DirtBike.ro Youth Development - Avem o bicicletă de downhill de dat!
DirtBike.ro Youth Development - Avem o bicicletă de downhill de dat!
Autor: Maximilian Munteanu | 9 mai 2019
Uhm, n-am o idee foarte bună despre cum ar trebui să înceapă textul ăsta, dar ideea de bază e așa: DirtBike.ro vă dă o bicicletă de downhill. Nu costă bani, trebuie doar să ne convingeți că sunteți Acela™. Nu, nu vorbim cu voi, martalogii de 35 de ani, ci cu tinereii de sub 20; asta ca să fie treaba clară din capul locului! Welcome to DirtBike.ro Youth Development, că n-am știut să-i zicem mai bine! Dacă vrei să afli cum poate ajunge la tine bicicleta asta, ne e teamă că va trebui să citești tot textul de mai jos.
Care-i treaba?
Treaba e că eu, ăsta de scriu articolul de față, sunt un pic bătut în cap și acum vreo 2-3 ani am cumpărat o bicicletă întreagă de aici din bazar doar pentru cuvete (!), pentru butuci și pentru schimbătorul spate. Da, știu, mă rog... Mi-am dat seama când a ajuns că butucul spate nu prea era ce-mi doream și că schimbătorul nu era chiar așa fain și mi-am mai dat seama că dacă mă pun să vând bicicleta asta nu o să mă îmbogățesc, dar că ea, așa cum e, chiar poate înseamna enorm pentru altcineva. Deci ne-am vorbit între noi și am decis să dăm bicicleta asta cuiva, ceea ce facem aici. (Bine, săriți peste faptul că am tot amânat momentul și că au trecut vreo 2 ani de la intenție și punerea ei în practică.)
Despre ce bicicletă vorbim?
E o bicicletă mai veche, un Giant DH Team 2005, mărime M, cu:
- amortizor Manitou Swinger 6-Way cu piggyback, cel mai bossulean pe vremea lui,
- furcă RockShox Boxxer Team 2007,
- cuvete Cane Creek pe rulmenți,
- pipă Truvativ Hussefelt și ghidon FUNN FatBoy de 800 mm,
- șa FUNN Skinny RL Kevlar,
- angrenaj Race Face Evolve DH cu foaie Truvativ de 38 și Truvativ Boxguide,
- pedale Truvativ Holzfeller,
- pinioane și lanț SRAM de 9 viteze,
- schimbător și manetă SRAM X-9,
- frâne SRAM Elixir 9 cu discuri de 203 mm,
- roți nou spițate cu butuci Sun-Ringle Abbah și RockRider pe jante DT Swiss 6.1D,
- o gașcă de gume Maxxis de uscat și de ploaie.
Cum spuneam, bicicleta e mai veche și pe ea sunt diverse piese reciclate, dar ea este perfect funcțională și merge ceas. Spre exemplu, suspensiile au avut parte de service și nu văzut de atunci nici un metru de acțiune, frânele sunt și ele proaspăt aerisite și au plăcuțe noi, pedalele au rulmenți noi, roțile sunt nou spițate de artistul local Dani, iar bicicleta a fost asamblată de băieții de la BikeLab. Extra mulțumiri lui Sorin Părău, care a donat jantele și butucul spate, de la Miki din Bistrița vine șaua, dar adevărata capodoperă este distanțierul stânga de la butucul de spate, realizat de mână și burghiu de unicul și fascinantul Ram Mavic a.k.a. Dr. Ciomu! (introdu emoji cu inimioare). Dacă o să o căutați pe internet, o să vă dați seama că varianta asta coloristică a bicicletei e mai puțin comună decât cea standard, deci probabil că ar vinde-o vreun român pe OLX ca fiind ”de colecție”. ;) Dar să revenim...
De ce?
În mare, e destul de simplu: bicicleta asta i-ar șade mai bine unui tinerel, pe o potecă, decât să adune praf într-un beci sau într-un garaj prin Brașov. Dar e ceva mai mult decât atât. Să nu uităm că suntem o țară săracă și cu posibilități materiale reduse. Nu degeaba auzim atât de des fraza clasică ”Hăhă, păi de banii ăia-mi luam Golf 4!” când vorbim despre o bicicletă ceva mai bună. Chiar dacă nu bicicleta face riderul și uneori vedem oameni pe o bicicletă varză dându-le lecții filfizonilor cu biciclete scumpe și lucioase, un adevăr simplu e că tinereii din România nu prea-și permit biciclete bune. Aproape toți avem povestea cu prima bicicletă pilaf și cu cât de mult ne-am chinuit să ne adunăm bani pentru una decentă. Eu unul țin minte destul de bine cum am mâncat iaurt cu pâine aproape un an în facultate ca să-mi iau un cadru de doamne-ajută. Colegul Costi are și el povestea lui și tot așa mai departe. Bicicleta asta nu e cine știe ce, are niște ani, după cum am mai spus, dar e peste ce și-ar permite cei mai mulți copii români sau părinții lor. Deci e minimul pe care-l putem face. Noi sperăm să-l putem ajuta pe un copil care are potențial de dat, dar nu prea are cu ce.
Mai e aici o chestie: deși suntem săraci sau poate tocmai fiindcă suntem săraci, nu prea ne ajutăm între noi și nu prea ne împărțim coaja uscată de pâine cu alții. Târgurile sunt pline de ciurucuri, fierătanii, junghiuri și capete de ață care nu mai valorează nimic, dar pe care cineva încă mai speră sincer să ia niște bani. Credem că treaba ar trebui să fie un pic altfel. ”One man's junk, another man's treasure” e o filosofie destul de simplă: nu ține ce ai și ce oricum nu-ți folosește, dă mai departe și fă-l fericit pe altul care poate are nevoie de obiectul ăla care nu mai contează pentru tine, că e doar un obiect. În lumea civilizată Marie Kondo a făcut o carieră convingând oamenii să renunțe la prostiile care le ocupă loc prețios prin locuințe. Ceea ce vă dorim și dumneavoastră! În ultimii câțiva ani, pe la noi prin sat lumea a început să se ajute în felul antemenționat și primii care s-au bucurat au fost tinerii sau cei care nu-și permit, deci cei care chiar au nevoie. Nu vrem să sugerăm că suntem nu știu ce exemple, că treaba asta chiar nu e prea mare chestie, ci doar ceva normal, dar dacă idee asta prinde, poate o să ne fie tuturor mai bine. Deci puneți-vă lucrurile la comun, scăpați de ele și făceți-o cu un zâmbet!
Da, sunt mai multe modalități de a ajuta ca sportul nostru să se dezvolte armonios: bani investiți în infrastructură, trasee, spot-uri, în programe de tineret coerente și așa mai departe, dar acolo vorbim despre alte sume și cauzele antepomenite momentan ipotetice. Bicicleta asta există, o avem și o dăm. Poate motivează pe cineva. Și pe altcineva și pe altcineva și poate mai facem un pas mic înainte.
Bun, dar ce trebuie să fac ca să ajungă la mine bicicleta asta?
Să ne convingi că tu ești cea mai bună destinație pentru ea! Trimite-ne până pe 23 mai o recomandare care să nu fie scrisă de tine (că așa e decent), fotografii, un montaj video, o listă cu rezultate la concursuri sau ce mai consideri tu că poate fi convingător într-un e-mail cu titlul ”DirtBike.ro giveaway” pe adresa maximilian-punct-munteanu-at-gmail-dot-com, noi apoi grupăm materialele și pe 24 mai le postăm la noi pe Facebook în albume foto, câte unul pentru fiecare persoană înscrisă.
Din 24 mai până pe 31 mai lumea poate vota pentru fiecare album. Un like reprezintă un vot, dar fără bullshit-uri cu voturi luate la vrac din Kârgâzstan, vă rog, că ne supărăm! Vocea publicului contează, dar decizia finală o va lua tot echipa DirtBike.ro și o va anunța între 3-5 iunie. Apoi îi trimitem prin curier bicicleta celui pe care-l considerăm cel mai în măsură să o primească. Știm că nu sunt cine știe ce curse de downhill anul acesta, dar pentru cele care sunt, vom vorbi cu organizatorii și persoana care va primi bicicleta se va putea înscrie gratuit la aceste curse sau îi vom plăti noi înscrierea. În principiu, participanții trebuie să aibă sub 18 ani, dar mai închidem un ochi dacă au până în 20 și poate facem o excepție dacă dăm peste vreun super pasionat fără posibilități ceva mai mare, dar ideea de bază că toată treaba asta e pentru copii.
Notă:
Dacă nu vom fi mulțumiți de ce materiale primim, nu e nici o problemă, că știm deja câțiva tinerei merituoși care s-ar bucura mult de bicicleta asta, deci dați-vă un pic silința, vă rugăm! Aveți timp destul să faceți poze, montaje video, să rugați prieteni să vă scrie scrisori de recomandare etc. Ne rezervăm dreptul de a refuza din materialele trimise, dacă socotim că sunt pierdere de vreme. Ca să fie limpede, cel care primește bicicleta are câteva obligații simple și de bun simț elementar față de noi: să nu o vândă timp de minim un an, să poarte un tricou cu DirtBike (pe care i-l vom trimite tot noi) la evenimentele organizate la care va participa și să ne mai răspundă la câteva întrebări și să ne trimită câteva poze după ce va primi bicicleta, că poate facem un material cu el. Și în vară poate veni la Brașov, să stea la noi și să se dea cu noi pe potecile de pe aici, de prin jurul satului, nici o problemă!
Dacă cineva vrea să contribuie cu ceva la fondul ăsta ”de premiere”, să ne dea de veste, dar să rețină că ideea aici nu e să ne facem reclamă, ci să ajutăm pe cineva. Poate niște gume bune de 26”, poate niște echipament, poate altceva, cine știe...
Să repetăm:
- ai până-n 18, hai 20 de ani, chestia asta e pentru tine
- te pui frumos și organizezi niște poze, poate o filmare și o recomandare din partea altcuiva
- trimiți mail cu toate pe maximilian-punct-munteanu-at-gmail-dot-com
- nu uita că ideea de bază e să fii convingător
- noi punem ce ne trimiți într-un album la noi pe FB pe 24 mai
- cine vrea să te voteze, te votează prin ”like” până pe 31 mai
- decizia finală o luăm noi până pe 3-5 iunie, când anunțăm rezultatele
- dacă bicicleta ajunge la tine, o să ai câteva bonusuri și câteva responsabilități, scrie mai sus
Dacă treaba asta merge bine, poate la anul mai strângem niște bani și o punem și de-o bicicletă de enduro, cine știe, că deschide mai multe perspective! Am fi vrut să avem bani de un Santa Cruz V10 nou sau de un Yeti SB150 direct din magazin, dar pe moment asta am avut, atât s-a putut. :)
Nu știu dacă mai e ceva de zis, dar dacă e, o să scriem aici. Momentan vă lăsăm cu o melodie. Ba nu, mai multe, că suntem tare hotărâți!
Succes și așteptăm mail-urile voastre!
Care-i treaba?
Treaba e că eu, ăsta de scriu articolul de față, sunt un pic bătut în cap și acum vreo 2-3 ani am cumpărat o bicicletă întreagă de aici din bazar doar pentru cuvete (!), pentru butuci și pentru schimbătorul spate. Da, știu, mă rog... Mi-am dat seama când a ajuns că butucul spate nu prea era ce-mi doream și că schimbătorul nu era chiar așa fain și mi-am mai dat seama că dacă mă pun să vând bicicleta asta nu o să mă îmbogățesc, dar că ea, așa cum e, chiar poate înseamna enorm pentru altcineva. Deci ne-am vorbit între noi și am decis să dăm bicicleta asta cuiva, ceea ce facem aici. (Bine, săriți peste faptul că am tot amânat momentul și că au trecut vreo 2 ani de la intenție și punerea ei în practică.)
Despre ce bicicletă vorbim?
E o bicicletă mai veche, un Giant DH Team 2005, mărime M, cu:
- amortizor Manitou Swinger 6-Way cu piggyback, cel mai bossulean pe vremea lui,
- furcă RockShox Boxxer Team 2007,
- cuvete Cane Creek pe rulmenți,
- pipă Truvativ Hussefelt și ghidon FUNN FatBoy de 800 mm,
- șa FUNN Skinny RL Kevlar,
- angrenaj Race Face Evolve DH cu foaie Truvativ de 38 și Truvativ Boxguide,
- pedale Truvativ Holzfeller,
- pinioane și lanț SRAM de 9 viteze,
- schimbător și manetă SRAM X-9,
- frâne SRAM Elixir 9 cu discuri de 203 mm,
- roți nou spițate cu butuci Sun-Ringle Abbah și RockRider pe jante DT Swiss 6.1D,
- o gașcă de gume Maxxis de uscat și de ploaie.
Cum spuneam, bicicleta e mai veche și pe ea sunt diverse piese reciclate, dar ea este perfect funcțională și merge ceas. Spre exemplu, suspensiile au avut parte de service și nu văzut de atunci nici un metru de acțiune, frânele sunt și ele proaspăt aerisite și au plăcuțe noi, pedalele au rulmenți noi, roțile sunt nou spițate de artistul local Dani, iar bicicleta a fost asamblată de băieții de la BikeLab. Extra mulțumiri lui Sorin Părău, care a donat jantele și butucul spate, de la Miki din Bistrița vine șaua, dar adevărata capodoperă este distanțierul stânga de la butucul de spate, realizat de mână și burghiu de unicul și fascinantul Ram Mavic a.k.a. Dr. Ciomu! (introdu emoji cu inimioare). Dacă o să o căutați pe internet, o să vă dați seama că varianta asta coloristică a bicicletei e mai puțin comună decât cea standard, deci probabil că ar vinde-o vreun român pe OLX ca fiind ”de colecție”. ;) Dar să revenim...
De ce?
În mare, e destul de simplu: bicicleta asta i-ar șade mai bine unui tinerel, pe o potecă, decât să adune praf într-un beci sau într-un garaj prin Brașov. Dar e ceva mai mult decât atât. Să nu uităm că suntem o țară săracă și cu posibilități materiale reduse. Nu degeaba auzim atât de des fraza clasică ”Hăhă, păi de banii ăia-mi luam Golf 4!” când vorbim despre o bicicletă ceva mai bună. Chiar dacă nu bicicleta face riderul și uneori vedem oameni pe o bicicletă varză dându-le lecții filfizonilor cu biciclete scumpe și lucioase, un adevăr simplu e că tinereii din România nu prea-și permit biciclete bune. Aproape toți avem povestea cu prima bicicletă pilaf și cu cât de mult ne-am chinuit să ne adunăm bani pentru una decentă. Eu unul țin minte destul de bine cum am mâncat iaurt cu pâine aproape un an în facultate ca să-mi iau un cadru de doamne-ajută. Colegul Costi are și el povestea lui și tot așa mai departe. Bicicleta asta nu e cine știe ce, are niște ani, după cum am mai spus, dar e peste ce și-ar permite cei mai mulți copii români sau părinții lor. Deci e minimul pe care-l putem face. Noi sperăm să-l putem ajuta pe un copil care are potențial de dat, dar nu prea are cu ce.
Mai e aici o chestie: deși suntem săraci sau poate tocmai fiindcă suntem săraci, nu prea ne ajutăm între noi și nu prea ne împărțim coaja uscată de pâine cu alții. Târgurile sunt pline de ciurucuri, fierătanii, junghiuri și capete de ață care nu mai valorează nimic, dar pe care cineva încă mai speră sincer să ia niște bani. Credem că treaba ar trebui să fie un pic altfel. ”One man's junk, another man's treasure” e o filosofie destul de simplă: nu ține ce ai și ce oricum nu-ți folosește, dă mai departe și fă-l fericit pe altul care poate are nevoie de obiectul ăla care nu mai contează pentru tine, că e doar un obiect. În lumea civilizată Marie Kondo a făcut o carieră convingând oamenii să renunțe la prostiile care le ocupă loc prețios prin locuințe. Ceea ce vă dorim și dumneavoastră! În ultimii câțiva ani, pe la noi prin sat lumea a început să se ajute în felul antemenționat și primii care s-au bucurat au fost tinerii sau cei care nu-și permit, deci cei care chiar au nevoie. Nu vrem să sugerăm că suntem nu știu ce exemple, că treaba asta chiar nu e prea mare chestie, ci doar ceva normal, dar dacă idee asta prinde, poate o să ne fie tuturor mai bine. Deci puneți-vă lucrurile la comun, scăpați de ele și făceți-o cu un zâmbet!
Da, sunt mai multe modalități de a ajuta ca sportul nostru să se dezvolte armonios: bani investiți în infrastructură, trasee, spot-uri, în programe de tineret coerente și așa mai departe, dar acolo vorbim despre alte sume și cauzele antepomenite momentan ipotetice. Bicicleta asta există, o avem și o dăm. Poate motivează pe cineva. Și pe altcineva și pe altcineva și poate mai facem un pas mic înainte.
Bun, dar ce trebuie să fac ca să ajungă la mine bicicleta asta?
Să ne convingi că tu ești cea mai bună destinație pentru ea! Trimite-ne până pe 23 mai o recomandare care să nu fie scrisă de tine (că așa e decent), fotografii, un montaj video, o listă cu rezultate la concursuri sau ce mai consideri tu că poate fi convingător într-un e-mail cu titlul ”DirtBike.ro giveaway” pe adresa maximilian-punct-munteanu-at-gmail-dot-com, noi apoi grupăm materialele și pe 24 mai le postăm la noi pe Facebook în albume foto, câte unul pentru fiecare persoană înscrisă.
Din 24 mai până pe 31 mai lumea poate vota pentru fiecare album. Un like reprezintă un vot, dar fără bullshit-uri cu voturi luate la vrac din Kârgâzstan, vă rog, că ne supărăm! Vocea publicului contează, dar decizia finală o va lua tot echipa DirtBike.ro și o va anunța între 3-5 iunie. Apoi îi trimitem prin curier bicicleta celui pe care-l considerăm cel mai în măsură să o primească. Știm că nu sunt cine știe ce curse de downhill anul acesta, dar pentru cele care sunt, vom vorbi cu organizatorii și persoana care va primi bicicleta se va putea înscrie gratuit la aceste curse sau îi vom plăti noi înscrierea. În principiu, participanții trebuie să aibă sub 18 ani, dar mai închidem un ochi dacă au până în 20 și poate facem o excepție dacă dăm peste vreun super pasionat fără posibilități ceva mai mare, dar ideea de bază că toată treaba asta e pentru copii.
Notă:
Dacă nu vom fi mulțumiți de ce materiale primim, nu e nici o problemă, că știm deja câțiva tinerei merituoși care s-ar bucura mult de bicicleta asta, deci dați-vă un pic silința, vă rugăm! Aveți timp destul să faceți poze, montaje video, să rugați prieteni să vă scrie scrisori de recomandare etc. Ne rezervăm dreptul de a refuza din materialele trimise, dacă socotim că sunt pierdere de vreme. Ca să fie limpede, cel care primește bicicleta are câteva obligații simple și de bun simț elementar față de noi: să nu o vândă timp de minim un an, să poarte un tricou cu DirtBike (pe care i-l vom trimite tot noi) la evenimentele organizate la care va participa și să ne mai răspundă la câteva întrebări și să ne trimită câteva poze după ce va primi bicicleta, că poate facem un material cu el. Și în vară poate veni la Brașov, să stea la noi și să se dea cu noi pe potecile de pe aici, de prin jurul satului, nici o problemă!
Dacă cineva vrea să contribuie cu ceva la fondul ăsta ”de premiere”, să ne dea de veste, dar să rețină că ideea aici nu e să ne facem reclamă, ci să ajutăm pe cineva. Poate niște gume bune de 26”, poate niște echipament, poate altceva, cine știe...
Să repetăm:
- ai până-n 18, hai 20 de ani, chestia asta e pentru tine
- te pui frumos și organizezi niște poze, poate o filmare și o recomandare din partea altcuiva
- trimiți mail cu toate pe maximilian-punct-munteanu-at-gmail-dot-com
- nu uita că ideea de bază e să fii convingător
- noi punem ce ne trimiți într-un album la noi pe FB pe 24 mai
- cine vrea să te voteze, te votează prin ”like” până pe 31 mai
- decizia finală o luăm noi până pe 3-5 iunie, când anunțăm rezultatele
- dacă bicicleta ajunge la tine, o să ai câteva bonusuri și câteva responsabilități, scrie mai sus
Dacă treaba asta merge bine, poate la anul mai strângem niște bani și o punem și de-o bicicletă de enduro, cine știe, că deschide mai multe perspective! Am fi vrut să avem bani de un Santa Cruz V10 nou sau de un Yeti SB150 direct din magazin, dar pe moment asta am avut, atât s-a putut. :)
Nu știu dacă mai e ceva de zis, dar dacă e, o să scriem aici. Momentan vă lăsăm cu o melodie. Ba nu, mai multe, că suntem tare hotărâți!
Succes și așteptăm mail-urile voastre!
Raporteaza
20 Comentarii
15 mai 2019 la 01:51
Ia te uită peste cine am dat, old buddy! Much love, dude! Ce fain! Merci mult!
2 Sandor Kelemen, Virgil Toma
0
15 mai 2019 la 09:54
O inițiativă de toată lauda! Se pare ca totuși mai există OAMENI în această țară! BRAVO DIRTBIKE! Maximilian ești tare și cu mult suflet.
1 Virgil Toma
0
15 mai 2019 la 12:36
Mulțumim, dar eu zic să nu facem din asta așa mare chestie, plus că nu e vorba de o persoană aici. Ideea e să-i facem pe oameni să se ajute între ei mai des, în special când asta are și o valență practică: cineva scapă de niște obiecte, pentru altul obiectele ălea pot însemna enorm!
1 Virgil Toma
0
17 mai 2019 la 21:49
Scrie tot ce trebuie mai sus. Dacă e prea greu de înțeles, atunci mai bine lasă așa! :))
0
0
6 iulie 2019 la 17:41
Foarte tare idea apreciez
0
0
Scrie un comentariu
Promovarea ta aici!
Promovarea ta aici!