Prea devreme... Zarja Černilogar

Prea devreme... Zarja Černilogar

Autor: Maximilian Munteanu | 22 august 2016

Era una dintre favoritele mele, deși nu o văzusem niciodată pe viu și prea rar i-am prins o manșă de concurs, la noul format elitist (și cam discutabil) al Red Bull TV. Dar mă fascina ideea că o fată din Europa de Est se poate da cot la cot cu numele mari ale scenei de downhill și poate ajunge pe podium alături de ele. Gotta love the underdogs, man...

Article Image 1

Cred c-am văzut-o pe Zarja acum câțiva ani, într-un montaj, pe când se dădea pentru Blackthorn GT, echipa importatorului sloven, și am rămas impresionat de atitudinea pozitivă și stilul ei fără de teamă. Am dat un search, am făcut conexiunile, am urmărit-o de atunci. Tinerică, născută pe 18 decembrie 1989, rezultate bune, cu o tendință ascendentă, clar de urmărit! Și-apăi, cu păru-i albastru zburdând de sub cască, nici nu era foarte greu! Dar mai era ceva: zâmbetu-i inconfundabil din aproape orice fotografie lifestyle...

Article Image 2

Cvintuplă campioană a Sloveniei la downhill, în 2014, nu numai că a luat locul 8 în World Cup-ul de la Meribel, dar a câștigat și generalul în iXS European Downhill Cup, ceea ce nu e puțin lucru, iar de anul trecut făcuse mutarea la Unior Tools Team, una apropiată de noi, geografic, dar mai ales sufletește, după ce Harrry Heath și Ziga Pandur câștigaseră On The Rocks în 2011 și 2012. Deci suficiente motive să ne fie simpatică fata asta din Slovenia. Sincer, mi-am dorit să o văd concurând și la noi în viitorul apropiat... Anul ăsta luase locul 11 la Lourdes, foarte bun pentru un început de sezon, dar apoi și-a pus o încheietură în pioneze și tocmai se recupera ca să revină.

Article Image 3

Aseară am dat de o postare de-a lui Tine Mahkovec, team manager-ul Unior Tools Team și mi s-a pus un nod în gât. Zicea așa: ”This week we forget about our problems. We go out and ride for Zarja and do what she did very good, loved her life and enjoyed every moment of it. Ride in peace my friend!”. Iar postarea echipei spune asta: ”With great sadness and shock we inform you that Zarja has passed away, following a tragic accident that happened last night. Zarja was a positive person, full of love for life, always curious and always with a smile on her face. Zarja, we will miss you! Our thoughts are with her family and friends.” Am mai dat un search, am găsit un articol în slovenă, care o dădea dispărută acum două seri, după ceva festival local, iar apoi asta. Nu cred că are sens să fim mai curioși de atât, să aflăm ”ce s-a întâmplat de fapt”. Interesul pentru detalii morbide nu ajută pe nimeni. Sincer. Să fim decenți și să ne abținem.

Article Image 19

M-am săturat să scriu materiale din ăstea, mi-e silă de ele. Dar e musai să-i onorăm pe oamenii ăștia mișto cumva. Musai! Și dacă tot citiți asta, aduceți-vă aminte de fiecare dată când vă dați că sunt alții care ar da orice să fie în locul vostru. De fapt, să ne aducem aminte de fiecare dată când mergem, când respirăm, că de fapt suntem al naibii de norocoși. Deci e bine să fim recunoscători pentru asta!

Sorry, nu-mi vine în minte altceva:



Ah da, în slovenă ”zarja” înseamnă ”zori de zi”! Toate cele bune, Zarja! :(

Article Image 5
Article Image 6
Article Image 7
Article Image 8
Article Image 9
Article Image 10
Article Image 11
Article Image 12
Article Image 17
Article Image 18
Article Image 13
Article Image 14
Article Image 15



Fotografii luate alandala de pe internet, de pe Pinkbike, de la iXS, de la Unior Tools Team, de la Nathan Hughes, Paris Gore, Klement Humar și Keith Valentine.
Raporteaza

6 Comentarii

Mihai-tudor Costin
22 august 2016 la 16:10
Mare pacat! O tanara frumoasa si plina de viata. RIP!
0
0
George Romanescu
22 august 2016 la 16:12
Nu mai pot! De ce mama dracu se intampla astfel de kkt-uri. Cu ce a gresit ea sau Smith atat de mult? De ce? Nu poate sa fie ghinion... nu exista asa ceva! De ce? Daca exista un creator suprem, sa ne raspunda mai pe intelesul nostru de pamanteni pacatosi....de ce? Iar daca nu exista creatorul atunci cine si de ce faceti astfel de kkt-uri? Refuz sa cred ca asa a fost sa fie! As dori sa mai cred ca " rest in peace " are un inteles...pacea trebuie sa o avem in viata asta ca e singura. De ce?
0
1 Andrei Ionescu
Ioan Radu
26 august 2016 la 00:47 (editat)
Persoanele care au personalitate de campion au tendinta de a duce lucrurile la extreme, aici vorbesc de antrenamente, curaj, determinare.... . Se pare ca uneori, gresind ca toti oamenii... ca doar sunt oameni, o fac cu aceasi determinare. Odihneasca-se in pace
1 Danut Pop
0
Maximilian Munteanu
26 august 2016 la 06:23
Ioane, las-o așa. Fata a avut un accident, nu e nimic extrem în asta. E chiar un cuvânt tare nepotrivit în context.
0
0
Maximilian Munteanu
12 noiembrie 2016 la 12:32
Putem să încetăm să-i arătăm cu degetul pe unii și pe alții? Cel puțin pe postarea asta. Te rog. Merci!
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads