Team SKENE - 2012 Setup

Team SKENE - 2012 Setup

Autor: Andrei Jitariu | 21 februarie 2012

Salutare! Sincer să fiu iniţial am avut dubii în ce priveşte colaborarea mea cu DirtBike.Ro. Nu pentru că nu cred în această comunitate ci pentru că îmi era frică să nu regurgitez anumite informaţii deja prezente pe Internet, lucru care deja se întampla pe site pană să apară conceptul de DirtBike Mag. Acesta este un lucru bun dealtfel pentru că adună crema ştirilor într-un singur loc, la îndemâna userilor, dar care nu ar fi justificat prezenţa mea aici. Cred însa că mediului favorabil din punct de vedere biciclistic în care mă situez îmi va oferi destul material proaspăt si pe cât posibil original care să vă intereseze.

Bun!
Team Skene şi cine sunt ei !? Tocmai ce-i verificam pagina de Facebook lui Sam Shucksmith când am dat peste nişte veşti funky fresh din partea magazinului local Don Skene Cycles din Cardiff care tocmai a anunţat echipa pentru 2012 :

Team SKENE - 2012 Setup


Deşi probabil nu recunoaşteţi multe nume de pe lista, numele de Rob Williams ar trebui să vă sară imediat în ochi pentru ca a livrat o prestaţie cel puţin de invidiat anul trecut la On The Rocks. Echipa este cât se poate de variată având rideri care concurează în plan naţional la categoriile elite, expert, senior, junior, youth şi juvenile.

Bicicleta pe care o vor folosi este un Specialized Demo 8 II custom. Spun custom pentru că are mici modificari faţa de echiparea stock. Furca RockShox Boxxer WC şi shock-ul Cane Creek Double Barrel au fost înlocuite cu echipare Fox şi anume furca Fox 40 RC2 şi shock-ul RC4. Schimbarea are cu siguranţă considerente logistice pentru că Mojo Suspension, sponsor al echipei şi distribuitor oficial Fox in UK, se afla la doar 10km distanţă, într-un sat din apropierea oraşului. Ghidonul Renthal a fost păstrat dar au fost înlocuite şi alte câteva componente cu produse Renthal: foaia, pipa si gripurile. În rest, setup-ul e identic cu cel stock pe care îl puteţi găsi aici.

Bicicleta lui Sam Shucksmith

Team SKENE - 2012 Setup


Echipa mai are o latura pe care nu mulţi o cunosc şi anume că joacă un rol important în recunoaşterea si dezvoltarea unor rideri de calibru mondial. Discutabil şi desigur la o scară redusă, un rol asemanator echipei Yeti care l-a crescut pe Aaron Gwin înainte să fie recrutat de Trek World Racing. Un astfel de rol l-a jucat Team Skene în formarea lui Al Bond care a devenit campion naţional in UK anul trecut. Anul acesta, după cum probabil aţi observat deja, a fost recrutat de echipa ChainReactionCycles ;).

Sezonul competiţional din acest an va fi cu siguranţă unul de urmărit. Etapele de campionat naţional se vand în cateva ore de la deschiderea înregistrarii online iar etapele locale se vând cu luni in avans. Toată lumea e cu adevarat la un alt nivel aici !

Pe final două filmuleţe realizate de Alex Tyler/Eyesdown Films cu riderul Team Skene Callum Havard de doar 16! ani.

Bike check:



Riding:



Over and out!
Andrei
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Andrei Jitariu
Membru din: 30 iulie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads

Alte articole de la Andrei Jitariu

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads