Începe Cupa Naţională de Downhill

Începe Cupa Naţională de Downhill

Autor: Costi Iordan | 28 mai 2016

În weekendul viitor are loc prima etapa a Cupei Naţionale de downhill, la Cheile Gradiştei, fiind primul concurs organizat de ADMR. De asemenea acest concurs este înscris şi în Cupa DirtBike pentru care reprezintă a 2-a etapă. Am luat legătura cu Tudor Geangălă de la ADMR pentru a ne da mai multe informaţii.

Începe Cupa Naţională de Downhill


DirtBike: Salut Tudor, care este programul concursului de la Cheile Gradistei?
Tudor Geangălă: Salut! Programul concursului este cel cu care suntem obișnuiți de la mai toate concursurile din țară: vineri zi de antrenamente, adică dat la liber iar sâmbătă antrenamente de dimineață, urmate de calificări până în prânz și finală după-amiază. Adițional am strecurat în program ferestre de timp pentru track walk. Acesta are caracter obligatoriu și poate fi făcut joi între 16:00 și 18:00, vineri de la 8:00 la 9:00 iar pentru cei care sosesc mai târziu, vineri între 13:00 - 14:00 respectiv sâmbătă dimineața 08:00-09:00.

DB: Ce ne poţi spune despre traseul pe care ne vom da?
T.G.: Traseul este vechiul traseu de downhill la care am lucrat spre a-l face mai prietenos cu începătorii. Acest lucru s-a realizat lățind traseul pe alocuri, eliminând secțiunea abruptă cu rădăcini de la ieșirea din șerpărie, construirea de contrapante în virajele expuse și retușarea unor elemente cum ar fi dubla de la mijlocul traseului pe care vrem să o modificăm într-un table top zilele următoare. Traseul a rămas însă unul tehnic și recomandăm participanților să analizeze atent elementele și terenul în timpul track walk-ului și bineînțeles, să se dea în limita capacităților.
Secțiunea de după duble și până la drumul forestier a primit o linie nouă, una cu cateva viraje rapide, iar după ieșirea din pădure urmează o mică zonă de abrupt, un mini rock garden(5m lungime) și finish în ultima parcare de sus, fără a mai coborâ la baza pârtiei.
Ah, era să uit - elementele de lemn vor fi acoperite în totalitate cu plasă și eventual cu un tip special de vopsea antiderapantă(încă testăm felul în care se comportă la ud).
Cezar ne face un track previu al traseului de concurs:



DB: Cum se va face înscrierea în Cupa Naţionala de Downhill şi la acest concurs?
T.G.:La capitolul ăsta cred că e important de știut că înscrierea în CND se face automat în momentul în care concurentul s-a înscris la una din etape.
Pentru a putea participa la oricare din cele 6 evenimente din cupă, concurenții au două alternative:
1. își fac licență și participă la una din categoriile Juniori, Elite, Masters, Feminin
2. participă la clasa Open unde nu au nevoie de licență însă unde li se cere adeverință de la medicul de familie (apt pentru ciclism/ apt pentru sport/ apt pentru efort -oricare din cele 3) și dovada unei asigurări de accident valabile. Participanții la această clasă nu vor fi punctați însă în cadrul cupei, adică nu vor figura în clasamentul național și clasa nu va fi împărțită pe sexe sau categorii de vârstă. Este pe sistemul free-for-all.

Pentru cei care vor să participe în Cupa Națională și vor să-și facă licență ar fi utile următoarele informații:
1. atât licența de amator cât și cea de profesionist permit participarea la oricare din clasele celor două cupe(enduro și downhill). Diferența este că cea de profesionist îți permite participarea în evenimente UCI la clasa Elite, cea de amatori permite inscriere doar la categoriile de amatori.
2. deși recomandăm avizul medical eliberat de medicina sportivă(necesită un set de analize), pentru licența de amatori e bine de știut că acesta poate fi înlocuit și cu o adeverință de la medicul de familie(aceeași cerută și la categoria Open)
3. licența se obține prin trimiterea actelor necesare pe email, la federație
4. procedura cea mai simplă de obținere a licenței se rezumă la:
- obținerea avizului de la medicul de familie(îi faci poză cu telefonul și o anexezi la email)
- încheierea unei polițe de asigurare de accident (FRC recomandă http://www.federatiadeciclism.ro/allianz-tiriac-lanseaza-un-produs-de-asigurare-dedicat-ciclistilor/ - acoperă și în afara concursurilor, se poate obține online, începe de la 100 lei/an. Factura sau un print screen cu polița vin anexate la email.)
- o poză în format electronic(o poți face cu telefonul)
- achiți o taxă de 70 lei în contul (tranzactia se poate face online, datele transferului sunt: IBAN: RO68INGB0000999904880630, titular: Traian Goga)
- descarci si completezi cererea de licență de aici: http://mtbcup.ro/wp-content/uploads/2016/05/cerere\_licenta.doc

Trimiti toate de mai sus pe emailul [email protected].
5. chiar dacă licența nu a ajuns în posesia ta, poți participa la concurs pentru că noi verificăm zilnic, direct la FRC, existența acesteia. În mod normal termenul de eliberare al licenței este de câteva ore de la momentul în care s-a trimis emailul.
Procedura de licențiere este detaliată pe larg în ghidul participantului în CND.


DB: Ce aspecte ale regulamentului doreşti să subliniezi:
T.G.:Legat de regulament aș puncta următoarele:
- track walk-ul este obligatoriu
- casca full face și genunchierele sunt obligatorii
- este interzisă participarea celor care nu au capetele ghidoanelor acoperite (a se folosi dopuri de ghidon sau manșoane care acoperă capătul ghidonului)

DB: Mulţumim Tudor şi ne vedem la concurs!


Din cauza că anul acesta sunt 2 cupe la downhill şi s-a creeat confuzie în rândul oamenilor, dorim să clarificăm câteva aspecte:
- Pentru înscrierea în Cupa DirtBike este nevoie doar de contul DirtBike.ro şi se face aici: http://www.dirtbike.ro/cupa-dirtbike. Înscrierea la un concurs nu face automat înscrierea şi în Cupa DirtBike.
- Pentru înscrierea în CND trebuie să urmaţi procedura descrisă mai sus;
- Puteţi fi înscrişi la ambele cupe;
- Concursurile din cadrul cupelor sunt prezentate pe site-ul fiecărei cupe. Cupa DirtBike aici: http://www.dirtbike.ro/cupa-dirtbike iar CND aici: http://mtbcup.ro/calendar-competitional/;
- Evenimetele din CND sunt şi parte a Cupei DirtBike.
- Cupa DirtBike si CND au încadrare în categorii diferită, motiv pentru care în urma unui concurs, fiecare cupa va avea clasamentul ei cu oamenii înscrişi acolo. De exemplu: Daca la un concurs, ocupanţii locurilor 1 şi 2 nu sunt înscrişi în Cupa DirtBike şi ocupantul locului 3 este înscris, atunci ocupantul locului 3 la concurs va aparea în cadrul Cupei DirtBike ca fiind pe locul 1 la acel concurs.

Daca mai sunt nelamuriri pe acest subiect vă rugăm să ne lasaţi un comentariu mai jos şi vom încerca să clarificăm cât mai repede.
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Costi Iordan
Membru din: 19 iulie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads