Bicicleta Bar, „recently established”

Bicicleta Bar, „recently established”

Autor: Dan Mazilu | 14 ianuarie 2013

Centrul Vechi al Bucureştiului este un loc destul de ok. S-a lucrat ceva în anii trecuţi iar în vara din 2012 chiar s-a progresat ceva. Trotuarele au fost pavate, multe clădiri au fost renovate păstrând arhitectura originală, s-au deschis o mulţime de terase şi magazine „chic”, că doar este la modă.

Iarna Centrul Vechi nu este cu mult mai puţin animat. Cu excepţia teraselor în aer liber, care acoperă vara 99\% din alei obligându-te să-ţi sugi burta că să poţi trece printre scaunele lor, în rest este lume multă şi un dute-vino plăcut.

Am aflat de curând ca s-a mai deschis un local în Centrul Vechi şi, ocupându-mă în mod curent cu recenzii ale Pub-urilor, Bar-urilor şi Restaurantelor, am decis că merită să le fac o vizită. Evident glumesc şi nici gând să pretind că ştiu cu ce tacâmuri se mănâncă recenziile restaurantelor însă fotografiile din interiorul barului mi-au dat de bănuit că ni se adresează, nouă bicicliştilor.

Bicicleta Bar, „recently established”
DJ, bere si bike!


Spun doar că mi-au dat de bănuit pentru că azi, bicicleta e la modă, iar stilul eco, verde şi „grin” îl găseşti mai mult acolo unde nu-i este locul. La bănuială au contribuit şi pozele pe care le-am văzut şi care reprezentau în interior biciclete în toate poziţiile şi formele de artă. În plus barul se numeşte (pur şi) simplu Bicicleta.

Bicicleta Bar, „recently established”
Pentru cei obişnuiti cu şaua


Bănuielile mi-au fost spulberate şi nu mică a fost surpriza când, intrând în local, l-am văzut pe Ştefan Ciubotaru, indicat de staff-ul din bar ca fiind „cel pe care îl cauţi”. Stefan este un biciclist şi chiar unul „extrem”. Acum 16 ani Ştefan făcea downhill pe la festivalurile de bike din Poiana Braşov. Se pare însă că azi s-a mai liniştit, iar acum „conduce” prin Bucureşti o Electra de oraş. Aceeaşi surpriză a avut-o şi el când a mărturisit că la telefon numele meu îi părea cunoscut, dar nu ştia de unde să mă ia. La final şi-a amintit: „Aaa, Dan cu GT-ul!!”

Bicicleta Bar, „recently established”
Ştefan Ciubotaru (dreapta)


Dar destul cu telenovelele şi să vedem ce „specificaţii” are bar-ul ăsta şi dacă merită să dai o fugă. Adresa localului este Strada Lipscani 38 însă intrarea se face prin strada Şelari. Clădirea este nou renovată iar barul se află la etajul 2, la mansardă. Nu există firmă la intrare iar Ştefan a spus că nici nu are de gând să pună în curând. „Vrem ca locaţia să devină cunoscută din vorbă în vorba şi să vină aici doar cei care chiar merg pe bicicletă”. Până una-alta însă nu ai unde să-ţi laşi bicicleta dacă decizi să bei ceva aici însă nici sezonul de pedalat nu a început cu adevărat. În plus Ştefan m-a asigurat că rastelul pentru biciclete soseşte în curând.

La interior arată bine. Aproape peste tot unde te uiţi vezi biciclete sau părţi din biciclete. 17 biciclete mai precis, cu ani de fabricaţie între 1930 şi 1940, au fost cumpărate la o licitaţie în Anglia şi folosite aici pentru a decora fiecare colţişor al barului. Şi chiar se vede că băieţii şi-au dat silinţa să facă un lucru frumos. Piesele din biciclete sunt integrate peste tot iar unele chestii chiar arată a opere de artă! La aceste biciclete englezeşti se adaugă şi ultimele rămăşiţe ale Pegasului clasic. Ştefan & Co, au vizitat fabrica Tohan din Zărneşti şi au cumpărat ultimele piese, şei, postere şi schiţe ale bicicletelor care odată ieşeau pe poarta fabricii şi gâdilau fundurile tuturor copiilor din „Epoca de Aur”.

Locul este destul de mare deşi când te uiţi aşa pare relativ mic. Ştefan ne spune că sunt 55 locuri pe scaune şi în jur de 100 dacă vrei să dai o petrecere şi îţi aduci toţi prietenii. Se pot organiza diferite evenimente şi chiar mini expoziţii pe teme velo, evident. Barul este destinat bicicliştilor urbani, dar până la urmă aici va intra toată lumea pentru că locul arată chiar cool. La vară va fi gata şi terasa de afară care va fi pe colţul Şelari cu Gabroveni.

Bicicleta Bar, „recently established”
După mai multe beri ai nevoie ca ghidonul să fie cât mai fix


Dar, există şi o bilă neagră aici, fumatul este permis. Sigur, există ventilaţie bună, după cum m-a asigurat Ştefan, dar fumul este fum. Bicicliştii nu sunt ei Uşă de biserică, fumează oamenii, însă ar fi mers de pus un anunţ „fumatul permis 5 minute doar pentru cei care nu pedalează încă”.

Cât priveşte produsele care se pot consuma la Bicicleta? Există clasicele cafele, ceaiuri şi long drinks, iar cocktail-urile sunt făcute doar din fructe, fără zahar şi special pentru biciclişti. Evident berea şi vinul sunt doar la o întindere de braţ şi, de asemenea, brânzeturi care pot fi adăugate oricărei conversaţii legate de traficul „groaznic” din oraş.

În concluzie? Da, merită o vizită, chiar şi mai multe! La vară sigur va fi animaţie puternică în zonă. În plus este plăcut de ştiut că proprietarii chiar sunt biciclişti şi nu „business-meni” care profită de trendul eco-velo la modă.
Raporteaza

24 Comentarii

Ede Jakob
14 ianuarie 2013 la 21:18
:)) E tare faza. E la parter.
0
0
Catalin Paul
14 ianuarie 2013 la 23:39
Super de tot mi-as dori si eu foarte mult sa merg sau sa fie unul in Timisoara :D
0
0
Alex Protopopescu
15 ianuarie 2013 la 00:05
E la etajul 2, la parter e Barbero, la et. 1 n-am idee. Trebuie sa puna si ei ceva indrumar pentru intrare... abia gasesti. Reclama nereclama e bar cu tematica de biciclete si gata, isi are locul aici, nu sunt o mie, nu incurca si poate pe viitor vedem niste avantaje in zona aia (vezi mai jos). @Dan Mazilu scrie in titlu "reclama gratis" ca sa nu mai comenteze alti carcotasi :) @Catalin Dorin: au spus oamenii ca o sa vina si cu un rastel. Ca un plus, sper sa vina cu lanturi serioase legate pe stand si camere video - din partea casei (atunci se va vedea ca ii chiar un bar pentru biciclisti). O sa vedem pe viitor. Mi-ar placea o parcare in centru pentru bicle, sau mai multe prin bucuresti. 5 lei ziua, ceva de genul asta - gratis nu-s sanse, deci merge orice numa' sa fie.
0
0
Paul Feldioreanu
16 ianuarie 2013 la 14:04
Fain, da scaunele alea or fi confortabile?
0
0
Horia Han
22 aprilie 2013 la 12:29
am fost pe acolo si arata bine localul.
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads