Produsele de carbon contrafacute

Produsele de carbon contrafacute

Autor: Vlad Sabau | 12 noiembrie 2013

De ceva timp atât aici în bazar, pe alte forumuri, chiar și pe facebook în anumite grupuri apar tot mai multe anunțuri cu produse din carbon, care sunt contrafacute și cel mai probabil cei mai multi dintre voi nu știu. De asemenea cumpăra ca fiind produse bune.

Ei bine, cumpărând un astfel de ghidon, pipa sau chiar și roți vă puneți viața în pericol. Acestea au o calitate îndoielnică și pot ceda oricând, urmările putând fi nasoale.

In trecut am mai postat pe light-bikes.ro cum descoperi un ghidon de carbon Ritchey WCS contrafacut. Dar se pare ca in tarile rasaritene lucrurile au evoluat astfel incat sa faca niste logo-uri care sa le plaseze destul de neatent pe niste piese e la ordinea zilei.

Va pot spune ca Ritchey, FSA sau Zipp nu fac piese de o calitate indoielica iar Pinarello spre exemplu nu face sei. FSA tot asa nu face suporti de bidon, bar-end-uri si exemplele pot continua. Pe scurt n-o sa va poata vinde absolut nimeni roti de minim 1500 de euro cu 500 sau pipa, ghidon sau tija de sa a caror valoare e de peste 350 de euro cu 150.

Sunt mai multe site-uri chinezesti care vand astfel de produse si recomandarea ar fi sa va feriti de ele.

In imaginile ce urmeaza puteti vedea niste colaje cu produse contrafacute.

Produsele de carbon contrafacute
Ritchey nu face tije de sa cu astfel de mecanism de prindere, pipe cu un aspect optic indoielnic sau astfel de coarne. Cel mai simplu e sa verificati site-ul oficial.


Produsele de carbon contrafacute
Acelasi model de piese ca si Ritchey doar difera logo-ul. Nu vi se pare suficient de dubios? De asemenea FSA nu face tije de sa cu astfel de mecanisme, atat in imaginea de sus cat si cea de jos


De asemenea cei de la ZIPP au publicat un articol despre produse ”fake”. Acolo puteți vedea exact cum deosebiți un astfel de produs față de unul original.

Pe scurt vă explic eu câteva aspecte:
Roțile Zipp contrafacute de cele mai multe ori nu au adânciturile specifice (tehnologia ABLC), dar există modele și cu astfel de adâncituri. Caz în care puteți urmări alte lucruri. Zipp folosește spițe Sapim CX-Ray, doar negre. Așadar dacă spițele au alte culori știți ce înseamnă. De asemenea trebuie să aibă inscripționat logoul oval ”Z”.
Prețurile care de obicei chiar par imbatabile și prea frumoase să pară adevărate. Logo-urile care arată suspicios sau au greșeli de ortografie sunt alte lucruri după care vă puteți uita.

Un set de roți originale Zipp, se cumpără de la un dealer autorizat. Aceasta e cea mai sigura modalitate de a vă asigura de autenticitate. Roțile sunt marcată ca fiind ”Handmade in Speedway, Indiana” sau ”Handmade in Indianapolis, Indiana, USA”. Modelele de 2013 au chiar o serie gravata pe spițe.

Produsele de carbon contrafacute
In partea stangă vedeți produsele contrafăcute iar in partea dreaptă cele originale.


Produsele de carbon contrafacute
Precum in imaginea de mai sus în partea stangă vedeți produsele contrafăcute iar in partea dreaptă cele originale.


Referitor la ghidoanele Zipp: preturile prea mici sunt o dovadă clară. Logo-urile plasate inegal sau ciudat. Găuri multiple pentru rutarea cablurilor. Zipp foloseste o singură variantă de rutare, plasată cu precizie. Greutatea mai mare e de asemenea un lucru care confirmă falsul.

Produsele de carbon contrafacute
In imagini apar doar ghidoane contrafacute


În final vă mai repet: Pinarello nu face șei, cu atât mai mult care sa semene cu San Marco Aspide. Așa le-ar folosi și ei, nu??

Produsele de carbon contrafacute
Apide sau Dogma? Niciuna!


Pe măsură ce mai aflu alte informații am să le public, cu toate că unii ma vor înjura. Intenția mea nu e să stric niste ”afaceri” ci să protejez posibilii cumpărători.

Așadar, grija la ce cumpărați și spor la pedala,
Vlad Sabău
Raporteaza

72 Comentarii

Chelu Andrei
28 decembrie 2013 la 02:24
deci sa inteleg ca.....tot mai originale si mai sigure raman cat de cat tot cursierele clasice ?! sau gresesc! tinand cont ca nu sunt din materiale destul de sigure! atatea combinatii de materiale de mai bine raman naibii pe otelul lu'tataia si am rezolvat problema! imi spuneam opinia! scz :))))
0
0
Paul Ovidiu Tudorachi
29 decembrie 2013 la 14:45 (editat)
intradevar e dezamagitor ce se intampla astazi cu piata componentelor de bicicleta highend, a te folosi de un brand si de logourile sale pentru produsele inferioare a unor clandestini si preturi competitive, insa cel care alege si ar trebui sa caute informatii si nu sa se bucure de un produs fals este cumparatorul, insa la noi de ce se cauta insa aceste produse. pentru ca pentru multi important e ce se vede adica eticheta si faptul ca e accesibil ca pret ce salarii minime avem noi in comparatie cu vesteuropenii, de aia fac o gramada de banii companii ca mavic, nokia sau alti giganti economici pentru ca profita de sistemul actual. multe produse de firma originale se fabrica in continuare in aceste tari precum China Vietnam, etc,etc unde potrivit unor cercetari un chinez castiga un salar minim de 2 euro pe zi, asa ca sa nu va mai mire de ce vedem de atatea ori pe produse originale made in china, made taiwan
0
0
Laszlo Apa
9 ianuarie 2014 la 13:18
sigur sunt contrafacute dar in funtie de calitate-pret-greutate mult mai convenabile de cat cele originale, le folosesc intens de ani de zile si inca nici un defect nu am observat, eu zic ca e mai bine sa iei o tija de sa la 100 de lei si 200 g
1 Adi Prodan
0
Mihai Andronache
13 martie 2015 la 18:43
Ce pot spune este numai ca copia copie ramane dar tot analizez de curand diverse videouri postate pe youtube si vad ca anumite produse chinezesti din carbon chiar isi fac treaba si oamenii sunt foarte multumiti de asa zisele "achiziti" pe care le fac.Am vazut si dogma contrafacuta era intersanta :)) daca stiti siteuri chinezesti de bikeuri din carbon si tot felu de chestii as fi curios sa vad ce au pe acolo :D
0
0
Eduard Motoi
6 mai 2015 la 18:00 (editat)
In general vorbind, chinezii vor copia doar produse care sunt usor de copiat, gen tricouri, pantofi, ghidoane, cadre de carbon. N-am apucat pana acum sa vad sau sa aud de replici dupa Shimano XTR sau Campagnolo Record. De ce oare? Si in plus, chiar companiile din industrie sunt vinovate pentru faptul ca chinezii au dobandit cunostintele si tehnologia occidentala in China. Pentru cine a uitat, compania Specialized a luat fiinta in momentul in care fondatorul a luat un mtb din US si l-a dus la clonat in Asia. Alt exemplu faimos e Schwinn, care folosea fabrica Giant ca sa faca biciclete ieftine pentru un profit mai mare. Dupa, Giant-ul s-a desteptat si a folosit cunostintele pasate de Schwinn ca sa-si faca propriile lor biciclete. Si dupa toate astea, tot companiile americane se plang ca chinezii produc falsuri? Oare sunt amnezici sau doar nesimtiti ??
0
2 Alexandru Moise, Maximilian Munteanu

Scrie un comentariu

Vlad Sabau
Membru din: 16 iunie 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads