Nascut dintr-o idee indrazneata la fine de Iunie, primul campionat local/regional/national de sport alternativ, a inceput sa prinda contur de-a lungul verii, lasand in urma sa etape memorabile, si a ajuns la forma sa finala in miez de Septembrie, odata cu finala sa mult asteptata, care avea sa reuneasca toate disciplinele carora li s-a facut onoare la Sibiu de-a lungul verii. Astfel, vinerea a fost pentru skateboarding-park, sambata s-a adresat acelorasi skateri si BMX-erilor, cu un street-session de exceptie la comun, iar duminica a fost inchinata mountainbikerilor, dar si BMX-erilor, prin contest-urile de Dual si Best Trick din dirtpark.
Vremea nu a fost atuul finalei X-Cup, dar ea nu a impiedicat musafirii din toata tara sa vina la Sibiu pentru voia buna asociata cu acest campionat multisport in premiera. Skatepark-ul de langa zidurile vechii cetati s-a oferit vineri contest-urilor de Best Run, Miniramp, Best Trick si Highest Ollie, desfasurate in regim supereficient de maraton si care nu prea au lasat competitorilor ragaz, ori vreme sa zgribuleasca, in adierea unui Septembrie cu dinti.
Succesul manselor de cate un minut si l-au impartit Bobo, Uskat si Cezarica, cu trick-uri notabile fiecare. Bobo: crooked full-length pe canta interioara a olliebox-ului, kickflip to fakie in quarter si nollie five-0 pe acelasi olliebox; Uskat: nollie five-0 si fakie ollie to switch five-0 pe olliebox, 50-50 pe canta sa interioara si frontside flip in bank si Cezar: frontside boardslide pe partea inalta a rail-ului, frontside flip in bank si melon to flat din quarter. Concluzia rapida: locul I pentru Bobo, II pentru Uskat si III pentru Cezar.
Ziua a continuat cu un miniramp-session, dominat cu stil de Cezar, care a avut de departe cele mai fluide linii, impanate cu trick-uri delicioase: boneless, flip to fakie, five-0 si smith grind pe coping si o gama prea larga de stall-uri pentru a o descrie aici. Uskat s-a dat in mini cu style si cu relaxare si nu si-a batut prea mult capul cu trick-urile, cat cu flow-ul. Prin urmare, pe locurile doi si trei s-au clasat Cupi si Tinerica, cu manse bune, nelipsite de esentiala curgere. Cupi: feeble stall bigspin-out, blunt stall to 180, five-0 grind si nenumarate alte variatiuni initiate cu blunt, care trebuiesc vazute pentru a fi crezute, si Tanaru': flip to fakie, blunt to fakie, pop shove-it to rock to fakie si un indraznet rock body varial. S-a mai remarcat proaspatul localnic Covrig, care a demonstrat ca este bun prieten cu minirampul si curburile sale: flip to fakie, nollie heel to rock to fakie si mai mult flow decat are nevoie la varsta sa. ;)
Ollie contest-ul a adus un sandwich de 5, 6 si, pana la urma, 7 coji de skate in mijlocul park-ului, dar si o atmosfera degajata, de familie, unde cuvantul cheie a fost "distractie". Primele incercari s-au dovedit pe switch, sau poate cu frontside sau halfcab, dar, odata ce stacheta s-a ridicat, ollie-ul a ramas arma preferata pentru biruirea ei. Kid din Brasov ne-a explicat inca o data cum sta treaba cu pop-ul in cantitati industriale si a luat cu sine distinctia Highest Ollie, dar e bine sa mentionam ca nici Cezar ori Pamflet nu au fost departe de el.
Best Trick session-ul a fost adjudecat de Tinerica, prin al sau 50-50 grind frontside 360 shove-it out, care era de fapt doar una din mai multe reusite diferite. Ziua s-a incheiat la pub-ul Supporter, unde toata lumea s-a strans pentru proiectii de film, muzica lejera si veselie; un reusit preambul la ziua de Sambata.
...iar a sasea zi a saptamanii a dres rapid mahmurelile de Vineri si a readus X-Cup-ul in locul unde ii place cel mai mult: zona terasata de la cupola din parcul Sub Arini, oaza de salbaticie si verdeata intr-un oras si asa sublim. Standardele au mai urcat o treapta, asa cum este normal, de altfel, iar zona de street s-a prezentat in hainele ei de gala. Nu atat pentru nuntasii omniprezenti, in cautare de shot-uri eterne, ci pentru skaterii si BMX-erii din intreaga tara, care s-au bucurat sa vada set-up-ul clasic, caruia i s-a adaugat o canta intreaga imbracata in cherestea si cornier, pentru pura lor placere. Printre skateri si BMX-eri si-au facut aparitia street-dancerii echipei Street Style de la Eastpak si incredibil-ul crew de rolleri Ambiance. Cele doua brigazi au adus un plus de savoare desfasurarii si au pus publicul pe jar intre calificari si finale.
La skate, Bobo nu a fost chiar in apele sale, mai ales dupa seara dinainte, si a incercat caracteristicele-i nollie heel-uri la setul de scari, dar nu numai atat, Uskat s-a distrat pe cinste, chiar daca nu i-au iesit Cab-urile si eseurile de switch ollie. Un shout-out pentru style si atitudine, totusi; respect! Pamflet, motivat de locatie si de noul sau sponsor pesemne, a trecut gap-ul cu bordura folosindu-se de ollie indy-grab si a dat flip la cele 9 trepte, iar SalaBani din Bucuresti a glisat intr-un frumos five-0 pe toata lungimea cantei de lemn. Totusi, nici unul dintre cei antepomeniti nu a prins podiumul. Tinerica a incasat unele dintre cele mai sanatoase cazaturi ale zilei, s-a ridicat totusi de fiecare data si a luat-o de la capat. Fructele insistentei sale: 50-50, smith, boardslide si frontboard, toate la flatrail-ul de la scari, si un meritat loc trei. Cupi s-a jucat si el cu teava, atacand-o cu 50-50-uri, smith-uri si frontboard-uri, pentru a o umili definitiv cu un caveman boardslide, dar nu s-a dat in laturi nici de la scari, unde a dat switch frontside 180 si a legat cea mai buna linie a zilei cu un backside 180 continuat la canta cea noua cu un switch noseslide dus pana la capat. Locul doi si onoruri pe drept pentru Cupi. Omul weekend-ului a fost insa Cezar. Infometat parca dupa skateboarding si, inainte de orice altceva, bucuros ca se poate da la X-Cup, el si-a castigat cu sange si sudoare primul loc si titlul celui mai complet skater al competitiei. Cezar a plutit in backside peste 9-set, iar distrugerea sistematica a flatrail-ului a inceput cu frontboard, s-a continuat cu smith, frontside 50-50 ori frontside lipslide si s-a incheiat cu un nosegrind perfect, care a fost, de altfel, si trick-ul zilei. Jos palaria, Cezar!
Sesiunea de street BMX desfasurata in alternanta cu skateboarding-ul a fost unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au intamplat scenei din Sibiu de ceva vreme incoace. Nu doar fiindca a polarizat majoritatea riderilor buni din toata tara, ci fiindca in cadrul ei s-au manifestat si cativa musafiri de la team-ul Velvart din Ungaria, sositi special pentru X-Cup. Dani, Marko, Bobo, Bruno si asistentul Kalman au fost profund impresionati si placut surprinsi de cele vazute la Sibiu si si-au propus sa revina intr-o formula extinsa cat mai repede cu putinta. In timp ce riderii isi disputau concursul, publicul putea sa ia contact la standul Velvart cu cele mai proaspete inovatii din lumea BMX si se putea alimenta cu stickere gratuite dupa pofta inimii.
Revenind la concurs, romanii si maghiarii au legat rapid prietenii si au schimbat adrese de e-mail, parca in ciuda tuturor carcotasilor nationalisti de pe ambele parti ale granitei. Alex Jiga s-a dat cu obisnuitu-i stil curat, aratand trick-uri precum turndown, 360 si 180 (si cu turndown) la cele 9 trepte, manual to turndown la gap, 180 turndown si 360 turndown de pe canta, dar parca nu a prins cea mai buna zi a sa. Alin din Baia Mare si-a expus, ca de obicei, paleta clasica de trick-uri: 180 barspin si tailwhip de pe canta, double peg grind pe streetrail, feeble grind to manual la canta in jos, 360 la scari si la gap, dar tailwhip-ul la 9 i-a scapat de data aceasta, la limita. Marko si Bobo din Ungaria au dat publicului o mostra din ce inseamna traditia BMX peste Tisa: double peg grind pe flatrail in sus, 180 turndown de pe canta, manual to 180, feeble grind to manual si feeble grind to 180 to fullcab la si de pe ledge in jos (Marko), nose manny to hang ten, wallride to tailwhip, tailwhip in flat, sau poate manual to tailwhip (Bobo). Beju a demonstrat din nou ca scoala de la Sibiu si un alt fel de traditie i-au venit la fix in anii sai de formare pe BMX: distante imense parcurse per bunnyhop, 180 si 360 la trepte si de pe canta, 180 la gap, manual to gap de incalzire si trick-ul ce a ridicat publicul in picioare: nosemanual (!!!) to gap, la intervalul amplu de langa stairset. Comanu', determinarea personificata, a rotit 360 si la scarile din afara concursului, a dat 360 tiregrab si tailwhip de pe canta in sus si si-a adjudecat trick-urile zilei, teleportand un 360 peste trepte plus flatrail, pus pe post de bariera, si tinand cu dintii de un infricosator manual to 180 la 9 scari, care cu greu s-a lasat dovedit. Dani de la Velvart a venit in Romania nestiind la ce sa se astepte si a adus cu sine trick-uri tehnice si un stil curat, importat de peste ocean: 180 turndown si 180 tailwhip de pe canta, 360-uri (si cu turndown) in ambele sensuri de rotatie tot acolo, halfcab tailwhip in plat, manual to tailwhip si crossfooted tailwhip pe canta in sus si manual to 180 downside tailwhip (!!!) la acelasi element. Astfel, Marko si Bobo au aterizat pe 4 si pe 5, Beju pe un muncit 3, Alin pe 2, lasandu-i lui Dani prima pozitie, pe care a primit-o cu modestie si sincera surpindere.
Ceremonia de premiere a fost aperitivul marii petreceri din cadrul etapei finale X-Cup. Lumea adunata pe terasa pitoreasca a clubului Chill Out din Piata Mica a fost intampinata de acordurile ska, punk si alternative ale trupei sibiene Wannabes, care a reusit sa aduca rapid zambetul pe buzele asistentei. Sponsorii Atlassib, Vans si Eastpak au asigurat un buget de premiere deloc neglijabil, iar echipa Velvart a oferit un BMX Hoffman complet celui mai bine clasat rider autohton, Alin Moldovan din Baia Mare. De sunetele ce au magnetizat ringul de dans intreaga noapte, s-au ingrijit DJ Royal si DJ LeizaBoy din Timisoara, care au sustinut, alaturi de DJ Kicsi din Sibiu, seria de evenimente X-Cup pe tot parcursul ei si au asigurat sonorizarea de calitate si in timpul tutror zilelor de concurs.
Cerul cenusiu nu s-a dezmintit nici duminica, iar umezeala a facut imposibila utilizarea dirtpark-ului la parametrii sai uzuali. Din fericire, la Sibiu exista insa initiativa si determinare si atunci cand ea nu este de-la-sine-inteleasa. Astfel, Ova, alaturi de Alica, schior de lot national, Rares Roman, Leo, Botaru si alti entuziasti au pus-o, in cele doua zile premergatoare concursului din Dumbrava, de un traseu de dual funky-fresh, menit sa alunge plictiseala populatiei din dirtpark. Aceasta initiativa a venit manusa finalei X-Cup, deoarece sesiunile de Best Line la BMX si mountainbike nu s-au putut tine de fel, ele fiind restranse la un format mai simplu de Best Trick. Inutil de precizat, concursul de dual si cei 200 de Euro pusi in joc si i-a insusit, de-o maniera impunatoare, localnicul Ova Seician, urmat de echipierii brasoveni de la PlayBike, Cosmin Ciurcan si Costi Iordan. Traseul nou si conditiile umede au dat destul de furca intregului camp de concurenti, astfel incat dual-ul a fost orice altceva decat o joaca de copii. Sesiunea de Best Trick a fost castigata la BMX , fara drept de apel, de un Jiga destul de putin motivat, in absenta concurentei reale, dar profund stanjenit de elementul acustic, format din randul sau de prieteni. La mountainbike, principalii candidati au fost David Ghita din Targu Mures si localnicii Ova si Borac. Ova a aratat one-footed tabletops, X-up one-footere, no-footed cancans si doua 360 pe linia mai mica, Ghita a scos tuck no-handere si one-handed no-footed cancans, dar Boracu' i-a furat trick-ul de la ultima sesiune, un double no-footed cancan ireprosabil, castigand astfel, fara prea multe dubii, competitia. Lucrurile nu s-au incheiat insa aici! Concursul de trick-surpriza anuntat in proiectul evenimentului a pus punctul final si s-a constituit intr-o sesiune de tabletops, trick-etalon, obligatoriu pentru orice ins cu aspiratii de dirtjumper. Ova stie tabletop-uri frumoase atat regular cat si opposite, Ghita stapeneste varianta newschool, dar si una inedita a la J.D.Swanguen, iar Boracu' se adapteaza rapid si trece de la flatties newschool la cele oldschool fara cea mai mica problema. In cele din urma, eminenta cenusie a dirtpark-ului, styler legitim al unor vremuri acum apuse, a decis ca premiul pentru cel mai estetic tabletop trebuie sa ii revina lui Borac, pe numele sau din buletin Ciprian Fusle.
X-Cup a reunit, pe parcursul intregul weekend, 90 de participanti, a adunat inetresele unui public de 1500 de persoane, si incheie astfel un sezon prolific, dar isi face deja temele pentru cel ce urmeaza. Organizatorii acestui campionat inedit sunt Asociatia Club Sportiv Roman de BMX si Ego Events, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu, iar sponsorii se numesc Atlassib, Vans, Eastpak si Faxtor. X-Cup va asteapta, fireste, si anul viitor!
Echipa voastra X-Cup
O selectie de poze de la eveniment, realizate de domnul Tibi Hila:
Yeth! Kicsiponski la platane!
Tinerica si un stall David Carradine stylee
Cezar inalta un Indy in onoarea lui Duane Peters
The eye of the beholder...
"Emo"-Kid si Bobo - pals fo liiife!
"Sa fii cuminte si sa nu mananci de pe jos!"
Ia de aici, punk-ass bitch! Turndown a la Dollar!
Comanu' si un 180 tabletop cu pop ilegal
Vorbind de pop... Bobo de la Velvart stie o treaba!
Gap, Pomfle, Indy si rockereala
Spuneti-i lui Mili ca "inline ain't cool!"... :))
Pe aici a trecut fierarul: Cezar si domnul Smith
Alt rider, alta perspectiva, dar acelasi trick: Cupi stie unde vrea sa ajunga
15 ani + 9 trepte = Jardelu' cu turndown
Cupi, Tanaru' si Cezar intr-un moment de glori-yeah!
...in the end, it's all about THAT!
Alin, Marko, Bobo, Beju, Dani si o strangere de mana care vorbeste de la sine
De ce o fi castigat oare Boracu' flattie contest-ul??? Hm!
Ova stie cu una ce stie si cu amandoua: one-handed tabletop
Costi, o limba sugestiva, Mecanicul Meu Preferat™ si omul caruia ii datoram X-Cup. Merci, Jaffy!
Cele trei disk-uri cu imagini in miscare de la X-Cup, montate intru satisfactia noastra de aBigQuestionMark (props, bro!):
Respect tuturor riderilor, publicului, organizatorilor, sponsorilor si tuturor care au avut si cea mai marunta contributie la X-Cup! You know who you are...
Vremea nu a fost atuul finalei X-Cup, dar ea nu a impiedicat musafirii din toata tara sa vina la Sibiu pentru voia buna asociata cu acest campionat multisport in premiera. Skatepark-ul de langa zidurile vechii cetati s-a oferit vineri contest-urilor de Best Run, Miniramp, Best Trick si Highest Ollie, desfasurate in regim supereficient de maraton si care nu prea au lasat competitorilor ragaz, ori vreme sa zgribuleasca, in adierea unui Septembrie cu dinti.
Succesul manselor de cate un minut si l-au impartit Bobo, Uskat si Cezarica, cu trick-uri notabile fiecare. Bobo: crooked full-length pe canta interioara a olliebox-ului, kickflip to fakie in quarter si nollie five-0 pe acelasi olliebox; Uskat: nollie five-0 si fakie ollie to switch five-0 pe olliebox, 50-50 pe canta sa interioara si frontside flip in bank si Cezar: frontside boardslide pe partea inalta a rail-ului, frontside flip in bank si melon to flat din quarter. Concluzia rapida: locul I pentru Bobo, II pentru Uskat si III pentru Cezar.
Ziua a continuat cu un miniramp-session, dominat cu stil de Cezar, care a avut de departe cele mai fluide linii, impanate cu trick-uri delicioase: boneless, flip to fakie, five-0 si smith grind pe coping si o gama prea larga de stall-uri pentru a o descrie aici. Uskat s-a dat in mini cu style si cu relaxare si nu si-a batut prea mult capul cu trick-urile, cat cu flow-ul. Prin urmare, pe locurile doi si trei s-au clasat Cupi si Tinerica, cu manse bune, nelipsite de esentiala curgere. Cupi: feeble stall bigspin-out, blunt stall to 180, five-0 grind si nenumarate alte variatiuni initiate cu blunt, care trebuiesc vazute pentru a fi crezute, si Tanaru': flip to fakie, blunt to fakie, pop shove-it to rock to fakie si un indraznet rock body varial. S-a mai remarcat proaspatul localnic Covrig, care a demonstrat ca este bun prieten cu minirampul si curburile sale: flip to fakie, nollie heel to rock to fakie si mai mult flow decat are nevoie la varsta sa. ;)
Ollie contest-ul a adus un sandwich de 5, 6 si, pana la urma, 7 coji de skate in mijlocul park-ului, dar si o atmosfera degajata, de familie, unde cuvantul cheie a fost "distractie". Primele incercari s-au dovedit pe switch, sau poate cu frontside sau halfcab, dar, odata ce stacheta s-a ridicat, ollie-ul a ramas arma preferata pentru biruirea ei. Kid din Brasov ne-a explicat inca o data cum sta treaba cu pop-ul in cantitati industriale si a luat cu sine distinctia Highest Ollie, dar e bine sa mentionam ca nici Cezar ori Pamflet nu au fost departe de el.
Best Trick session-ul a fost adjudecat de Tinerica, prin al sau 50-50 grind frontside 360 shove-it out, care era de fapt doar una din mai multe reusite diferite. Ziua s-a incheiat la pub-ul Supporter, unde toata lumea s-a strans pentru proiectii de film, muzica lejera si veselie; un reusit preambul la ziua de Sambata.
...iar a sasea zi a saptamanii a dres rapid mahmurelile de Vineri si a readus X-Cup-ul in locul unde ii place cel mai mult: zona terasata de la cupola din parcul Sub Arini, oaza de salbaticie si verdeata intr-un oras si asa sublim. Standardele au mai urcat o treapta, asa cum este normal, de altfel, iar zona de street s-a prezentat in hainele ei de gala. Nu atat pentru nuntasii omniprezenti, in cautare de shot-uri eterne, ci pentru skaterii si BMX-erii din intreaga tara, care s-au bucurat sa vada set-up-ul clasic, caruia i s-a adaugat o canta intreaga imbracata in cherestea si cornier, pentru pura lor placere. Printre skateri si BMX-eri si-au facut aparitia street-dancerii echipei Street Style de la Eastpak si incredibil-ul crew de rolleri Ambiance. Cele doua brigazi au adus un plus de savoare desfasurarii si au pus publicul pe jar intre calificari si finale.
La skate, Bobo nu a fost chiar in apele sale, mai ales dupa seara dinainte, si a incercat caracteristicele-i nollie heel-uri la setul de scari, dar nu numai atat, Uskat s-a distrat pe cinste, chiar daca nu i-au iesit Cab-urile si eseurile de switch ollie. Un shout-out pentru style si atitudine, totusi; respect! Pamflet, motivat de locatie si de noul sau sponsor pesemne, a trecut gap-ul cu bordura folosindu-se de ollie indy-grab si a dat flip la cele 9 trepte, iar SalaBani din Bucuresti a glisat intr-un frumos five-0 pe toata lungimea cantei de lemn. Totusi, nici unul dintre cei antepomeniti nu a prins podiumul. Tinerica a incasat unele dintre cele mai sanatoase cazaturi ale zilei, s-a ridicat totusi de fiecare data si a luat-o de la capat. Fructele insistentei sale: 50-50, smith, boardslide si frontboard, toate la flatrail-ul de la scari, si un meritat loc trei. Cupi s-a jucat si el cu teava, atacand-o cu 50-50-uri, smith-uri si frontboard-uri, pentru a o umili definitiv cu un caveman boardslide, dar nu s-a dat in laturi nici de la scari, unde a dat switch frontside 180 si a legat cea mai buna linie a zilei cu un backside 180 continuat la canta cea noua cu un switch noseslide dus pana la capat. Locul doi si onoruri pe drept pentru Cupi. Omul weekend-ului a fost insa Cezar. Infometat parca dupa skateboarding si, inainte de orice altceva, bucuros ca se poate da la X-Cup, el si-a castigat cu sange si sudoare primul loc si titlul celui mai complet skater al competitiei. Cezar a plutit in backside peste 9-set, iar distrugerea sistematica a flatrail-ului a inceput cu frontboard, s-a continuat cu smith, frontside 50-50 ori frontside lipslide si s-a incheiat cu un nosegrind perfect, care a fost, de altfel, si trick-ul zilei. Jos palaria, Cezar!
Sesiunea de street BMX desfasurata in alternanta cu skateboarding-ul a fost unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au intamplat scenei din Sibiu de ceva vreme incoace. Nu doar fiindca a polarizat majoritatea riderilor buni din toata tara, ci fiindca in cadrul ei s-au manifestat si cativa musafiri de la team-ul Velvart din Ungaria, sositi special pentru X-Cup. Dani, Marko, Bobo, Bruno si asistentul Kalman au fost profund impresionati si placut surprinsi de cele vazute la Sibiu si si-au propus sa revina intr-o formula extinsa cat mai repede cu putinta. In timp ce riderii isi disputau concursul, publicul putea sa ia contact la standul Velvart cu cele mai proaspete inovatii din lumea BMX si se putea alimenta cu stickere gratuite dupa pofta inimii.
Revenind la concurs, romanii si maghiarii au legat rapid prietenii si au schimbat adrese de e-mail, parca in ciuda tuturor carcotasilor nationalisti de pe ambele parti ale granitei. Alex Jiga s-a dat cu obisnuitu-i stil curat, aratand trick-uri precum turndown, 360 si 180 (si cu turndown) la cele 9 trepte, manual to turndown la gap, 180 turndown si 360 turndown de pe canta, dar parca nu a prins cea mai buna zi a sa. Alin din Baia Mare si-a expus, ca de obicei, paleta clasica de trick-uri: 180 barspin si tailwhip de pe canta, double peg grind pe streetrail, feeble grind to manual la canta in jos, 360 la scari si la gap, dar tailwhip-ul la 9 i-a scapat de data aceasta, la limita. Marko si Bobo din Ungaria au dat publicului o mostra din ce inseamna traditia BMX peste Tisa: double peg grind pe flatrail in sus, 180 turndown de pe canta, manual to 180, feeble grind to manual si feeble grind to 180 to fullcab la si de pe ledge in jos (Marko), nose manny to hang ten, wallride to tailwhip, tailwhip in flat, sau poate manual to tailwhip (Bobo). Beju a demonstrat din nou ca scoala de la Sibiu si un alt fel de traditie i-au venit la fix in anii sai de formare pe BMX: distante imense parcurse per bunnyhop, 180 si 360 la trepte si de pe canta, 180 la gap, manual to gap de incalzire si trick-ul ce a ridicat publicul in picioare: nosemanual (!!!) to gap, la intervalul amplu de langa stairset. Comanu', determinarea personificata, a rotit 360 si la scarile din afara concursului, a dat 360 tiregrab si tailwhip de pe canta in sus si si-a adjudecat trick-urile zilei, teleportand un 360 peste trepte plus flatrail, pus pe post de bariera, si tinand cu dintii de un infricosator manual to 180 la 9 scari, care cu greu s-a lasat dovedit. Dani de la Velvart a venit in Romania nestiind la ce sa se astepte si a adus cu sine trick-uri tehnice si un stil curat, importat de peste ocean: 180 turndown si 180 tailwhip de pe canta, 360-uri (si cu turndown) in ambele sensuri de rotatie tot acolo, halfcab tailwhip in plat, manual to tailwhip si crossfooted tailwhip pe canta in sus si manual to 180 downside tailwhip (!!!) la acelasi element. Astfel, Marko si Bobo au aterizat pe 4 si pe 5, Beju pe un muncit 3, Alin pe 2, lasandu-i lui Dani prima pozitie, pe care a primit-o cu modestie si sincera surpindere.
Ceremonia de premiere a fost aperitivul marii petreceri din cadrul etapei finale X-Cup. Lumea adunata pe terasa pitoreasca a clubului Chill Out din Piata Mica a fost intampinata de acordurile ska, punk si alternative ale trupei sibiene Wannabes, care a reusit sa aduca rapid zambetul pe buzele asistentei. Sponsorii Atlassib, Vans si Eastpak au asigurat un buget de premiere deloc neglijabil, iar echipa Velvart a oferit un BMX Hoffman complet celui mai bine clasat rider autohton, Alin Moldovan din Baia Mare. De sunetele ce au magnetizat ringul de dans intreaga noapte, s-au ingrijit DJ Royal si DJ LeizaBoy din Timisoara, care au sustinut, alaturi de DJ Kicsi din Sibiu, seria de evenimente X-Cup pe tot parcursul ei si au asigurat sonorizarea de calitate si in timpul tutror zilelor de concurs.
Cerul cenusiu nu s-a dezmintit nici duminica, iar umezeala a facut imposibila utilizarea dirtpark-ului la parametrii sai uzuali. Din fericire, la Sibiu exista insa initiativa si determinare si atunci cand ea nu este de-la-sine-inteleasa. Astfel, Ova, alaturi de Alica, schior de lot national, Rares Roman, Leo, Botaru si alti entuziasti au pus-o, in cele doua zile premergatoare concursului din Dumbrava, de un traseu de dual funky-fresh, menit sa alunge plictiseala populatiei din dirtpark. Aceasta initiativa a venit manusa finalei X-Cup, deoarece sesiunile de Best Line la BMX si mountainbike nu s-au putut tine de fel, ele fiind restranse la un format mai simplu de Best Trick. Inutil de precizat, concursul de dual si cei 200 de Euro pusi in joc si i-a insusit, de-o maniera impunatoare, localnicul Ova Seician, urmat de echipierii brasoveni de la PlayBike, Cosmin Ciurcan si Costi Iordan. Traseul nou si conditiile umede au dat destul de furca intregului camp de concurenti, astfel incat dual-ul a fost orice altceva decat o joaca de copii. Sesiunea de Best Trick a fost castigata la BMX , fara drept de apel, de un Jiga destul de putin motivat, in absenta concurentei reale, dar profund stanjenit de elementul acustic, format din randul sau de prieteni. La mountainbike, principalii candidati au fost David Ghita din Targu Mures si localnicii Ova si Borac. Ova a aratat one-footed tabletops, X-up one-footere, no-footed cancans si doua 360 pe linia mai mica, Ghita a scos tuck no-handere si one-handed no-footed cancans, dar Boracu' i-a furat trick-ul de la ultima sesiune, un double no-footed cancan ireprosabil, castigand astfel, fara prea multe dubii, competitia. Lucrurile nu s-au incheiat insa aici! Concursul de trick-surpriza anuntat in proiectul evenimentului a pus punctul final si s-a constituit intr-o sesiune de tabletops, trick-etalon, obligatoriu pentru orice ins cu aspiratii de dirtjumper. Ova stie tabletop-uri frumoase atat regular cat si opposite, Ghita stapeneste varianta newschool, dar si una inedita a la J.D.Swanguen, iar Boracu' se adapteaza rapid si trece de la flatties newschool la cele oldschool fara cea mai mica problema. In cele din urma, eminenta cenusie a dirtpark-ului, styler legitim al unor vremuri acum apuse, a decis ca premiul pentru cel mai estetic tabletop trebuie sa ii revina lui Borac, pe numele sau din buletin Ciprian Fusle.
X-Cup a reunit, pe parcursul intregul weekend, 90 de participanti, a adunat inetresele unui public de 1500 de persoane, si incheie astfel un sezon prolific, dar isi face deja temele pentru cel ce urmeaza. Organizatorii acestui campionat inedit sunt Asociatia Club Sportiv Roman de BMX si Ego Events, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu, iar sponsorii se numesc Atlassib, Vans, Eastpak si Faxtor. X-Cup va asteapta, fireste, si anul viitor!
Echipa voastra X-Cup
O selectie de poze de la eveniment, realizate de domnul Tibi Hila:
Yeth! Kicsiponski la platane!
Tinerica si un stall David Carradine stylee
Cezar inalta un Indy in onoarea lui Duane Peters
The eye of the beholder...
"Emo"-Kid si Bobo - pals fo liiife!
"Sa fii cuminte si sa nu mananci de pe jos!"
Ia de aici, punk-ass bitch! Turndown a la Dollar!
Comanu' si un 180 tabletop cu pop ilegal
Vorbind de pop... Bobo de la Velvart stie o treaba!
Gap, Pomfle, Indy si rockereala
Spuneti-i lui Mili ca "inline ain't cool!"... :))
Pe aici a trecut fierarul: Cezar si domnul Smith
Alt rider, alta perspectiva, dar acelasi trick: Cupi stie unde vrea sa ajunga
15 ani + 9 trepte = Jardelu' cu turndown
Cupi, Tanaru' si Cezar intr-un moment de glori-yeah!
...in the end, it's all about THAT!
Alin, Marko, Bobo, Beju, Dani si o strangere de mana care vorbeste de la sine
De ce o fi castigat oare Boracu' flattie contest-ul??? Hm!
Ova stie cu una ce stie si cu amandoua: one-handed tabletop
Costi, o limba sugestiva, Mecanicul Meu Preferat™ si omul caruia ii datoram X-Cup. Merci, Jaffy!
Cele trei disk-uri cu imagini in miscare de la X-Cup, montate intru satisfactia noastra de aBigQuestionMark (props, bro!):
Respect tuturor riderilor, publicului, organizatorilor, sponsorilor si tuturor care au avut si cea mai marunta contributie la X-Cup! You know who you are...
Raporteaza
4 Comentarii
25 septembrie 2008 la 23:55
Minunat
0
0
29 septembrie 2008 la 00:05
ba da i obligatorie:) in timpul concursului
0
0
9 octombrie 2008 la 14:27
daca nu ti-ai dat seama, asta e un articol scris despre tot evenimentu, nu numai partea cu bike. plt, meri la oi!
0
0
24 martie 2009 la 16:55
ba silviu, spusese un cretin ca pl lui, asta nu e site de skate da intre timp cineva(sergiu/maxi) i-o sters commentu, da l-o lasat pe-al meu. nu inteleg de ce injuri degeaba daca nu esti sigur ca stii despre ce e vorba
0
0
Scrie un comentariu
Promovarea ta aici!
Promovarea ta aici!