Pfhua! Vouă nu vă era dor de curse? E o întrebare retorică, desigur. Răspunsul îl știm cu toții, că ne-am săturat să tot frecăm reluările din anii trecuți din World Cup, filmele vechi și mai știu eu ce. Avem Campionat Național de Downhill la Harghita Mădăraș și de asta ați dat click pe articolul ăsta. Detalii mai jos, cu Danika, dar și cu Geza. Citiți, informați-vă, puneți bița la punct și ne vedem la Mădăraș!
Salut Danika! Avem anul acesta din nou Campionat Național de Downhill la Harghita Mădăraș, un lucru bun, ținând cont de câte evenimente s-au anulat din cauza pandemiei. Cum de v-ați decis să-l organizați, totuși?
Salut. Ne bucurăm că avem din nou ocazia să organizăm Campionatul Național de Downhill la noi la Harghita Mădăraș. Din păcate, multe evenimente s-au anulat și deoarece mai ales evenimentele de downhill nici nu au fost anunțate, am luat decizia să organizăm acest concurs, cu speranța că vom avea mai mulți participanți decât la ediția precedentă. Vreau să mentionez că inițiativa a venit de la Federația Română de Ciclism, ceea ce este un semn bun.
Peisaj clasic de Mădăraș. - foto: Mx
Pietrele ăstea foarte probabil se vor fi rărit. - foto: Mx
Ce trebuie să știm despre eveniment? Avem măsuri speciale de protecție?
Încercăm să menținem evenimentul și totodată să-l facem mai atractiv pentru toată lumea. Bineînțeles, suntem foarte atenți la măsurile speciale impuse de organe în ceea ce privește pandemia. În principiu, vom supliment mașinile de transport, ca să nu se aglomereze și să menținem distanța fizică. Din păcate, sunt șanse ca transportul să fie ceva mai greoi și să fim nevoiți să așteptăm un pic mai mult pentru transport. Dar cred că am devenit cu toții un pic mai răbădători în pandemie. În timpul transportului va fi obligatorie purtarea măștii. Sperăm totuși ca până atunci autoritățile să mai relaxeze din restricții, mai ales că în Harghita sunt relativ puține cazuri.
Eternul Sorin Părău pe final de traseu. - foto: Akos Istvandi / Royal Art
Shuttle clasic de Mădăraș. - foto: Akos Istvandi / Royal Art
Este ceva schimbat la traseu față de anul trecut?
Mari schimbari nu pot spune că s-au facut, dar am încercat să-l curățăm cât de mult am putut de bolovanii care dădeau bătaie mare de cap în unele locuri și să fluidizăm traseul cât mai bine. În rest, a rămas așa cum îl știm, destul de solicitant.
Rădăcinile sunt parte dintr-un traseu de downhill. - foto: Mx
Cine poate participa la eveniment, cum se desfășoară înscrierile?
Categoriile vor fi cele de anul trecut, pe categorii de vârsta, pentru cei care au licența valabilă. Cei car nu au optat pentru licență pot să se dea în categoria ”Hobby”, unde le este necesară doar adeverința medicală mai recentă de 30 de zile, de la medicul de familie, și asigurarea de accident, exact ca până acum. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să trimită pe adresa de e-mail [email protected] următoarele informații: numele complet / orașul de unde sunt / echipa / vârsta / categoria / numărul licenței.
Altă clasică printre florile frumoase de vară. - foto: Mx
Matei mai bagă o fisă. - foto: Mx
Ceva despre cazare și acces?
Cazarea este la Pensiunea Sugo, care este și funcționează și ca race office. Pentru rezervări, se trimite e-mail la [email protected]. Avem două posibilități de a ajunge acolo. Una din direcția Zetea - Izvoare - Harghita Mădăraș și a doua din Vlăhița. Recomand ca lumea să folosească drumul de pe Izvoare, unde este asfalt 95\%. Dinspre Vlăhița recomand să vină doar cei care au mașină 4X4 cu garda la sol ridicată.
Sugo Panzio = ACASĂ. Hashtag inimuară - foto: Mx
Cine sunt oamenii care pun osul la treabă?
Brigada este cea cu care ne-am obișnuit, adică echipa RideMore și riderii locali.
Mulțumim!
Vă mulțumim și vă așteptăm!
Transmitem în direct de la Mădăraș, Andrea ai legătura! - foto: Ride More
------ ------ ------ ------ ------ ------
După conversația cu Danika, am mai stat de povești la telefon și cu Geza. Geza adică Kinda Geza, un băiat, poate ați auzit de el. Niște participări la Campionate Mondiale, Campion Național și în general talentat pe orice se mișcă la vale și cu viteză, nimic special. Geza a insistat să-mi sublinieze că traseul de la Mădăraș e mai prietenos ca niciodată, că a pus mâna personal și că ”am scos atâtea pietre mari din traseu, că puteam să fac casă din ele”, un lucru care nu trebuie trecut cu vederea pe un traseu care a devenit celebru prin dificultatea și brutalitatea lui. Geza mi-a mai spus că scopul întregii acțiuni e ca toată lumea să se poată da în siguranță pe traseu și să și plece de la dat cu un zâmbet, ceea ce vrem, de fapt, cu toții de la oricare loc de dat, și că mulțumiri speciale trebuie să se îndrepte înspre oamenii buni de la Pensiunea Sugo, unde este centrul operațiunilor. Ca și în toți ceilalți ani, ei au fost principalii susținători ai muncii la traseu și ai concursului, atât logistic dar și financiar, deci trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului.