Helibiking România

Helibiking România

Autor: Dragos Dumitru | 5 iunie 2013

Pot să vă spun cu certitudine că atunci când vine vorba de freeride, apogeul acestei discipline e atins atunci când în ecuaţie introduci un elicopter. Să adaugi un elicopter in sprijinul sportului nu e un concept nou la noi în Româina, ci e unul deja folosit cu succes de câţiva ani deja prin heliskiing.

Mă bucur să spun că acum în România există posibilitatea de helibiking.

De fapt, de ce e "cel mai tare lucru" partea asta legată de heliriding ? Simplu, pentru că te duce dincolo de un anume prag. Te duce mai departe, mai aproape de acţiune, te duce în locuri unde nu ai putea ajunge cu maşina, pedalând sau împingând bicicleta la deal. Te duce în vârf. La propriu, odată ce adaugi un elicopter în sportul acesta, după extazul zborului te trezeşti pe creasta munţiilor, cu zeci şi zeci de kilometrii de trasee, oferite de cei mai frumoşi munţi, în cea mai frumoasă zonă a României (Transilvania).

Helibiking România, e posibil datorită unei firme originare din Austria dar stabilită în Sibiu : TC.P Xpower. E o firmă care are în spate o lungă experienţă pe două roţi (dacă vreţi). TC.P Xpower organizează în România, adventure tours cu motociclete (ture enduro). Dar nu numai atât. Helibiking-ul e ultimul lucru adăugat ofertei lor.

Toate detaliile despre Helibike România le puteţi găsi pe pagina de internet a celor de la TC.P Xpower : http://www.tcp-xpower.com/adventures\_helibiking\_romania\_sibu/#from=2013-06-05&to=2015-01-25&coupon=false&category=8&article=71



Aşa arăta "playground-ul" în ziua în care noi am fost acolo.
Helibiking România




Turele durează 3 zile, în care beneficiezi de transfer cu elicopterul/bus shuttle spre zona de plecare. Ghizi care te însoţesc permanent, cunosc traseele şi pot interveni în cazul problemelor tehnice la biciclete, tour manager, masă, cazare, spălatorie pentru biciclete, rental bikes, mecanic (la sediu) şi orice altceva de ce ai putea avea nevoie.

Ghizii care te vor insoţii în aceste ture, sunt rideri cu o serioasă experienţă nu numai în mountainbiking, ci mai ales în enduro. Ei petrec zile întregi căutând noi trasee prin Transilvania, asigurându-se că pot oferi ture pentru toate nivelurile. Am parcurs traseele fără probleme şi sunt rider ocazional. Sunt poteci neatinse decât de pasul oilor sau al cailor. Sălbăticie pură, natură incredibilă ! Cel mai lung traseu are 12 kilometri. Doisprezece kilometri de traseu la vale...you will need some sturdy brakes for that!

În prima zi am făcut cam tot ce se putea face în munţii de langa Păltiniş, cele mai multe trasee cu plecare din Vălari până Gura Râului/Răşinari. În ziua a doua am ajuns la Bâlea, unde (cum era de aşteptat) am fost întâmpinaţi cu zapadă şi ceaţă densă. Am coborât pe Transfăgărăşan de la lac până la pilonul doi al telecabinei şi de acolo, dupa ce am trecut atent de un petec de zăpadă (în "Scocul Morţii") am luat calea traseului de anul trecut de la Drop 'n Roll. Am mai făcut o tură (una din cele mai frumoase) de pe Transfăgărăşan, prin pădure, până la Albota. E un traseu superb. Ziua 3 ne-a găsit la Turnul Rouşu, unde am încărcat bicicletele şi am zburat către creastă, de acolo 2 trasee duc unul la Turnul Roşu şi unul pe malul Oltului. Superb!

O să închei, spunând că experienţa cumulată a celor 3 zile e incredibilă. Eu am fost acolo ca fotograf/biciclist şi ahtiat dupa aeronave, şi spun fara nici o indoială că a fost cel mai tare lucru pe care l-am facut în viaţa mea !


Vă las cateva fotografii (în cazul în care mai e nevoie de convingere)



Helibiking România
Ghizii au grijă de încărcarea bicicletelor şi asigurarea lor pentru transferul via bus shuttle.


Helibiking România
Fotografia de grup


Helibiking România
Primul traseu, Paltiniş-Gura Râului. Se merge grupat, cu un ghid in faţă, unul la mijloc şi unul care închide traseul.


Helibiking România


Helibiking România


Helibiking România
De aici vă puteţi face o idee despre traseu şi suprafaţa acestuia, deşi ea variază de la un traseu la altul. Ideea e ca nu e concurs, deci nu te grăbeşte nimeni. E o tură de plăcere, în care vrei să te bucuri cât mai mult.


Helibiking România
Luminiş din Păltiniş


Helibiking România
Păltiniş-Răşinari


Helibiking România


Helibiking România


Helibiking România
Bâlea ne-a aşteptat cu vreme rece, ceaţă şi zăpadă!


Helibiking România
În iunie poţi să mergi la Bâlea cu bicicleta sau cu schiurile, depinde ce vrei să faci.


Helibiking România
În zonele dificile toată lumea a renunţat la pedalat şi s-au ajutat reciproc să le treacă.


Helibiking România


Helibiking România
Prin pădure, de la Cascada Bâlea la telecabină


Helibiking România


Helibiking România


Helibiking România


Helibiking România
Elicopterul transportă bicicletele (toate deodată) spre zona de aterizare, ca orice marfă, suspendate de un cablu lung.


Helibiking România
Heli take-off


Helibiking România
Odată bicicletele şi echipamentul duse sus, riderii sunt aduşi în mai multe zboruri.


Helibiking România
Nu ştii niciodată de cine dai în vârful muntelui. Noi am găsit un Yetti !


Helibiking România


Helibiking România
Helibiking


Helibiking România


Helibiking România


Helibiking România
Odată ce ai ajuns sus, primul lucru pe care îl faci e să te uiţi cum pleacă elicopterul (recunosc că spectacolul oferit ţine puţin şi de pilot, noi am avut noroc). E incredibil să vezi cum pică un elicopter din vârful unui munte.
Raporteaza

19 Comentarii

Zoltan Melanific
6 iunie 2013 la 00:01
Dupa ce am vazut pozele m-am dat seama ca e realist sa ma rog la Dumnezeu sa cada un S-WORKS de carbon din cer peste mine. Amin! :)
1 Iancu Ion
0
Ionut Titus Ilesoi
6 iunie 2013 la 16:17
Salut Dragos ! Doream sa te intreb pe tine prima data, pretul lor de 1750 Euro este pentru o persoana ? sau pentru tura in total? daca ai tot ce iti trebuie si doar vrei sa fi dus sus cu bike-ul sus, oare cat costa ? ( aici ma refer bikeu' tau, cazare si toate facilitatiile care le ofera ?)
0
0
Mihai Buhai
7 iunie 2013 la 02:04
Foarte tareee!!! m/
0
0
Tudor Simion
10 iunie 2013 la 18:39
Ma revolt din doua motive : morale si ecologice.In primul rand cred ca din start nu este gandita pentru romani ca si clienti loco. Doar pentru elite si daca se poate numai de afara. Ceva de genul vanatorilor lui Tiriac. Tu neelitistule stai in banca ta, plateste impozit pentru impaduriri sa ma dau eu elitistul sa stric fara sa ma doara capul !
In al doilea rand folosesc natura , mana de lucru si nervii autohtoni cu prea putin respect daca nu chiar la limita legislatiei romane . Ca ies bani din taxe si impozite este una dar ca iti huruie motoarele si elicele prin creier in inima muntilor este altceva. Cei mai multi turisti, platitori si ei, se duc acolo chiar pentru liniste. De fauna ce sa mai zic. Lasa ca animalele fug si nimeni nu le intreaba de stress. Si localnicii ? Eh localnicii, ce stiu localnicii? Nu degeaba fac chestia asta prin colonii vezi : Ucraina, Romania , Croatia si Bosnia. In nici un caz in Austria. Si sunt convins ca la gol alpin nu pupa Croatia si Bosnia. Chiar autorul articolului preciza pe undeva ca se organizeaza pentru rideri din Austria si Germania. Normal ca ei au parcuri amenajate unde se dau pe Şine pe aceleasi trasee pana le ies ochii ,dar freeride ioc . Va este cunoscut : Verboten, verstehen Sie ? Si atunci raspunsul este lumea a treia .
Cei mai multi vad chestia pe termen scurt , ca o aventura de o noapte,tac- pac, ce cool , ce tare si inapoi la cotidianul orasului. Dar pe termen lung ? Inchipuiti-va cate 4x2 curse cu elicopterul pe acelasi traseu , hoarde de motociclisti si maine poimaine ATV-isti poluand chimic si fonic padurile si golul alpin . Asta din iunie pana in octombrie, de doua ori pe saptamana cel putin, in acelasi loc! Cel putin asa este orarul declarant la inceput , poate fi si mai rau daca le merge bine ! Parca nu erau suficienti taietorii de lemne cu defrisarile si drujbele lor !. Alo cei de la mediu !
1 . Bibi
0
Ionut Titus Ilesoi
28 iunie 2013 la 00:39
@ Tudor Simon: foarte corect commentul tau,sincer.
0
0

Scrie un comentariu

Dragos Dumitru
Membru din: 14 iunie 2011

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads