CNE #4 Harghita Enduro: prospături cu suflet

CNE #4 Harghita Enduro: prospături cu suflet

Autor: Maximilian Munteanu | 8 septembrie 2017

Da-da-da, Harghita Enduro nu că bate la ușă, ci vine peste noi direct, începând de mâine. Totuși, informațiile de bază sunt aici și ați face bine să le citiți, și dacă sunteți deja pe drum înspre eveniment! A̶n̶d̶r̶e̶e̶a̶ Danika, ai legătura!

Article Image 2

Servus din nou, Danika! Nici nu ne-am dumirit bine după Harghita Downhill și Naționalele de la Sinaia, că Harghita Enduro e deja aici în weekend. Cum ați apucat să vă revigorați după concursul de downhill și cum stați cu treaba?

Salut Maxi. Da, într-adevăr s-au aglomerat concursurile în septembrie. Fără revigorare, direct la treabă, am avut multă treabă la Harghita, e mai greu puțin ca la downhill, că anul trecut nu am ținut concurs. Țin aici să mulțumesc Consiliului Județean Harghita, fără de care nu am fi putut organiza acest eveniment. Jos pălăria!



Am văzut pe Facebook că băieții au ales să muncească, în loc să vină să se dea. Ce e nou la traseele Harghita Enduro de anul acesta?

Păi da, cei care au fost să ne ajute sunt niște voluntari ambițioși, care nu se dau la concursuri, dar au pus tot sufletul și au făcut o treabă bună pe traseul vechi de DH. Avem noutăți, cum ar fi un traseu nou-nouț, pe care nici măcar eu nu am apucat să mă dau.

Article Image 3

Deși nu am fost încă la nici o ediție a Harghita Enduro, știu că traseele voastre au elemente care reprezintă întotdeauna încercări serioase pentru concurenți. Care crezi că sunt cele mai dificile secțiuni? Din ce vedem, în fiecare an apare câte un traseu nou pe la voi pe zonă? Mențineți și pentru la anul tradiția aceasta?

Vom avea trei probe speciale. Una dintre ele va fi binecunoscutul traseul de downhill, care va fi și cea mai dificilă. Vom avea și traseul vechi de downhill și în plus un traseu nou lucrat tot cu excavatorul. Sper să fie foarte distractive pentru toți!

Article Image 7
Article Image 4

Deși e foarte frumos la Mădăraș, lumea parcă încă ezită să vină să se dea la voi când nu e concurs. Care sunt cele mai importante argumente pentru ca un mountainbiker obișnuit să-și planifice un weekend de dat în Harghita? Este cazare? Se poate mânca doar gulaș? Care-i treaba cu shuttle-urile?

Sunt sigur că problema e cu drumul, fiind foarte prost dinspre Vlăhița, iar ruta ocolitoare, spre Izvoare, e sensibil mai lungă. A doua problemă sunt oamenii, poate sunt prea comozi să urce cu o mașină pe un drum stricat, decât să urce cu o gondolă sau cu un telescaun, lucru pe care îl înțeleg și eu. Cu cazarea și cu mâncarea nu sunt probleme, sunt de toate și nu numai gulaș! ;) Avem MICI!!!

Article Image 5

Una scurtă pe final: pe cine vezi câștigător la Harghita Enduro?

Cred că o să fie foarte interesant! Două din cele trei trasee nu a fost folosite, nu le știe nimeni, așa o să aibă toți șanse egale. Dar totuși cred că pariez pe Remus.

Mulțumesc frumos, ne!

Multumesc și eu. Vă așteptăm!!!

Article Image 6

Informațiile de bază, așa cum apar ele pe pagina de Facebook a evenimentului:

Etapa 4 din Cupa Națională de Enduro de anul acesta are loc la Harghita Mădăraș, între data de 9-10 septembrie.

Mulțumită Consiliului Județean Harghita, după un an de pauză Harghita MTB Enduro revine în cadrul Cupei Naționale, extins cu un traseu de enduro nou.

Vom avea trei probe speciale, cronometrate din care o probă specială se desfășoară pe un traseu nou-nouț( PS1). Celelalte două trasee vor fi cele cunoscute deja, adică traseul de Downhill (PS3) și vechiul traseu de enduro (PS1). Bineînțeles, vom avea și două puncte de alimentare.

Probele speciale se desfășoară în proporțiune de 90\% pe coborâre din care fac parte atât porțiuni naturale cât și lucrate cu utilaje.

Cele trei probe au aproximativ 6km lungime, iar probele de legătură aprx. 12 km cu o diferență de nivel 1000m.

Pentru a accesa harta traseelor urmăriți link-ul:
https://drive.google.com/open?id=1gmFQX56BMDOX\_wrNA2jaZb5Ptb8&usp=sharing

SPONSOR PRINCIPAL: Consiliul județean Harghita.

PROGRAM:

Sâmbătă
9.00 - 17.00 - Înscrieri
9.00 - 18.00 - Antrenamente (pentru ziua de Sâmbătă shuttle-ul va costa 50 de RON)

Duminică
10.30 - 16.00 Concurs
16.30 Ceremonia de premiere

ÎNSCRIERE:
Accesați link-ul următor și completați cerințele:
http://mtbcup.ro/cupe-nationale/harghita-enduro/

Taxa de înscriere pentru toți participanți: 80 RON.

Numărul maxim de participanți este limitat datorită timpului de parcurgere al traseelor. Rugăm toți concurenții să se înscrie cât de repede pot. Primul venit-primul servit.

CATEGORII:

- Feminin
- Juniori (sub 18 ani)
- Elite (între 18-30 ani)
- Masters (peste 30 ani)

Categoriile sus menționate necesită licențiere (citește regulamentul aici: http://mtbcup.ro/regulament/ )

Sportivii din categoriile Feminin, Juniori, Elite și Masters trebuie să dețină o licență FRC valida.
Verificarea licențelor, adeverințelor medicale, a asigurarilor și preluarea numerelor de concurs se va face la oficiul de înscriere.

- Hobby
Participanții la clasa Hobby vor face dovada asigurării de accident și a adeverinţei de la medicul de familie prin email după completarea formularului online sau la race office, în ziua concursului.

*Plata se va efectua la faţa locului la pensiunea Súgó
**În același loc o să completați și formularul prin care se atestă că sunteți de acord să participați la acest concurs pe proprie răspundere.
***Minorii se vor prezenta la inscrieri cu declaratia pe propria raspundere completata de un parinte, sau tutore legal si legalizata la notar. (declaratia se poate descarca aici:http://mtbcup.ro/regulament/)
****Clasa Hobby este comună pentru ambele sexe și pentru participanţii de toate vârstele și se adresează celor care nu sunt interesați de latura competitivă a evenimentului. Totodată participanții la această clasă deși sunt cronometrați NU vor fi punctați în cadrul Cupei Naționale de Downhill. Nu vor exista categorii diferite în funcţie de vârstă sau sex la această clasă.


REGULAMENT:

Competiția se desfășoară conform regulamentului UCI și FRC de mountain bike ENDURO. Toți concurenții sunt obligați să poarte cască de bicicletă omologată specifică disciplinei Enduro (open face sau full face), număr de concurs fixat pe partea din față a bicicletei care să fie vizibil pe toată durata antrenametelor și a finalei, dopuri la ghidon, de asemenea recomandăm purtarea de ochelari sau goggles, genunchiere, cotiere, mănuși și rucsac care să conțină pelerină de ploaie, kit de pană, multi tool, harta traseelor, apă, hrană și telefon mobil.

Mai multe informații:
http://mtbcup.ro/regulament/

CAZARE:
Pensiunea Súgó

Cameră dublă sau de patru persoane 55 Ron/noapte/persoană
Cameră de 6 şi 10 persoane 40 Ron/noapte/persoană

TEL: 0725.927.773, 0745.522163


Muzica ne-a adus plăceri d̶a̶r̶ ̶ș̶i̶ ̶d̶u̶ș̶m̶a̶n̶i̶, deci azi ascultăm Eric B and Rakim!



Weekend fain!
Raporteaza

1 Comentarii

Lucian Postolache
8 septembrie 2017 la 16:53
Pana mea! Am uitat complet de asta. Cand am fost in Aprilie la Bistrita m-am distrat de minune si am promis ca vin in Septembrie la Harghita. Asta e, next year:((
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads