Cum încurajezi copilul să se dea cu bița? (P)

Cum încurajezi copilul să se dea cu bița? (P)

Autor: Stefan Livadariu | 24 iulie 2024

Folosește exemplul personal

Se știe dintotdeuna că copiii imită ceea ce văd în jurul lor. Deci prima și cea mai sigură metodă pentru ca puiul tău să adore ciclismul este să își vadă părinții că se bucură de acest sport. Dacă nu te-ai mai plimbat de mult pe două roți acum e o ocazie bună să-ți ștergi de praf bița și să ieșiți în familie la o tură prin parc. Evită să te concentrezi prea mult pe trăirea copilului și în loc de asta profită de ocazie să te bucuri tu însuți de puțină mișcare.


E posibil să fie nevoie ca înainte de a scoate puștiul pe pistă să folosești de câteva ori bicicleta ca pe o activitate destinată adulților, fără a-l îndemna și pe cel mic să participe. Asta îi va trezi interesul și e foarte probabil ca mai apoi să-ți ceară el singur să-l incluzi în turele tale de ciclism.


Transformă activitatea în ceva cool

Aici e nevoie să faci o mică investiție, dar fără îndoială una ce merită. Încearcă să-i cumperi copilului o bicicletă de treabă, care lui să-i placă iar pe tine să te facă să te simți în siguranță. Din fericire acum există foarte multe opțiuni la acest capitol, un exemplu de acest gen găsești pe linkul de aici - https://sportano.ro/p/408509/bicicleta-pentru-copii-orbea-mx-24-xc-2024-moondust-blue-red Din fericire acum există foarte multe opțiuni la acest capitol. Dă o raită prin magazin, pregătește-ți bugetul și sunteți aproape gata de ieșit pe pistă.


Mai trebuie doar să asociezi ciclismul cu elemente care ști deja că îi plac. Dacă puștiul tău e pasionat de geografie, povestește-i despre toate tururile de ciclism de pe hartă; dacă e fată și îi place moda, explică-i cum mersul pe bicicletă te menține în formă și cât de multe outfituri cool poate proba. Folosește-ți imaginația și transformă mersul pe bicicletă în ceva personalizat și atractiv pentru copilul tău.


Bicicleta ca mod de a descoperi lumea

Fie că vorbim despre socializarea cu grupuri de cicliști sau despre posibilitatea de a te plimba prin locuri în care ar fi mai greu de ajuns pe jos, bicicleta este pentru oricare dintre noi un mijloc de a descoperi lumea. Iar pruncul tău merită de afle asta. Odată ce ați ales bița potrivită mai lipsește doar echipamentul, din care, cel puțin la început, încălțămintea este esențială. Și dacă tot am îndrăznit să-ți facem recomandări, pe Sportano găsești o seamă de perechi extrem de cool - https://sportano.ro/incal-aminte-de-ciclism/incal-aminte-mtb-spd


În cele din urmă, nu insista prea mult. Pofta vine pedalând și toate se întâmplă mereu la timpul lor. Bicicleta trebuie să fie o ocazie de bucurie și colaborare între tine și copilul tău.

Advertorial susținut de Sportano.ro
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Stefan Livadariu
Membru din: 28 februarie 2024

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads