Maratonului MTB "Nordul Moldovei - Caii Pedalează"
Disciplina: MTB / Cross Country (XC)
Data: 24-05-2014 - 24-05-2014
Județ: Botoşani
Locație: curtea mosiei Cai de Vis - Vârful Câmpului
Țara: Romania
GPS: 47.832489, 26.367733
Website: http://www.mtbnordulmoldovei.com/
Când?
24 mai 2014
Unde?
Startul si sosirea va avea loc în curtea mosiei ”Cai de Vis” , din localitatea Vârful Câmpului, judetul Botosani.
Startul si sosirea vor fi comune atât pentru tura scurta cât si pentru cei de la tura lunga.
Cui se adreseaza?
Maratonul se adreseaza tuturor celor pasionati de ciclism dornici sa evadeze din cotidian, sa paraseasca drumurile amenajate si sa se avânte în padure pe poteci si drumuri care pot creea probleme de rezistenta fizica, probleme de îndemânare si orientare.
Participarea la acest maraton se face de catre oameni responsabili care trebuie sa-si cunoasca nivelul de pregatire.
Echipament necesar:
Bicicleta montana sau trekking pentru concurs este bine sa fie echipata cu suspensie fata si atent verificata la sudura cadrului, si a componentelor în general. Sistemul de franare trebuie sa functioneze impecabil.
Concurentii vor purta obligatoriu casca de protectie.
La tura scurta se poate concura cu orice tip de bicicleta în buna stare de functionare. Tura scurta va avea aproximativ 30 km.
Pentru tura lunga bicicleta montana în buna stare de functionare este obligatorie. Tura lunga va avea aproximativ 50 km.
Recomandam o îmbracaminte usoara, manusi, ochelari cu protectie UV. Pentru bicicleta e bine sa aveti un bidon pentru apa, un impermeabil usor, o pompa compacta, o presa de lant, un set de leviere usoare si o camera de bicicleta de rezerva.
Traseul este mixt, traverseaza drumuri publice, drumuri forestiere, poteci marcate si nemarcate, zone accidentate, pante cu grade diferite de înclinare, zone de padure, localitati, pajisti etc. Aceste caracteristici implica o experienta minima în ture de ciclism outdoor, respectiv MTB, din partea concurentilor care se prezinta la start.
Organizatorii vor asigura informarea din timp, corecta si completa pe siteul competitiei; marcarea vizibila a traseului cu banda, indicatoare, vopsea/var; puncte de informare la start si la sosire; puncte de alimentare (concomitent de control) cu apa si alimente; echipa de interventie si recuperare în caz de ratacire si accident. Organizatorii sunt exonerati de raspundere daca în timpul cursei persoane straine de echipa de organizare deterioreaza marcajele de ghidare de pe traseu.
Traseul contine, cu precadere la tura lunga, (ca factor de atractivitate) câteva portiuni de dificultate mare care vor fi semnalizate corespunzator si vor fi notificate înainte de start. Concurentii sunt obligati sa se adapteze corespunzator la acestea, fiind deplin responsabili de propria siguranta.
Deplasarea, cazarea, masa si asistenta tehnica vor fi în totalitate în responsabilitatea concurentilor. Organizatorii pot face doar sugestii legate de aceste aspecte. Eventual sponsorii în domeniu pot asigura contracost asistenta tehnica. Degradarea bicicletei pe traseu nu implica responsabilitatea organizatorilor.