Cupa Națională de Enduro 2019 - Noutățile Sezonului

Cupa Națională de Enduro 2019 - Noutățile Sezonului

Autor: Alexandru Pufan | 7 februarie 2019

Așa cum probabil ați aflat deja din comunicatul publicat săptămâna trecută, Cupa Națională de Enduro revine în 2019 cu forțe proaspete, gata să ducă mai departe și să îmbunătățească proiectul început acum câțiva ani. Iată că atunci când vine vorba de noutăți, sezonul 2019 ne surprinde în mod plăcut. Astfel, pe lângă concursurile organizate în destinații noi, oamenii din spatele CNE au pregătit o listă întreagă de modificări menite să facă din sezonul actual cel mai bun de până acum. Mai jos aveți toate aceste noutăți, așa cum ne-au fost ele trimise de către Bike Attack.

Comunicat: Noutăți CNE 2019

  • În acest an vom introduce pentru toate etapele din cupă înscrierea unică. Aceasta va funcţiona prin crearea online a unui cont de participant, în care acesta alege etapele la care doreşte să participe, putând efectua plata cu cardul pentru fiecare din ele sau pentru campionatul naţional.


  • Article Image 2

  • Implementarea tarifului de înscriere unic pentru toate etapele şi posibilitatea de achiziţionare a pachetului pentru toate etapele, desigur cu o reducere a taxei în acest caz.


  • O altă surpriză în acest sezon vine pe partea de cronometrare, care se va face cu acelaşi sistem folosit în EWS, porţi/celulă, serviciu oferit de către Linia de Sosire. Folosirea acestui sistem este menită să pună capăt discuţiilor legate de aşezarea staţiilor şi marcarea cu cipul de control în startul şi finalul probelor speciale.


  • Article Image 3

  • Rămânând în zona digitală, partea de interactivitate şi hărţi cu traseele şi zonele de concurs se va face prin platforma Trailforks cu sprijinul ambasadorului din România, Alexandru Pufan.


  • Pentru că este o cupă, iar cupa implică mai multe etape care se punctează, bătălia se va da pentru puncte. Ca să stimulăm această bătălie, am creat noi moduri de punctare. Primul se va face prin adoptarea unei reguli care se aplică în regulamentul raliurilor World Rally Car, şi se referă la introducerea power stage-ului. Ce înseamnă power stage într-o etapă CNE? Este de fapt ultima probă specială a etapei, pe care se vor acorda puncte suplimentare primilor 10 clasaţi, pe categorii. Power stage-ul devine astfel un stimulent atunci când, din cauza unei pene sau a altui incident eşti scos din zona de punctaj, oferindu-ţi motivația de a termina cursa.


  • Article Image 4

  • Tot în zona acordării punctelor, din acest an dorim introducerea unu sistem prin care se vor da puncte echipelor. Astfel la finalul CNE 2019 vom avea echipe câştigătoare. Acest sistem se va publica în regulamentul CNE 2019.


  • Legat de publicitate, avem în vedere uniformizarea părţii de comunicare şi brand, astfel ca în anii următori CNE să devină ma atractivă pentru sponsori. Noutăţile sunt mai multe, începând cu producţia numerelor de concurs cu design unitar pentru toate etapele (ţinând desigur cont de particularităţile fiecăreia), producţia unei serii de video-uri care să prezinte bătălia de pe trasee, transmisii pre, post şi live ale etapelor, comunicate şi colaborări cu publicaţii şi entităţi din mass-media.


  • Article Image 5

  • Vrem să punem accentul pe siguranţa participanţilor, păstrând astfel obligativitatea asigurărilor medicale şi asigurând prezenţa unui echipaj cu ambulanţă şi a echipelor salvamont. De asemenea, ne obligăm să aducem la fiecare etapă un arbitru cu experienţă în disciplina enduro MTB, care să facă sugestii de modificare a traseului în zone care pot reprezenta un pericol iminent pentru paticipanţi si care să poată oferi suport organizatorilor în momentele cheie ale curselor.


  • În sprijinul organizatorilor oferim consultanţă şi documente suport pentru obţinerea avizelor necesare pentru desfăşurarea etapelor, returnăm sumele din taxa de înscriere, oferim suport la faţa locului înainte de startul competiţiei şi la premiere şi încercăm să punem la dispoziţie un sistem prin care aceştia să poată primi donaţii de la participanţi/comunitate (exemplu: best trail of the race).


  • Article Image 6

  • Încă o noutate pentru România este organizarea a două etape de test pentru e-MTB, un domeniu care generează multe discuţii şi dezbateri, cu opinii variate. Un lucru este cert, e un domeniu care creşte într-un ritm spectaculos şi care nu poate fi ignorat. Dacă trecem acest test şi învăţăm cum să gestionăm o cursă de E-MTB, putem să fim pregătiţi de un capitol care oferă o piaţă generoasă.


Article Image 7
Raporteaza

4 Comentarii

Antonie Lazar
23 februarie 2019 la 17:09
Bună ziua! Unde ma pot înscrie, la CNE, adică pe ce site?
0
0
Alexandru Pufan
25 februarie 2019 la 18:51
Salut! Probabil sistemul de inscriere va fi gata spre finalul lui martie/inceputul lui aprilie. Poti urmari pagina de Facebook a cupei, unde sigur o sa fie anuntat
0
0
Sorin Cretu
6 martie 2019 la 20:25
Salutare, trebuie sa fiu înscris la vreun club?
0
0
Alexandru Pufan
14 martie 2019 la 14:33
Salut! Nu este nevoie
0
0

Scrie un comentariu

Alexandru Pufan
Membru din: 6 mai 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads