarea la categoria „Hobby” presupune dovada unei asigurări de accident valabile pe durata evenimentului și a unei adeverințe de la medicul de familie că participantul este apt pentru a practica sport/face efort.
3. Referitor la asigurări, trebuie avut grijă ce asigurări de accident ne facem deoarece nu toate despăgubesc fracturile din accidente. Diferențele între o asigurare care nu despăgubește fracturi și una care face treaba asta sunt de până în 50 lei. E foarte important să luăm decizii informate când vine vorba de asigurarea pe care o facem și din motivul ăsta îndemnăm oamenii să se documenteze înainte de a opta pentru un produs sau un altul.
4. Ca și anul trecut, FRC are o colaborare cu un asigurator și astfel avem acces la o asigurare specială pentru bicicliști. Experiența de anul trecut cu acest produs și cu asiguratorul este una pozitivă, acesta a fost prompt în soluționarea dosarelor deschise și în plata sumelor asigurate pentru cele câteva cazuri care au apărut. Încurajăm participanții la evenimentele noastre în a folosi acest produs de asigurare din motivele antemenționate.
5. Informații complete despre ce implică procesul de licențiere și care sunt condițiile de participare aici: http://mtbcup.ro/2016/05/27/ghidul-participantului-cnd/

La Mulți Ani,  Akos! ;) foto: Mx
La Mulți Ani, Akos! ;) foto: Mx


Vrem ca de la an la an să organizăm evenimente mai faine, mai sigure și cu un număr mai mare de participanți. Și pentru a ajunge acolo, abordarea noastră este una de a lucra în mod consultativ cu scena. CNE și CND sunt 2 proiecte vii, într-o continuă schimbare, adaptându-se constant la context și la feedback-ul venit de la participanți. Evenimentele sunt gândite în jurul experienței participanților iar acest lucru nu are să se schimbe pe viitor. Vrem cât mai mulți oameni implicați în fenomenul celor două serii de evenimente, există un singur fel prin care putem crește, și anume învățând unii de la alții.

Mulțumim!
ADMR


------ ------ ------ ------ ------ ------

Yo, mulțumim Alexandra! Treaba ar trebui să fie destul de clară, din cele expuse pe larg mai sus. Totuși, dacă aveți să le comunicați celor de la ADMR sugestii și comentarii privind organizarea și evenimentele celor două cupe, folosiți cu încredere adresa [email protected]! Alte informații despre cele două cupe și nu numai găsiți pe www.MTBcup.ro, evident!

Pe final băgăm o melodie clasică, fiindcă viața fără muzică e trist! ;)



Ne vedem la Funduro!
Raporteaza

3 Comentarii

Norbert Marton
7 aprilie 2017 la 20:56
Nice job guys!
0
0
Ovidiu Zakarias
25 aprilie 2017 la 12:25
Baisoara Enduro nu mai face parte din calendar?
0
0
Maximilian Munteanu
25 aprilie 2017 la 13:13
Nope, sunt explicații în interviul cu Tudor despre sezonul ăsta.
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovează-ți afacerea aici !
Google Ads
Promovează-ți afacerea aici !
Google Ads
Promovează-ți afacerea aici !

Fii vizibil pe DirtBike.ro - cel mai mare portal de biciclete și echipamente din România !

Google Ads