Comunicat de presa
Dacă eşti în Bucureşti pe data de 28 aprilie 2014 eşti invitat să participi la evenimentul organizat de Asociația de Afaceri Belgia România. Ideea care se desprinde din comunicatul de presă reprodus mai jos este că se doreşte într-adevăr dezvoltarea ciclismului în România. După prezentările celor 6 vorbitori menţionaţi mai jos va urma o sesiune de întrebări şi răspunsuri la care poţi participa şi tu. Aşa că salvează data şi implică-te!
---
Eveniment:
Ciclismul in România - BEROBA (Asociația de Afaceri Belgia România)
28 aprilie 2014 , 17.30 - 20.00
Crowne Plaza, București
Cicloturism în România. Foto: Dan Mazilu |
Belgia este cunoscută pentru dragostea sa pentru toate lucrurile legate de ciclism. Eroii copilăriei sunt de multe ori bicicliști profesioniști. Familiile fac excursii pe bicicletă în vacanță. Guvernul oferă stimulente fiscale pentru persoanele care vin pe bicicletă la birou. În întreaga Belgie există piste pentru bicicliști marcate corespunzător...
Încetul cu încetul și România descoperă mersul cu bicicleta. Acesta nu mai este doar un mod de transport între sate, ci a devenit parte a unui stil de viață, adesea impus de tânăra generație.
BEROBA organizează o masă rotundă cu tema "Ciclismul în România" pe 28 aprilie 2014. 6 vorbitori de renume, fiecare având o anumită legătură cu acest sport, vor oferi opiniile lor cu privire la modul în care sunt influențați de ciclismul din România, cum văd ei posibilitățile țării în domeniu și ceea ce trebuie făcut pentru a dezvolta într-adevăr potențialul României pentru ciclism.
Vorbitori:
Eduard Novak , Președinte al Federației de Ciclism din România , campion paralimpic
Andrei Tchmil, cetățean moldovean / belgian, fost ciclist profesional și câștigător al curselor Milano - Sanremo, Paris - Roubaix, Turul Flandrei.
Dan Sardan, Organizator al evenimentului Prima EVADARE, cel mai mare eveniment de ciclism din Europa de Sud-Est.
Mircea Crisbășanu, organizator de vacanțe de ciclism în România
Rareș Manea, ciclist român și proprietarul unui magazin de biciclete din Iași.
Jef Vanhoof, reprezintă organizația Action Villages Roumains, specialist în infrastructură pentru biciclete
Jan Glas , cetățean belgian pasionat de ciclism, va fi moderatorul serii.
Subiectele care vor fi acoperite:
- Ce se poate face pentru a face din București / România o țară/un oraș prietenos/ prietenoasă pentru ciclism?
- Ce face România un paradis nedescoperit pentru vacanțele destinate ciclismului?
- Cum poate România să concureze cu alte țări europene în ciclismul profesionist?
- Ce face Belgia pentru a promova mersul pe bicicletă?
- Proiectul: ciclism de-a lungul Dunării, pe tot drumul de la Austria la Delta Dunării.
- Mersul cu bicicleta ca stil de viață și creșterea numărului de evenimente dedicate ciclismului în România.
Vino alături de noi pentru o seară pe 2 roți!
Raporteaza
7 Comentarii
17 aprilie 2014 la 00:38
Şi încă o chestie: din partea televiziunilor care îşi spun "de sport" a fost invitat şi şi-a confirmat prezenţa vreun reprezentant? Fenomenul velo nu e nici măcar amintit, nu se spune nici măcar o ştire de 30 de secunde despre evenimentele care au loc săptămânal.
1 Dan Danut
0
17 aprilie 2014 la 01:11 (editat)
Ca sa fi difuzat la posturile noastre "sportive" trebuie sa ai un purtator de cuvant carismatic (pitziponc) care sa te reprezinte,daca in ciclism sunt prea utini frati si veri Becali si prea putini bani investiti e cam greu cu promovarea. Pe Gelu Naum l-am vazut tinand emisiuni frumoase la care m-am uitat si eu (ma pricep foarte putin in domeniu dar apreciez un reportaj sau o emisiune facuta cu bun gust) cred ca era anul trecut cu ocazia Mica Bucla.
0
0
17 aprilie 2014 la 01:24
Sunt de ocord cu ce spune Vladone,ne uitam la tv in aceasta tara,si toate stirile sportive incep cu fotbal,si se termina cu fotbal,nu face diferenra ca in alte tari ,sigur ca fotbalul,este incurajat de toti jmenari ,se vad cum sunt la bulau,plini de bani, avem o tara super am putea face atitea trasee de moutain bike cum este in Austria, de acest sport nu te face bogat cum toti hoti fac mega averi, din fotbal,de ce nu invitati cum spune Vladone .
1 Dan Danut
0
17 aprilie 2014 la 01:46
Ciclismul se promovează PRIN EL ÎNSUŞI. Majoritatea evenimentelor sunt organizate de către firme/asociaţii/organizaţii particulare/private. În 9/10 evenimente FRC nu are absolut nicio implicare. După fotbal şi tenis, cred că ciclismul e pe locul trei la cele mai practicate sporturi în România. Atât la nivel pro, cât şi amatori. Fotbal vedem zilnic, tenis săptămânal, ciclism deloc. Iar eu nu m-am referit la a transmite în direct o competiţie de ciclism, e suficient să informezi săptămânal printr-o ştire de 1 minut că şi în ciclism au loc evenimente, există nişte sportivi care fac performanţă investind din buzunarele proprii, există ca şi sport practicat în masă etc. E nevoie de INFORMARE, e nevoie ca autorităţile să conştientizeze că e un sport care ia aploare şi care are nevoie de o infrastructură sănătoasă şi solidă ca să se poată dezvolta ca în Belgia sau Olanda sau măcar Anglia. Atât la nivel Pro, dar şi la nivel de amatori.
1 Stelian Bratescu
0
18 aprilie 2014 la 01:00
Ok, stirea daca nu produce nimic pt postl de stiri nu e difuzata. E simplu. Nu cred ca e al treilea sport practicat(la nivel profesionist), daca ar fi sigur am vedea o data pe luna o stire de 30 de secunde la tv. Poate prin ziarele locale mai apare cate-o precizare dar altfel nu. Repet, sistemul din tara noastra am impresia ca merge pe un stilrigid, Federatia poate lua cuvantul si poate promova cand e vorba de TV, altfel totul tine de rating, ceea ce aduce 0 telespectatori pt posturile Tv. Din pacate, repet, din pacate, realitatea e cruda si biciclistii sunt vazuti ca in filmele americane :)) unde jucatorii de fotbal american isi bat joc de tocilari, in cazul nostru Ciclistii si Biciclistii sunt tocilarii si jucatorii de fotbal american sunt reprezentati prin soferi :(. Cel mai usor iti dai seama de societatea in care traim cititnd stiri legate de accidente rutiere in care e implicat un biciclist care nici macar nu e parte vinovata si parte vatamata, urmareste atent commenturile soferilor si te crucesti sa vezi ce le coace mintea, apoi gandeste-te ca o mare parte din ei sunt "ingerii" sau "fratii mai mari" care au grija de noi Ciclistii sau Biciclistii in trafic. Incet incet vom evolua dar pana si olandezilor le-a luat mult timp sa vada ca societate intreaga utilitatea bicicletei.
0
0
Scrie un comentariu
Promovarea ta aici!
Promovarea ta aici!