Sapă și distracție la Cluj

Sapă și distracție la Cluj

Autor: Vlad Sabau | 23 octombrie 2012

Tot sezonul am tânjit după niște trail-uri și după ocazia de a testa fullface-ul. Fiindcă sunt un cross-ist, sau cel puțin așa mă consider, mi-era frică să încerc unele jumpuri, drop-uri, duble sau kickere. Nu voiam să risc o accidentare pentru că aveam curse unele chiar foarte importante și poate unice în viață.

Dar ce-a fost mai important a trecut, cu bine zic, așa ca m-am gandit ca după un sezon plin, care a fost presărat atât cu bune cât și cu rele, mi-am propus să-mi scot de la naftalină bike-ul de trail (sau all mountain - cum vreți voi să-i ziceți).

În Cluj, mirificul oraș de pe malul Șomeșului, mai precis aproape în Feleac sunt câteva trail-uri muncite de niște băieți harnici, cu dorința de a se distra în primul rând, apoi de a evolua. Există două linii denumite foarte obiectiv: Tonic și Mosquito.

Primul e ceva mai ușor, distractiv, dar mai ales te ajută să înveți unele elemente de bază: cum să dai un jump, cum să intri intr-o contrapantă. Ca să fie meniul complet, această porțiune a fost inclusă chiar in traseul de concurs al unei etape din "campionatul local" Clujul Pedalează. Nu înteleg de ce nu s-a înghesuit lumea să facă poze în timpul cursei pe acolo, dar împreuna cu Elisei Miron am ieșit o într-o dupamasă să profităm și să tragem cateva cadre.

Așa că vă prezint câteva exemple mai concludente:

Sapă și distracție la Cluj
Foto: Iuliu Vuscan


Sapă și distracție la Cluj
Foto: Elisei Miron


Sapă și distracție la Cluj
Foto: Vlad Sabau


Sapă și distracție la Cluj
Foto: Vlad Sabau


Evident faptul că îl poți foarte ușor parcurge și cu un bike de XC și pentru ca e așa de distractiv i se potrivește numele pe deplin.

Dar gata cu intro-ul. Să trecem la ceea ce am vrut din start să vă povestesc. Denumirea "Mosquito" este pe deplin meritat. În timpul "săpăturilor" țânțarii erau așa de enervanți încât altceva nu i se potrivea. Deși s-a muncit mult până acum băieții nu vreau să se oprească aici, așa că și acum, toamnă târzie cu temperaturi decente și fără prea multe precipitații, când țânțarii au mai dispărut, pofta de dat la sapă și lopată nu a dispărut. Cu pauzele de o slană prajită și ceapă și hidratarea cu miraculoasa băutură energizantă pe bază de hamei facute la timp "distracția" ține de l-amiaz' până se întunecă.
Mai multe se discută pe forum, așa că pe clujeni și nu numai, care au chef de dat și de "lopătat" șă vină oricând.

Oricum să ajung la nivelul băieților aștia mai am de mâncat multe shaorme, însă e distractiv și cred că mai mult decât benefic pentru îmbunătățirea tehnicilor de dat la vale pentru un cross-ist. Cel mai tare m-am bucurat în schimb, când am scos un jump, prinzând într-un final landingul care e undeva la 5m. Pentru orice dirt-er e o glumă asta, însă eu îl iau ca pe un progres. Simțeam nevoia să depăsesc acea barieră psihologică.

Cât mai ține vremea cu noi, am să mai ies pe acolo, fie că la dat, pozat sau ajutat.
Vă las să vedeți ce filmuleț a montat Iuliu. Oare pe mine mă găsiți pe acolo?

Mosquito on Pinkbike



Și în continuare câteva din cadrele care am reusit să le trag acolo

Sapă și distracție la Cluj
Andrei "Shurlau" - helmetless


Sapă și distracție la Cluj
Subsemnatul la butoane


Sapă și distracție la Cluj
Stimabilul Eno Benedek, încercând fără succes să îmi whip-uiască aparatu'


Sapă și distracție la Cluj
Iuliu Vuscan și al lui table top


Sapă și distracție la Cluj
Where the f**k is the Fox that everyone wants? CX bike is enough !


Sapă și distracție la Cluj
Funky faces with SPD !


Sapă și distracție la Cluj
Gellert it !


Sapă și distracție la Cluj
Se pare că nici Zoli nu a uitat cum să se distreze ! Da băi, e bike de XC !


Astea fiind spuse, sper că v-am stârnit pofta de dat sau săpat și apoi testat, ordinea de desfășurare putând fi aleatorie.
Trail-urile nu apar din senin. Trebuie muncă colectivă dar mai ales dorință !

Munca n-a fost de izbeliște,
Vlad Sabău
Raporteaza

1 Comentarii

Marius Davidescu
26 octombrie 2012 la 18:16
bv baieti! misto jungle-ul din coloana sonora :D
0
0

Scrie un comentariu

Vlad Sabau
Membru din: 16 iunie 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads