Iubim 2 Roți

Iubim 2 Roți

Autor: Costi Iordan | 23 aprilie 2013

Comunicat de presa

”Iubim 2 Roți” este un eveniment organizat de Free Riders împreună cu Primăria Capitalei, cu sprijinul Brigăzii de Poliție Rutieră București.

Evenimentul este gândit ca o campanie de conștientizare a prezenței vehiculelor pe două roți în trafic - fie ele biciclete, mopede sau motociclete. Ne propunem să educăm participanții la trafic în spiritul respectului reciproc, al siguranței și, nu în ultimul rând, al responsabilității sociale. Vehiculele pe două roți EXISTĂ și sunt din ce în ce mai multe în traficul din România. Cu toate acestea, din păcate, utilizatorii lor nu au fost încă acceptați în totalitate de către ceilalți participanți la trafic.

CÂND, UNDE și CUM?

”Iubim 2 Roți” va demara pe data de 27 Aprilie 2013 cu o paradă pe două roți a motocicletelor, mopedelor și bicicletelor, din Parcare 'B' Romexpo, pe traseul:

Parcare 'B' Romexpo - Șoseaua Kiseleff - Piața Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul Libertății - Piața Constituției

Parada va incepe la ora 13:00, primii ce vor pleca in parada vor fi motociclistii, iar la ora 15:00 vor porni in parada ciclistii. Adunarea motociclistilor va incepe cu ora 11:00, cea a ciclistilor la ora 13:00.

Întreaga zi va fi presărată cu evenimente specifice: paradă, concerte, moto stunt show, expoziție custom bikes și multe altele, în locația "prime" a capitalei - Piața Constituției!

Accesul în cadrul evenimentului din Piața Constituției va fi LIBER și se va face începând cu ora 12:00.

Cristi Hrubaru va fi gazda evenimentului în care se vor auzi 8 trupe.Trupe ce si-au confirmat aparitia la acest eveniment sunt: Sanctuar, Aquila, Psychogod, Antheos, Reborn, Fara Vise, The R.O.C.K., Trooper. Totul va culmina cu un concert extraordinar Cargo.

REGULAMENT SI MOD DE ORGANIZARE PARADA

In data de 27.04.2013, Clubul Free Riders, in parteneriat cu Primaria Capitalei si cu Brigada de Politie Rutiera Bucuresti, organizeaza evenimentul de constientizare rutiera intitulat "Iubim 2 Roti". Evenimentul consta intr-o parada de motociclete, mopede si biciclete, si va avea ca punct de plecare Piata Presei Libere (parcare "B" - Romexpo), urmand traseul: Piata Montreal - Soseaua Kiseleff - Arcul de Triumf - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul Natiunile Unite - Bulevardul Libertatii - Piata Constitutiei.

ADUNARE MOTOCICLETE/MOPEDE

Parcarea "B" - Romexpo, la ora 11:00, se face in mod individual

PLECARE MOTOCICLETE / MOPEDE

Din parcarea "B" - Romexpo, la ora 13:00.Se face in mod organizat si se ajunge in Piata Constitutiei la ora 13:30

ADUNARE BICICLETE

Parcarea "B" - Romexpo, la ora 13:00, in mod individual

PLECARE BICICLETE

Din parcarea "B" - Romexpo, la ora 15:00, in mod organizat. Se ajunge in Piata Constitutiei la ora 16:00

REGULAMENT DE PARTICIPARE LA PARADA PENTRU MOTOCICLETE / MOPEDE

Echipament regulamentar de protectie dupa caz( casca, manusi, vesta reflectorizanta)
Deplasarea se face pe o singura banda de circulatie, cate doi, paralel.
Este interzisa depasirea / oprirea sau stationarea in momentul marsului organizat.
Este interzisa depasirea Politiei Rutiere si a coordonatorilor acestora, care vor fi semnalizati printr-o vesta reflectorizanta cu inscriptia "ORGANIZATOR". Se vor respecta semnalele acestora.
Trebuie pastrata o distanta fata de motocicleta din fata de minim 3 metri si maxim 5 metri.
Deplasarea se va face cu o medie de 15 km/h.
Este interzis mersul pe o roata si burn-out-ul.
Este interzis consumul bauturilor alcoolice si de substante stupefiante inaintea si in timpul paradei.
Motocicletele / mopedele trebuie sa fie inmatriculate / asigurare valabila / ITP valabil (dupa caz).
Motociclistul trebuie sa aiba asupra sa permisul de conducere categoria A sau dovada, valabila.
Conducatorul de mopede trebuie sa aiba asupra sa permis de conducere, indiferent de categorie, sau dovada, vlabila.
Parcarea la destinatie, in Piata Constitutiei, se va face in zona delimitata, in limita
locurilor disponibile, sub paza organizatorilor. Accesul in zona de parcare se face pe baza de talon si doar insotit de un organizator. In afara parcarii nu se asigura paza.

REGULAMENT PARTICIPARE LA PARADA PENTRU BICICLETE

Este interzisa participarea la parada a minorilor sub 14 ani.
Recomandam folosirea echipamentului de protectie.
Deplasarea se face pe o singura banda, cate 2/3, paralel.
Este interzisa depasirea / oprirea sau stationarea in momentul marsului organizat.
Este interzisa depasirea Politiei Rutiere si a coordonatorilor acestora, care vor fi semnalizati printr-o vesta reflectorizanta cu inscriptia "ORGANIZATOR". Se vor respecta semnalele acestora.
Trebuie pastrata o distanta fata de bicicleta din fata de minim 2 metri si maxim 3 metri.
Deplasarea se va face cu o medie de 10 km/h.
Este interzis consumul bauturilor alcoolice si de substante stupefiante inaintea si in timpul paradei.
Sunt interzise fluierul si afisarea de mesaje ce nu vizeaza subiectul campaniei.
Parcarea se va face in locul special amenajat de organizatori, in limita
spatiului disponibil.
Organizatorii nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele pierderi sau distrugeri.
Este interzis accesul bicicletelor din zona de parcare in zona de concert.

ORICE ABATERE DE LA ACEST REGULAMENT VA FI PEDEPSITA CU EXCLUDEREA DIN PARADA SI / SAU DIN ZONA DE CONCERT, SI POSIBILA AMENDA DIN PARTEA POLITIEI.

NOTA: Toate conditiile de mai sus sunt aprobate de Brigada de Politie Rutiera si au ca scop buna desfasurare a evenimentului in deplina siguranta.

Organizatorii nu-si asuma raspunderea pentru eventualele daune ale participantilor la parada.

Toti participantii la zona de concerte vor urma indrumarile organizatorilor.


Vă invităm să fiți alături de noi, cu sau fără cele două roți pe care le iubiți!

Iubim 2 Roți
Raporteaza

6 Comentarii

Stefan Levit
23 aprilie 2013 la 21:27
Semnificatia evenimentului nu are nici o legatura directa cu pistele de biciclete sau primaria . Este mai bine sa participam in numar cat mai mare la astfel de miscari pentru ca asa ni se ofera posibilitatea sa aratam ca existam si suntem mai multi decat cred ei . Daca vrem sa impresionam pe cineva nu o sa o facem niciodata prin neparticipare ci doar printr-un numar cat mai mare , macar cati am fost la ultimul protest :) . Veniti cat mai multi .
0
2 Radu Butucelea, Ciprian Andrei
Radu Butucelea
24 aprilie 2013 la 09:22
@Stefan: Numai greseli in textul tau. Si anume: Evenimentul are directa legatura cu primaria. Primaria organizeaza un eveniment care promoveaza o categorie de participanti la trafic pentru care nu a facut NIMIC (e. piste de biciclete, parcari de biciclete, parcari de motociclete, infrastructura speciala pentru transportul alternativ). Este total ridicol ce se intampla (dar suntem prea indoctrinati sa ne mai dam seama ce e normal si ce nu!). "...suntem mai multi ca ei". In Bucuresti sunt peste 1.181.815 de autoturisme inmatriculate (fara a le include pe zecile de mii din IF si alte judete). Cum sa fim mai multi? (nu exista asa ceva si nici nu va exista in viata noastra).
1 Ciprian Andrei
0
Radu Butucelea
24 aprilie 2013 la 09:29 (editat)
Greseli ale posterului d.p.d.v. al biciclistului: 1. Are o casaca tare ciudata (de genul celor care cumpara pentru prima data in necunostinta de cauza) 2. E in maneca scurta dar are manusi de iarna 3. Are niste pantaloni atat de largi incat sigur i-ar prinde/murdari de lant 4. Merge pe un MTB in oras (ceea ce nu e tocmai rau tinand cont de infrastructura si gropi) 5. Bicicleta nu e echipata d.p.d.v. legal sa circule pe sosea (lipsa catadioptri - cel putin ala din fata) 6. Nici un element reflectorizant pe el. PAI CUM PROMOVEZI "conștientizarea prezenței vehiculelor pe două roți în trafic"?
1 Ciprian Andrei
1 Stefan Levit
Stefan Levit
24 aprilie 2013 la 10:17 (editat)
1 . Citeste cu atentie ce am spus si o sa vezi ca nu m-am raportat la numarul de autovehicule . 2 . Repet , tema evenimentului este aleasa foarte bine avand in vedere conditiile din trafic si este bine sa participam in numar cat mai mare . Vrei sa protestezi ? , hai la primarie, dar nu prin a instiga la neparticiparea la un eveniment care are scop promovarea noastra in trafic . Daca venea oprescu si organiza un eveniment asemanator pe pistele lui de pe trotuare atunci problema se punea altfel , dar atata timp cat suntem in trafic si ne vad soferii avem numai de castigat daca macar unul din ei isi va aminti sa se asigure data viitoare cand deschide portiera , cand face viraj sau schimba banda . Lasati-l pe oprescu cu pistele lui si veniti in numar cat mai mare .
0
1 Radu Butucelea
Alin-Alexandru (FRAM) Cucuiu
28 aprilie 2013 la 15:56 (editat)
Salut,

Permiteti-mi sa fac ceva lamuriri...Evenimentul a fost organizat de Asociatia Moto "Free Riders" in PARTENERIAT cu PB si Politie nicidecum de Primarie. Ea a fost specidicata ca partener pentru ca fara ea nu puteam face decat o parada din Expo la Contitutiei si atat. Datorita primariei s-au putut face toate evenimentele din Piata Constitutiei. Va rog sa retineti ca nu primaria a facut acest eveniment.

Multumesc.

@Radu: In legatura cu afisul, biciclistul este motociclist, din cand in cand iese si cu bicla. Ne cerem scuze ca nu am avut ca model un ciclist de la turul Frantei, echipat corespunzator.
1 Stefan Levit
1 Radu Butucelea

Scrie un comentariu

Costi Iordan
Membru din: 19 iulie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads