Avem 25 de Arbitri Naţionali!

Avem 25 de Arbitri Naţionali!

Autor: Dan Mazilu | 10 mai 2013

Nu că-i tare? Încep lucrurile să se mişte, aşa cum spuneam în materialul din 17 aprilie. Federaţia Româna de Ciclism a organizat un seminar de formare a arbitrilor naţionali de mtb la care s-au prezentat 25 de persoane. Eu aş spune că acest lucru este mai degrabă surprinzător, s-au prezentat mulţi. Şi este şi mai surprinzător + lăudabil faptul că toţi cei 25 au fost admişi la final.

Pe 27 şi 28 aprilie, a avut loc la Cluj Napoca acest seminar care urmăreşte formarea unui număr (cât mai mare?) de arbitri naţionali pentru mountain bike. Seminarul a avut o parte de discuţii asupra regulamentelor MTB (cuprinse în regulamentele UCI şi FRC) cu aplicabilitate la nivel naţional. Sâmbătă, 27 aprilie, seminarul a fost urmat de un test grilă cu întrebări din regulamente apoi duminică, 28 aprilie, cu ocazia competiţiei “Maratonul Făgetului”, s‐a efectuat şi o aplicaţie practică unde candidaţii au urmărit diferitele aspecte, corelarea şi aplicarea regulamentelor în diferite locaţii şi faze ale competiţiei, toate desfăşurate pe teren în timpul cursei.

Apoi, ca să nu credeţi că 25 de oameni s-au prezentat la seminar şi au fost pur şi simplu admişi, chestionarul a constat în 30 de întrebări din regulamentele mai sus menţionate. Adică lumea a trebuit să studieze ceva teorie în prealabil, la fel ca la şcoală. Ca să fi admis trebuia să ai un minimum de 25 de răspunsuri corecte. Toţi au avut! Candidaţii au venit din: Reşiţa, Cristian, jud. Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa, Braşov, Cluj Napoca, Baia Mare şi Logoj. Nimeni din Timişoara, Constanţa, Bucureşti etc.?

Rolul acestor arbitri va fi să participe la competiţiile mtb înscrise în calendarul Federaţiei şi să confirme că totul este ok şi se desfăşoară în conformitate cu regulamentele interne şi internaţionale. În fond toată lumea acceptă faptul că nu poţi conduce o maşină pe drum fără să respecţi regulamentul.

Aşteptăm acum cu interes primul concurs la care aceşti arbitri vor participa în calitate de observatori şi suntem curioşi de feedback-ul organizatorilor de concursuri, al FRC şi al comunităţii velo din România.
Raporteaza

8 Comentarii

Viorel Micu
10 mai 2013 la 23:57
Si pentru noi Pitestenii a fost foarte departe Clujul. Asteptam ceva similar in curand la Bucuresti (poate organizeaza Tibi ca a promis), daca nu o sa participam la seminularul de la Platinis, organizat inainte de editia 2 de la Triada.
0
0
Cristian Fanatan
14 mai 2013 la 00:35
Informatiile din acel articol erau un pic cam vagi si nu specifica finalitatea acestui '' prim seminar '' dar speram ca pe viitor sa se mai organizeze asemenea seminare . Asteptam si o lista cu acesti Arbitri Nationali
0
0
Dan Mazilu
14 mai 2013 la 00:49
Finalitatea acestui prim seminar este mentionata in penultimul paragraf al articolului
0
0
Daniel George Teodorescu
15 mai 2013 la 15:11
CRITICA? :))
0
0
Fratila Lucian
15 mai 2013 la 16:30
asteptam cu interes un nou seminar de formare al arbitrilor
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads