Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi

Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi

Autor: Maximilian Munteanu | 7 iunie 2013

Am mai vorbit despre Registrul de Biciclete când încă era într-o fază incipientă. Acum e online şi vă aşteaptă să vă înregistraţi. Pentru a ne lămuri, am stat de vorbă cu Diana Silaghi, unul dintre oamenii de bine care muncesc în cadrul acestui proiect:

Rep.: Servus Diana! Registrul e online. Cam cât aţi muncit la el şi când l-aţi lansat?
Diana: Salutare! Da, Registrul de Biciclete de functional de mai bine de o lună. A fost o muncă de echipaă care a durat câteva luni. Acum e în picioare şi este în continuare în dezvoltare, încercând să vină cu cât mai multe idei pentru creşterea siguranţei bicicletelor din România.

Rep.: Design-ul şi reperele vizuale sunt făcute bine şi sunt foarte coerente. Cine le-a făcut?
Diana: Colegul meu Rolli Cherecheş (co-fondatorul Registrului) lucrează în publicitate ca graphic designer de mai bine de 6 ani. El se ocupa de partea de design şi de marketing în cadrul proiectului.

Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi
Formularul de înscriere pe Registrul de Biciclete


Rep.: Care e feedback-ul până acum? Câţi useri aveţi? Câte biciclete în baza de date?
Diana: Am fost foarte plăcut surprinşi de reacţiile si feedback-ul primit de la comunitatea de biciclişti. Majoritatea au primit proiectul cu entuziasm şi ne-au felicitat pentru iniţiativă, în prima săptămână după lansare având câteva sute de înscrişi. Desigur, primim şi diferite întrebări, sugestii şi observatii, pe care le luăm în considerare, încercând să facem tot proiectul cât mai transparent şi mai interactiv.

Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi
Screenshot


Rep.: Cum vă promovaţi, dincolo de site-ul propriu-zis, Social Media şi comunitate? Cum v-aţi propus să ajungeţi în mainstream?
Diana: În cea mai mare parte promovăm Registrul prin intermediul Facebook, dar încercăm să ne facem simţită prezenţa la concursuri, marşuri şi evenimente velo din ţară. Am stabilit de asemenea contacte cu diferite cluburi şi magazine de biciclete dar şi cu alte organizatii, festivaluri şi evenimente dornice să promoveze proiecte de interes social. Pe partea de media, au apărut articole despre Registru pe majoritatea site-urilor de profil şi nu numai. Ne sprijină multe radiouri cu difuzare locală şi naţională, precum şi echipa Guerribike de la Radio Guerrilla.

Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi
Comunicarea eficientă e totul


Rep.: Dată fiind natura legală a problemei furtului de biciclete, aţi stabilit deja vreo legătură cu Ministerul de Interne? Acum ceva vreme a existat un demers televizat la Sf. Gheorghe unde Poliţia şi-a dat mâna cu o entitate privată pentru a înmatricula biciclete.
Diana: Da, au existat iniţiative pe plan local. Registrul de Biciclete se vrea un proiect naţional. Au existat multe cazuri în care se furau biciclete dintr-un oraş şi se vindeau într-altul. Având o zonă bine determinată pe site pentru furturi, orice bicicletă disparută va putea fi semnalată la nivel naţional. Legat de colaborarea cu autorităţile, demersul e acelaşi ca şi demersul tuturor celor care au încercat să facă ceva pentru biciclişti, respectiv încercăm să ajungem la o masă critică, după care implicarea autorităţilor va fi o consecinţă firească.

Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi
Registrul de Biciclete înseamnă o grămadă de treabă


Rep.: Cum aţi ajuns la ideea cu înregistrările pentru magazine? Cum au răspuns acestea propunerii?
Diana: Majoritatea magazinelor de biciclete au răspuns foarte bine cand le-am solicitat sprijinul în promovarea Registrului, astfel încât ne-am gândit că ar fi foarte practic ca bicicletele să se vânda înregistrate direct din magazin, iar în momentul vânzării, prin funcţia de Transfer, magazinul să cedeze dreptul de proprietate cumpărătorului.

Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi
Registrul de Biciclete este din ce în ce mai prezent la concursuri şi alte evenimente de profil


Rep.: Am văzut că veţi vinde şi sisteme de tracking şi alte lucruri asociate domeniului. De ce asta?
Diana: Da, pe lângă funcţia principală de a atesta dreptul de proprietate asupra bicicletelor şi de a semnala furturile la nivel naţional, Registrul de Biciclete se dezvoltă încet ca un proiect de creştere a siguranţei bicicletelor din România. Astfel, ne-am gândit să ataşăm pe biciclete un cod numeric şi/sau cod QR (greu de înlăturat) care să permită oricând identificarea bicicletei şi determinarea statusului ei - activă sau furată.

Rep.: Okay, să ne ţineţi la curent cu ce mai faceţi! Spor la treabă!
Diana: Mulţumim, asemenea!

Registrul de Biciclete merge mai departe - informaţii la zi


Nu vă rămâne, deci, decât să vă înscrieţi bicicleta pe site, dacă nu aţi făcut-o deja, şi să vă puneţi la curent cu Registrul de Biciclete prin intermediul Facebook!

www.registruldebiciclete.ro/
facebook.com/RegistrulDeBiciclete

Voi cum vă protejaţi bicicletele? Le-aţi înregistrat deja? Aveţi măcar seriile lor notate? Ce părere aveţi despre Registru?

Comentaţi!
Raporteaza

22 Comentarii

Bogdan Brinduse
10 iunie 2013 la 23:54
Si Rolli, mergand nitel mai departe, vin cu o intrebare extrem de importanta din punctul meu de vedere. Cat de bine e securizata baza voastra de date? Adica eu va dau numele si adresa completa, imi prezint bicicleta, si pun si poze. Ce s-ar intampla daca ar fi spart serverul si furate toate aceste date, si dupa aia vanduta unor baieti "destepti" care se ocupa tocmai cu ... furturile :)
1 Alex Protopopescu
0
Alex Protopopescu
11 iunie 2013 la 07:25 (editat)
In primul rand trebuie sa treceti pe SSL cel putin in partea de administrare cont/biciclete asta asa ca sa aratati ca va pasa! Apoi cat de mult sau de putin e "securizata baza voastra de date", probabil raspunsul seamana cu "e dulce, da nu prea", e bine configurata pana se dovedeste ca nu e :) Dar cu toata seriozitatea, ar trebui sa gasiti un prieten/var/amic sau sa contracta pe cineva special cu scopul asta si apoi sa faceti un audit - daca va bazati cumva pe firmele de hosting sa faca asta pentru voi atunci e de rau. Au dat altii laptele in foc cu asta AOL, Yahoo etc. dar la astia nimeni nu-si pune problema, ca-s deja acolo. In orice caz Bogdan Brinduse are dreptate, cu toate ca vreau sa reformulez: 1. ce demersuri ati urmarit pentru intarirea securitatii datelor cu caracter personal detinute/obtinute de registruldebiciclete.ro ? 2. Iar in caz ca nu s-au luat masuri pana acum, intentionati SSL/consultanta/audit? Cel mai mare chix cand pierzi date de genul asta e imediata compromitere a unui procent din mailuri pentru ca multi au politica proasta de a folosi aceeasi parola peste tot. De CNP-ul, adresa si numele oamenilor n-are nimeni nevoie, astea se gasesc pe toate drumurile daca-si da cineva interesul, problema e cand astea vin la pachet cu un mail accesibil ce e inregistrat si la un card bancar, cont de paypal etc. etc. Deci da, problema se pune la modul serios iar intentiile sunt bune :) !
0
0
Tudor Covaciu
11 iunie 2013 la 12:13 (editat)
Salut,

In legatura cu certificarile ssl si securizarea bazelor de date. Suntem in beta, nu avea sens sa incepem din start cu ssl/securizari din cauza costurilor. Dar acum testam alt hosting care va include o securitate ridicata, timpi mai buni de raspuns, SSL.

Campul de adresa de la inregistrare va fi scos, ramane doar orasul/judetul pentru statistici. Vom cere adresa de livrare doar in cazul in care utilizatorul isi achizitioneaza ceva din shop.
1 Alex Protopopescu
0
Alex Protopopescu
11 iunie 2013 la 13:58
Bine de stiut! Spor la treaba!
1 Tudor Covaciu
0
Mihai Andrei
29 aprilie 2014 la 00:39 (editat)
azi am primit plicul de la registruldebiciclete.ro . per ansamblu sunt multumit de ce este in plic. asta asa ca fita. pt mine e egal cu 0. oricum am acte de provenienta si asigurari la biclele mele. din pacate faptul ca inregistrezi bicla acolo si cineva o ia de buna si iti da o hartie care zice ca bicla e a ta nu va ajuta pe nimeni. daca e furata o poti inregistra oricum. speram ca o sa inregistreze lumea doar biclele pe bune nu si cioardele. date cu caracter personal mie nu mi s-au cerut. asa ca nu stiu de ce se plange lumea. spor baieti. faceti o treaba super si se vede ca din pasiune ca profitul vostru nu prea il vad. dar, spor la bani si cat mai multe bicle inregistrate
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads