Karst Isverna MTB Race

Karst Isverna MTB Race

Autor: Alexandru Pufan | 1 ianuarie 1970

În urmă cu aproximativ un an, relatam aici cât de faină e regiunea din nordul Mehedințiului pentru mountain-biking și cât de mult mi-aș dori să pot împărtăși acest lucru cu restul bicicliștilor. Astfel, de-a lungul lui 2016, împreună cu comunitatea locală de bicicliști, am depus eforturi considerabile pentru atingerea acestui scop. Rezultatul, organizarea în acest an a primului concurs de mountain-bike* în adevăratul sens al cuvântului, în Mehedinți.

Concursul este de tip maraton, cu un traseu scurt, dar de dificultate ridicată. Deviza noastră a fost că pentru a fi pus la încercare pe un traseu de mountain-bike nu e neapărat nevoie să parcurgi distanţe foarte mari, care de multe ori devin plictisitoare (porţiuni lungi de plat, sau mai rău, de asfalt, incluse doar pentru a strânge un număr de kilometri). Mai degrabă, pe o distanţă scurtă

Oarecum neașteptat, pentru materializarea eforturilor noastre am avut parte de sprijin total din partea autorităţilor locale. Când primarul comunei gazdă face traseul pe bicicletă cot la cot cu tine, nu poate fi decât un semn bun, nu?

* Chiar dacă în ultimii ani au mai fost organizate câteva concursuri în județ, niciunul nu a fost axat cu adevărat pe latura sportivă. Mai mult, niciunul nu s-a desfășurat pe munte. Concursurile ușoare, accesibile celor fără experiență au un rol important în promovarea sportului, dar de cele mai multe ori oferă o concepție greșită asupra a ce înseamnă mountain-biking-ul.
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Alexandru Pufan
Membru din: 6 mai 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads